?>

Genç korfbolcular, ilk uluslararası şampiyonada milli forma için mücadele ediyor

Kocaeli'de Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen 19 Yaş Altı Türkiye Korfbol Şampiyonası'na katılan genç sporcular, milli takıma seçilmek için mücadele ediyor.

Spor - 11 ay önce

Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda yarın sona erecek şampiyonada, Türkiye'nin farklı illerinden 9 takımdan 144 sporcu yer alıyor.

Basketbol ve hentbola benzer, erkeklerle kadınların birlikte oynadığı takım sporu olan korfbolda, milli forma giymek isteyen genç sporcular sahada ter döküyor.

Şampiyonada milli takıma girmeye hak kazanacak sporcular, 18-20 Nisan Çekya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacak.

"Bütün yaş gruplarına hitap etmeye çalışıyoruz"

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Korfbol Genel Koordinatörü Yüksel Abdikoğlu, AA muhabirine, korfbolun 1902 yılında Hollanda'da beden eğitimi öğretmeni tarafından tasarlandığını ve geliştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin korfbolla 1995 yılında tanıştığını aktaran Abdikoğlu, "1995'ten 2007'ye kadar hep gönüllülerden oluşan özel turnuvalar niteliğinde geçiyordu. 2007 yılından itibaren resmiyet kazandığımız için hem kulüp müsabakalarımız hem de milli takımlarımız oluştu. 2007 yılına kadar birçok faaliyet yaptık. Antrenörlük, hakemlik kursları açtık. Korfbol Türkiye'de önce üniversitelerde başladı. Ardından yavaş yavaş lise ve ortaokullara yayıldı." diye konuştu.

Abdikoğlu, federasyon olarak bütün yaş gruplarına hitap etmeye, onları eğitmeye ve yarıştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'de 2 bine yakın korfbol sporcusu olduğu bilgisini paylaşan Abdikoğlu, "Aktif olarak 14-15 kulübümüz var ki bu kulüplerden 10'u korfbol ligi müsabakalarına katılıyor. Bu kulüplerin de altyapı kulüpleri var. Geçtiğimiz yıl 10 takımla 21 yaş altı, 6 takımla 19 yaş altı Türkiye şampiyonaları düzenledik. Önümüzdeki yıllarda da bu sayının katlanarak artacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Abdikoğlu, 2009 yılından bu yana takımların hemen hemen her yıl Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil ettiğini anlattı.

19 Yaş Altı Türkiye Korfbol Şampiyonası'nın yarın sona ereceğini dile getiren Abdikoğlu, şöyle devam etti:

"19 yaş Altı Türkiye Şampiyonası aynı zamanda milli takım seçmesi de olacak. İlk defa 19 yaş Altı Milli Takımımız uluslararası organizasyona gidecek. Federasyon başkanımız da bu turnuvayı çok önemsiyor. Buradaki arkadaşlarımız kendilerini gösterip, milli takım antrenörlerine kendilerini beğendirip o turnuvada yer alacaklar. Bu şampiyonadan sonra da 21 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nı organize edeceğiz. Bu da mayıs gibi olacak. Bunun sonucunda da temmuz ayında Belçika'da düzenlenecek 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasına katılacak sporcularımızı milli takım antrenörümüz görecek ve milli takımımızı oluşturacak."

"Beraber oynamak zor değil, kolay ve eğlenceli"

Kocaeli Üniversitesi Spor Kulübü Korfbol Takımı sporcusu Elif Tüzün de 2 senedir korfbol oynadığını söyledi.

Korfbol oynamaktan keyif aldığını belirten Tüzün, "Biz beraber oynarken zevk alıyoruz. Bu sporda her cins birbirini savunuyor. Bu yüzden beraber oynamak zor değil, aksine kolay ve eğlenceli." dedi.

Tüzün, daha önce milli takımda yer aldığını, bunu tekrarlamak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

2025-03-11 20:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 'barış diplomasisinin' merkez üslerinden biri haline getiriyoruz

2025-03-12 15:38 - Siyaset

Bayraktar AKINCI 100 bin uçuş saatini aştı

2025-03-11 10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Yüzmede 30 madalya kazanan Ela Güzelsoy, milli takım için kulaç atıyor

2025-03-11 14:38 - Spor

Uzun Süre Kalıcı Parfümler

2025-03-13 12:14 - İnsan&Hayat

DİTİB Paris 4. Geleneksel İftar Programını düzenledi

2025-03-08 09:32 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

2025-03-11 22:28 - Ekonomi

İtalya'ya Yatırım Yapmak: Neden Türk Girişimcilerinin Profesyonel İtalyanca Çevirmenlere İhtiyacı Var

2025-03-09 12:18 - İnsan&Hayat

İki şehir aynı sofrada buluştu

2025-03-13 20:52 - Gündem

Ege'de şubat ayı yağışları normaline göre yüzde 74 azaldı

2025-03-14 13:18 - Gündem

İlgili Haberler

24 olimpiyat, 34 bin sporcu, 13 ülke

14:39 - Spor

Çağdaş Atan, Konyaspor'la Süper Lig'de galibiyet sevinci yaşayamadı

14:39 - Spor

Türkiye, 19. kez kış olimpiyatlarında

14:08 - Spor

"Yeşilay Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası"nın Türkiye etabı tamamlandı

13:39 - Spor

Samsunspor Bowling Takımı, üst üste 3. kez Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor

13:09 - Spor

Günün Manşetleri

Çağdaş Atan, Konyaspor'la Süper Lig'de galibiyet sevinci yaşayamadı

14:39 - Spor

Depremde ahırı yıkılan küçükbaş hayvan yetiştiricisi, devlet desteğiyle üretimini sürdürüyor

14:09 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN için Suudi Arabistan ile ortak yatırım söz konusu

13:38 - Gündem

Kremlin Sözcüsü Peskov: Yeni START'ın sona ermesiyle ulusal çıkarlarımızı gözeteceğiz

13:08 - Dünya

Deprem bölgesindeki OSB'lerde deprem öncesi kapasiteye yaklaşıldı

12:38 - Ekonomi