?>

Genç kursiyer 66 günde Kur'an-ı Kerim'i ezberledi

İstanbul Üsküdar'da Kuran kursuna giden 21 yaşındaki Mevlüt Ertem, günde 10 sayfa Kur'an-ı Kerim ezberleyerek, 66 gün gibi kısa sürede hafız oldu.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

İstanbul

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans Bölümü'nde okuyan Mevlüt Ertem, hafızlık eğitimi almak için yaşadığı Mardin'in Midyat ilçesinden İstanbul'a geldi.

Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Cennet Kuran Kursu'na kayıt yaptıran Ertem'e, ezberinin güçlü olduğu fark edilince özel bir program hazırlandı. Günde 10-12 saat çalışarak 10 sayfa ezberleyebilen Ertem, 66 günde hafız olmayı başardı.

Mevlüt Ertem, AA muhabirine, amcasının oğlu 5 ayda hafız olunca ağabeyinin tavsiyesi üzerine eğitim almak için İstanbul'a gelerek aynı kursa başladığını anlattı.

Daha önce Kur'an-ı Kerim okuduğunu, tecvit bilgisinin olduğunu dile getiren Ertem, Arapça bilmesinin hafızlığı kısa sürede tamamlamasına yardımcı olduğunu kaydetti.

"Yoğun bir programla hafızlığı tamamladım"

Ertem, yoğun bir programla hafızlığı tamamladığını belirterek, "66 ders gününde hafız oldum. İlk günler 3-4 sayfa okuyordum. Zamanla gelişerek 10 sayfa ezberlemeye başladım. Sabah namazından sonra derse başlıyordum. Hoca dersimi verdikten sonra ezberlere devam ediyordum. Aralıklı bir şekilde akşama kadar ders çalıştım. Ekstra derslerle bitirebildim. Hafız olduğum için gururluyum. Hafız olmak büyük bir sevap. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Ertem, ileride kendisi gibi hafızlar yetiştirmek için Kur'an-ı Kerim öğreticisi olmak istediğini dile getirdi.

Kur'an kursu eğitmeni Hilmi Bozkurt da hafızlık süresinin ortalama 1 ile 3 yıl arasında kişinin ezber kabiliyetine göre değiştiğine dikkati çekerek, "Talebenin kapasitesine göre programlar yapıyoruz. 2 yılda bitiren de var, 1 yılda bitiren de. 6 ayda bitiren talebemiz de var. En son 66. günde bitiren talebemiz oldu. Bu bir rekor. Bundan daha kısa sürede bitiren vardır ancak benim Kuran kursu öğreticiliğimde rekorum bu." diye konuştu.

"Kapasitesini tam kullanmasını sağladım"

Kısa denemelerden sonra öğrencisi Mevlüt Ertem'in kapasitesini fark ettiğini belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

"Mevlüt'ün kapasitesini gördüm ve bu tam kullanmasını sağladım. Amcasının oğlu da 5 ayda hafızlığı bitirdi. Mevlüt de 'Hocam ben 6 ayda bitirim.' dedi. Tamam dedim. Yoğun programa girdik. Mevlüt'te bir cevher var ve Arapça bilmesinin ciddi katkısı oldu. Bu işimizi kolaylaştırdı. Kur'an en büyük mucize. Hafızlıkta zorladıkça, ezberledikçe, kendini kalbi, bedeni ve fikri olarak verdikçe hafıza açılıyor. Mevlüt'te bunu gördüm. Maneviyat tamamdı. Göz, kalp, kulaktan üçünü de birleştirince talebe zaten tamamdır. Günde 12 saat çalıştık. Günde 10 sayfayı ezberlediğini görünce bunu devam edip ettiremeyeceğini sordum. Mevlüt de tamam deyince elhamdülillah 66 ders gününde bu işi bitirdik."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SPK, ilk halka arzlarda bireysel yatırımcıları eşitledi

2023-03-31 00:58 - Ekonomi

Depremde üç çocuğunu kaybeden baba, anılarının bulunduğu mahalleyi terk etmiyor

2023-03-30 14:43 - Çevre-Hayat

Şentop: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda hukuken hiçbir sorun yok

2023-03-28 16:18 - Siyaset

Kral Charles: Almanya'nın Ukrayna'ya geniş çaplı askeri destek sağlama kararı cesurca

2023-03-30 15:28 - Dünya

Malatya'da depremzedeler için ilk etapta 83 bin 349 konut inşa edilecek

2023-04-03 10:44 - Gündem

Belçika'da çalışanların "fişi çekme" hakkı başladı

2023-04-01 12:52 - Dünya

Milli motosikletçi Deniz Öncü, sezonun ikinci ayağında Arjantin'de yarışacak

2023-03-31 11:03 - Spor

Sırtına bağladığı kutudaki su kaplumbağalarını Türkiye'ye sokmaya çalışan kişi sınırda yakalandı

2023-03-28 12:38 - Asayiş

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İnsanlarımızı mutlu, kardeşlerimizi güçlü yapacağız

2023-04-01 20:02 - Siyaset

Bulgaristan'daki Türklere 2 Nisan'daki seçimlerde "birlikte hareket edin" çağrıs

2023-03-30 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

Şırnaklı anneler hasta ve engelli çocuklarını hayata bağladı

14:07 - Çevre-Hayat

Mumdan çiçek buketleri Anneler Günü için hazırlanıyor

13:58 - Çevre-Hayat

Gönüllü gençler şehit anneleri için çanta yaptı

13:48 - Çevre-Hayat

Samsun’da evlilikleri 40 yılı aşan çiftlere özel program düzenlendi

13:42 - Çevre-Hayat

Fedakar anne görme engelli oğlunun elini 39 yıldır bırakmıyor

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gaziantep FK'de teknik direktör Selçuk İnan ile yollar ayrıldı

14:17 - Spor

"NEXT 2025" İstanbul'da başladı

14:13 - Gündem

NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı 14-15 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleştirilece

14:08 - Siyaset

Bakan Kacır: Sanayimizi güçlendirecek yapısal adımları hızla hayata geçireceğiz

14:03 - Ekonomi

Meteorolojiden Marmara'nın güneyi ve doğusu için kuvvetli sağanak uyarısı

13:57 - Gündem