?>

Gençlere kışın kayak yazın golf öğretiyor

Ardahan Gençlik ve Spor Müdürlüğünde görevli spor eğitmeni Hakan Fırıncı, yaz, kış demeden kentteki gençleri spora kazandırmak için sportif çalışmalar yürütüyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Ardahan

Ardahanlı spor eğitmeni Hakan Fırıncı, kışın kayak, yazın da golf kursları açarak gençleri sportif faaliyetlere yönlendiriyor.

Ardahan Gençlik ve Spor Müdürlüğünde görevli 42 yaşındaki spor eğitmeni Hakan Fırıncı, yaz, kış demeden kentteki gençleri spora kazandırmak için sportif çalışmalar yürütüyor.

Merkez bünyesinde açtığı kurslarla kış mevsiminde geleceğin kayakçılarını yetiştiren Fırıncı, yaz mevsiminde de ilçe stadında kısıtlı imkanlara rağmen kursiyerlerine golf öğretiyor.

Farklı alanlarda spor eğitmenliği yaparak gençlere sevdikleri sporu yapabilme imkanı sunan Fırıncı, buz pateni, okçuluk, kayak ve golf alanlarında bugüne kadar yüzlerce sporcu yetiştirdi.

"Bu bizim vatandaşlık görevimiz"

Hakan Fırıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz, kış demeden sporu yaşam tarzı haline getirdiğini ve zevkle bir çok alanda eğitmenlik yaptığını söyledi.

Başarı ve derece elde ettiğinde ise mutluluğuna mutluluk kattığını ifade eden Fırıncı, şöyle konuştu:

"Spor benim için bir yaşam tarzı oldu. Gençlere ve çocuklara spor yaptırmak çok güzel bir şey. Kısıtlı imkanlarla ve bir biri ile çok farklı alanlardaki spor ve oyunların eğitimini vermek tabii ki bizleri zorluyor. Bunlar severek yapıldı mı hiçbir zorluk hissedilmiyor. Farklı alanlarda eğitmenlik yapmak zor olsa da biz Ardahan'da bunları yapmayacağız anlamına gelmemeli. Yapmak zorundayız. Bu bizim vatandaşlık görevimiz."

Ardahan'ın kış memleketi olduğunu ve kışı en sert geçen kentlerden biri olduğunu hatırlatan Fırıncı, "Kışın kayak kursu açtık ve yüzlerce öğrencimiz, gencimiz kayak öğrendi. Kayak üstünde durmasını öğrendi. Daha da önemlisi Hanak'ta atıl kayak tesisini faal hale getirdik." diye konuştu.

Yazın golfun yanı sıra, okçuluk, kışın ise kayak, buz pateni ve benzeri kurslar da verdiğini anlatan Fırıncı, tek amacının çocuklara faydalı olmak ve sevdikleri sporu yapmalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kıbrıs meselesinde laf olsun diye müzakereye başlamanın anlamı yok'

2019-09-10 15:27 - Siyaset

Yabancı ekonomistler TCMB'den faiz indirimi bekliyor

2019-09-11 14:27 - Ekonomi

İngiltere'den İran'ın Esed rejimine petrol satışına tepki

2019-09-10 23:07 - Dünya

İçişleri Bakanlığından okul çevrelerinde ve servis araçlarında sıkı denetim

2019-09-10 13:37 - Gündem

HES'lerden ekonomiye 174 milyar liralık katkı

2019-09-09 14:22 - Ekonomi

'Balkanlarda Türkiye olmadan uzun vadeli barış imkansız'

2019-09-09 15:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Tarihi Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi

2019-09-08 01:02 - Gündem

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan BM Yemen Heyetine engel

2019-09-10 21:57 - Dünya

Saudi Aramco'da yönetim değişikliği halka arzı hızlandıracak

2019-09-06 18:22 - Ekonomi

Zorlu Enerji'ye İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası

2019-09-10 14:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

Doğal güzellikleriyle ünlü Giresun'un Dereli ilçesinde güz renkleri hakim oldu

16:13 - Çevre-Hayat

Edirne'nin meşhur sokak lezzeti "tencere köftesi" coğrafi işaret yolunda

16:03 - Çevre-Hayat

Türk baklavası rüzgarı KKTC'de esecek

15:47 - Çevre-Hayat

Tatlı ustası, kırsal mahallelerde çocuklara tatlı ikram etti

15:23 - Çevre-Hayat

Kayseri'de bit pazarı kurulan alanın altında antik hipodrom olduğu belirlendi

13:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Sındırgı'da deprem sonrası yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

21:32 - Gündem

Sındırgı’da deprem sonrası yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

21:23 - Gündem

Sudan'ın Faşir şehrinden son günlerde 62 binden fazla kişi yerinden edildi

20:27 - Dünya

Galatasaray-Trabzonspor ve Beşiktaş-Fenerbahçe maçları 125 ülkede yayımlanacak

20:12 - Spor

İstanbul'da kırmızı ışık ihlali yapan 2 araç sürücüsü yakalandı

20:03 - Gündem