?>

'Gençler uyuşturucudan ölmesin' diye dernek kurdu

Üniversite öğrencisi oğlunun uyuşturucu bağımlısı olup, cezaevine girmesinin ardından Hayata Dönüş Derneğini kuran Nezahat Erok, dernek faaliyetleri kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele etmeye çalışıyor.

Gündem - 6 yıl önce

KOCAELİ

Lise çağındayken oğlunun uyuşturucu kullandığını öğrenen halk oyunları antrenörü Nezahat Erok, tedavi sürecinin ardından evladının uyuşturucuyu bırakmasına yardımcı oldu.

Üniversiteyi kazanıp Çanakkale'ye yerleşen oğlunun uyuşturucuya yeniden başlamasından haberdar olamayan anne, çocuğunun "uyuşturucu temin etmek" suçlamasıyla 2015 yılında gözaltına alınmasıyla durumu öğrendi.

Tutuklanan oğlunun mahkemedeki yargılama sonucunda 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından anne Erok, uyuşturucuyla mücadele etmek için Hayata Dönüş Derneğini kurdu.

Erok, hem uyuşturucuyla mücadele etmek hem cezaevindeki gençleri sosyal hayata kazandırmak hem de annelere "ışık" olmayı hedefliyor.

Bağımlılıkla mücadele konusunda anne sevgisinin rolü olduğuna inanan Erok, bu kapsamda gönüllü annelerle sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor.

Nezahat Erok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise çağındayken oğlunun uyuşturucu kullandığını öğrendiğini belirterek, bunun üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.

Narkotikteki psikolog ve pedagogların da sayesinde oğlunun uyuşturucuyu bıraktığını ifade eden Erok, daha sonra oğlunun yeniden uyuşturucuya başladığını ve zor bir dönemden geçtiklerini kaydetti.

Erok, oğlunun tedavi olduktan sonra üniversiteyi kazandığını ve Çanakkale'ye gittiğini söyledi.

Okula yerleştikten sonra oğlunun ilaçlarını kullanmaya devam ettiğini anlatan Erok, "2. sınıfa geçtiği zaman ev arkadaşları okulu dondurup memleketlerine döndü. Oğlum, 'Ben de okulu donduracağım.' dedi ama kabul etmedim. Bana tehdit edildiğini söylemedi. Evi uyuşturucu kullanımı için temin ediliyormuş. Sonra tekrar başlamış, bana söylemedi. Fransa'da robot yarışmasına gitmenin hayalini kuruyordu." diye konuştu.

"Çöplükte oğlumun ölmediğine şükrettim"

Karakoldan 2015'in aralık yılında oğlu tarafından aranması üzerine Çanakkale'ye gittiklerini ifade eden Erok, uyuşturucu temin etmek suçundan tutuklanan oğluna 18 yıl 9 ay hapis cezası verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Köşe başında veya çöplükte oğlumun ölmediğine şükrettim. Oğlum 4 yıldır cezaevinde. Oğluma giderken genç çocuklar görüyorum. Vatanına, milletine ve ailesine bu çocukların hayırlı evlat olması gerekirken içeride çürümelerine izin veremezdim ve Hayata Dönüş Derneğini kurdum. Kurmamın sebebi, çocuğumu AMATEM'de tedavi ettirdim ama tek başına çözüm olmadığını anladım. "

"Gücüm elverdiği kadar uyuşturucuyla mücadele edeceğim"

Geçen yıl Kocaeli'deki kapalı cezaevlerinde konferanslar düzenlediklerini anlatan Erok, çocukların da olduğu kadın açık cezaevinde ise 23 Nisan etkinliği yaptıklarını söyledi.

Erok, kadın mahkumlarla Anneler Günü'nü kutladıklarını dile getirerek, açık cezaevindeki kreş duvarlarını karikatürlerle resmettiklerini kaydetti.

Bu sene Cumhurbaşkanlığı Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı doğrultusunda "Pozitif Düşün Genç Yaşa Projesi"ni yazdıklarını belirten Erok, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gönüllülerden oluşan 'Eksi Birinci Kat' adlı tiyatro oyununu sergiledik. Uyuşturucu, alkol ve sanal bağımlılığını işledik. Bu cezaevlerinde sergilendi. Cezaevindekiler, 'Çıkınca biz de uyuşturucuyla mücadele edeceğiz.' diyor. Hedefimiz, insanların uyuşturucuya bulaşmasını önlemek.

Derneğin hedeflerinden bir tanesi de suçu azaltmak. Suçun başlangıcı uyuşturucu olduğu için suçu tam manasıyla azaltamayız ama yine de ne kadar eksiltirsek o kadar kardır.

Oğlum çok şükür ölmedi, şu anda cezaevinde, diğer annelerin evlatlarının da ölmemesi için Hayata Dönüş Derneğini kurarak faaliyetlerini gerçekleştiriyorum. Sessiz çığlıkları olan annelerin de sesi olmaya devam edeceğim. Toplumumuzdaki uyuşturucuyla gücüm elverdiği kadarıyla mücadele edeceğim."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor’da Yalçın Koşukavak dönemi

2019-07-02 18:07 - Spor

Güneydoğu'da nehirler ve çaylar 'kahverengi' akıyor

2019-07-08 16:41 - Çevre-Hayat

Bakan Kasapoğlu milli eskrimcileri kabul etti

2019-07-02 01:37 - Spor

Tunus açıklarında 13 düzensiz göçmenin cesedi bulundu

2019-07-07 01:51 - Dünya

“Vodafone Red’le Dünya Avucunuzda“ programı Fransa'da

2019-07-05 16:53 - Genel

Kanserde tümörlerin zayıf noktası bulundu

2019-07-03 20:12 - Sağlık

Emine Erdoğan'dan Tokyo Yunus Emre Enstitüsüne ziyaret

2019-07-01 22:02 - Gündem

'Gençler uyuşturucudan ölmesin' diye dernek kurdu

2019-07-08 16:42 - Gündem

OKÜ Akademik Teşvik ve Yükselme Ödül Töreni düzenlendi

2019-07-02 19:05 - Genel

Taraftarın stada alınmayan paraları Kızılaya bağış oldu

2019-07-01 16:45 - Genel

İlgili Haberler

"Milli Anadolu Ankası-2025" tatbikatı Konya'da icra ediliyor

15:52 - Gündem

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ne altın madalya

15:37 - Gündem

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

15:23 - Gündem

Cesedi göl kenarında bulunan kadının ölümünde "ihmali olduğu" öne sürülen sanığa dava

13:42 - Gündem

Başkentte yaşanan su kesintileri nedeniyle Mamak'taki vatandaşlar çeşmelerden su dolduruyor

13:32 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, OMB Direktörü Vought ile federal işten çıkarmaları görüşecek

16:33 - Dünya

Zelenskiy: Rusya, hala savaşmaya devam edecek kaynaklara sahip

16:28 - Dünya

"Milli Anadolu Ankası-2025" tatbikatı Konya'da icra ediliyor

15:52 - Gündem

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ne altın madalya

15:37 - Gündem

TCMB ve BAE Merkez Bankası arasında 3 anlaşma imzalandı

15:27 - Ekonomi