?>

Gençler savunma sanayisi alanında yetiştirilecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) işbirliğiyle gençleri savunma sanayisi alanında yetiştirmek için hazırlanan "Savunma Sanayii 101" ve "Savunma Sanayii 401" projelerinde başvuru aşamasına gelindi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

SSB'den yapılan açıklamaya göre, SSB ve YÖK, savunma sanayisi alanında genç neferler yetiştirmek üzere Savunma Sanayii Akademi bünyesinde "Savunma Sanayii 101" ve "Savunma Sanayii 401" projelerini hayata geçiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, proje kapsamında, üniversitelerin birinci ve ikinci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin "Savunma Sanayii 101", araştırma üniversitelerinin 3'üncü ve 4'üncü sınıflarında eğitim gören öğrencilerin de "Savunma Sanayii 401" programına başvuru yapabileceği bildirdi.

Üniversiteli gençler için tamamen ücretsiz olacak eğitim programlarını başarılıyla tamamlayan öğrencilerin, hem sertifika alacağını hem de bu eğitimleri üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak saydırabileceğini aktaran Görgün, ayrıca, programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin, savunma sanayisinde istihdam sürecinde avantaj elde edeceğini ifade etti.

Görgün, gerekli şartları taşıyan gençlerin, "savunma101.ssa.gov.tr" ve "savunma401.ssa.gov.tr" internet sitelerinden başvuru yapabileceğine işaret ederek, "Projelerle, Türkiye Yüzyılı'nın ve geleceğin teminatı gençlerin, bu eğitimler sayesinde savunma sanayiine dair ilgi ve bilgi birikimlerinin artırılması, sektör profesyonelleri ile etkileşimlerinin sağlanması ve kendi yeteneklerini keşfetmeleri amaçlanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında sunulacak eğitim programlarının, gençlerin gelecek planlamalarında da önemli kaldıraç etkisi yapacağını belirten Görgün, şunları kaydetti:

"SSB olarak ülkenin gelecek vizyonuna önemli katkılar sağlayacak bu önemli projeye üniversiteli gençlerin katılımları bekleniyor. Türkiye Yüzyılı, 'Savunmanın Yüzyılı' olacak. Savunmanın Yüzyılı'nı gençlerimiz inşa edecek. Geleceğimizin gençleri ve gençlerimizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Bolat İstanbul'da hal esnafı ile buluştu

2024-02-09 15:17 - Ekonomi

Emtia piyasası "satış baskısı" çıkmazından kurtulamıyor

2024-02-12 11:13 - Ekonomi

Milli Savunma Bakanı Güler'in babası vefat etti

2024-02-10 10:48 - Gündem

Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 5,2 milyona yaklaştı

2024-02-11 12:13 - Çevre-Hayat

Filipinler'de 5,4 büyüklüğünde deprem

2024-02-10 11:07 - Dünya

Trabzonspor, Onuachu'yu arıyor

2024-02-06 11:23 - Spor

TFF, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri andı

2024-02-06 12:33 - Spor

Ocak ayında 2 bin 247 okul servisine cezai işlem uygulandı

2024-02-09 16:13 - Gündem

Suudi Arabistan'dan UNRWA'ya destek vurgusu

2024-02-08 19:18 - Dünya

'Sadece yeryüzüne değil, uzaya da Türk'ün imzasını attık'

2024-02-10 21:13 - Gündem

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığı, tescilli tarla ve bahçe bitkileri sayısını açıkladı

21:38 - Ekonomi

Akkuyu NGS'de su besleme sistemindeki pompaların elektrik motorları devreye alındı

18:03 - Ekonomi

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları arttı

16:48 - Ekonomi

ABD ile Çin'in tarifeler konusunda anlaşması piyasalardaki risk iştahını artırdı

16:43 - Ekonomi

İngiltere bilişim, altyapı ve sağlık sistemine kamu harcamalarını artıracak

16:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Marmara Denizi'nde 3,5 büyüklüğünde deprem

03:17 - Gündem

Trump'dan ilerleyen günlerde ABD ordusunun "zaferden zafere koşacağı" mesajı

03:12 - Dünya

Galatasaray, Leroy Sane ile İstanbul'da görüşecek

03:07 - Spor

ABD'de yargıç, Filistinli aktivist Halil'in sınır dışı edilemeyeceğine hükmetti

01:48 - Dünya

Los Angeles'ta görevlendirilen Ulusal Muhafızların bazı sivilleri gözaltına aldığı bildirildi

01:07 - Dünya