?>

Genç yaşında zorlu kanser mücadelesini kazanan Gizem, "annelik" hayali kuruyor

Etlik Şehir Hastanesi'nde ileri evre meme kanserini atlatan 26 yaşındaki Gizem Tembel, "Zor günler geride kaldı şükür. Bundan sonraki hayalim bebek sahibi olmak." dedi.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Ankara

Genç yaşında yakalandığı meme kanserini atlatmanın mutluluğunu yaşayan Tembel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede çocuk gelişimi bölümünü bitirdiğini, 4 yıl önce evlendiğini ve hastalığı nedeniyle çalışamadığını anlattı.

Gizem Tembel, geçen yıl haziran ayında meme dokusunda eline gelen bir sertlik üzerine Etlik Şehir Hastanesi'ne başvurduğunu, herhangi bir ağrı da yaşamadığı için kanser tanısıyla şoke olduğunu belirterek, "Yapılan tetkiklerle ileri evre kanser olduğumu öğrendim. İlk başta inanamadım, kendime hep 'neden ben' sorusunu yönelttim." ifadesini kullandı.

Sonrasında durumunu kabullendiğini ve hızla tedavi sürecinin başladığını aktaran Tembel, "Çok umutsuzluğa kapıldığım, 'her şey bitti' dediğim zamanlar yaşadım. Eşim ve ailem en büyük destekçim oldu, iyi ki varlar, hem onlar hem kendim için bu hastalıkla savaştım. Şu an çok daha iyiyim." diye konuştu.

"İlk kemoterapimi evlilik yıl dönümümüzde aldım"

Tembel, kanser tedavisi uzun ve meşakkatli bir yol olsa da hastaların umutsuzluğa kapılmaması, pes etmemesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşimle 4 yıldır evliyiz, ilk kemoterapimi de evlilik yıl dönümümüzde aldım. Zor günler geride kaldı şükür. Bundan sonraki hayalim bebek sahibi olmak. Şayet erkek bir evladımız olursa beni tedavi eden doktorumuz Çağlar Bey'in ismini koyacağım. Onkoloji bölümünün tüm doktorlarına, hemşirelerine, hastane ekibine de ilgi ve alakalarından, gösterdikleri anlayıştan dolayı çok teşekkür ederim. İyi ki varlar..."

Genç hastanın eşi 28 yaşındaki Harun Tembel de duygularını, "Eşimle çok mücadele ettik, şükür büyük oranda atlattı bu hastalığı. Onu çok seviyorum, bu zor süreç de bizi birbirimize daha çok bağladı, aramızdaki bağ daha da kuvvetlendi." sözleriyle dile getirdi.

Kanser hastalarının rekonstrüksiyon ameliyatları ücretsiz

Genç hastanın mastektomi (meme dokusunun çıkarılması) ve meme rekonstrüksiyon (onarım) operasyonunu gerçekleştiren Etlik Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniği uzmanı Doç. Dr. Kazım Çağlar Özçelik, Gizem'in, lokal ileri evre meme kanseri olduğunu belirtti.

Gizem'e ilk olarak ameliyat öncesi hedefe yönelik, "akıllı ilaç" tedavisinin uygulandığını, ardından da ameliyata alındığını anlatan Özçelik, kanserde her zaman meme yapısını koruyucu cerrahinin öncelikleri olduğunu ama genç hastanın mevcut tümörünün özelliği nedeniyle bunun gerçekleştirilemediğini söyledi.

Doç. Dr. Özçelik, devlet hastanelerinde mastektomi geçiren kanser hastalarına rekonstrüksiyon uygulamalarının ücretsiz yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz her zaman kanseri tedavi etmek ama bununla birlikte rekonstrüksiyonu da yapıyoruz. Hastamızın da aynı seansta sol memesi alınırken silikon implant uygulamasıyla rekonstrüksiyonu da sağlandı. Şu anda durumu gayet iyi, kalan akıllı ilaç tedavisi ve kontrolleri devam ediyor. Rekonstrüksiyon işlemi sayesinde görüntü anlamında bir sıkıntı da yaşamadığı için mutlu hissediyor."

"Kendi kendine muayene ve mamografi" uyarısı

Meme kanserinde erken tanının tedavi başarısını artırdığını, tedavi süreçlerini kolaylaştırdığını vurgulayan Özçelik, "Erken tanı sayesinde uygulanan tedaviler de kolaylaşıyor. Bu nedenle 20 yaşından itibaren her kadının kendi kendine meme muayenesini yapması, yılda bir kez klinik muayenesine gelmesi ve 40 yaşından sonra da hiçbir şikayeti olmasa dahi mutlaka mamografi ile takiplerini aksatmaması çok önemli." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Minik Öykü'nün kalbi ameliyat sonrası daha "sağlam" atıyor

2024-04-03 12:43 - Çevre-Hayat

Türk hekimler, göz çukurundan girilerek yapılan beyin ameliyatlarıyla dünya literatürüne girdi

2024-04-04 13:48 - Sağlık

İstanbul'un en yaşlı muhtarı görevini törenle devretti

2024-04-08 13:43 - Çevre-Hayat

TİKA'dan Afganistan'da ihtiyaç sahibi 600 aileye gıda yardımı

2024-04-03 20:32 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Süper Kupa maçı öncesi gözler Fenerbahçe 19 Yaş Altı Futbol Takımı'nda

2024-04-04 15:18 - Spor

Altının ons fiyatı 2 bin 300 doları aşarak rekor kırdı

2024-04-04 15:53 - Ekonomi

Kimya sektörünün mart ihracatı 3 milyar doları aştı

2024-04-04 16:23 - Ekonomi

Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

2024-04-05 22:08 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

İklim değişikliği, klimaya olan talebi yılın tamamına yayıyor

2024-04-04 17:25 - Ekonomi

Somali'de bombalı saldırıda biri Türk vatandaşı 2 yardım çalışanı hayatını kaybetti

2024-04-04 17:27 - Dünya

İlgili Haberler

Fransa'da yaşayan Asuriler Şırnak'taki köylerinde ayin yaptı

19:48 - Çevre-Hayat

Doğadan topladığı ağaç dallarını hayvan figürlü bastonlara dönüştürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

Morquio sendromlu Deniz, annesinin ilgisi ve şefkatiyle sosyalleşiyor

12:27 - Çevre-Hayat

Arıları için her hafta yaklaşık 900 kilometre yol katediyor

12:13 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta çiftçiler "akdarı"yı kuşlardan dronla koruyor

11:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset