?>

Geleneksel Türk Okçuluğu Ruz-I Kasım Koşusu Adana'da başladı

Geleneksel Türk Okçuluğu Ruz-I Kasım Koşusu, Karataş Belediyesi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilciliği organizasyonunda Adana'da başladı.

Spor - 4 yıl önce

Adana

Karataş Kumluk Tabiat Parkı'nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Aralarında Makedonya, Romanya, Azerbaycan ve İran'dan katılımcıların da bulunduğu organizasyon, "Vur-Geç Puta", "Parkur Etabı" ve "Menzil Koşusu" kategorilerinde düzenlendi.

TBMM Parlamentolararası Birlik Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ravza Kavakcı Kan da yarışmalara katıldı. Kan, yarışmanın ardından, kendisinin de geleneksel Türk okçuluğu öğrencisi olduğunu söyledi.

Ruz-I Kasım Koşusu'nun, katıldığı ikinci yarışma olduğunu belirten Kan, "Karataş Belediye'mize çok teşekkür ediyoruz.

Bizleri çok güzel misafir ediyorlar. Geleneksel okçuluk son dönemde Türkiye'de oldukça ilgi çeken ve çok büyük kitlesi olan bir spor dalı.

Olimpik okçulukta nasıl şampiyonumuz varsa, geleneksel okçulukta da dünya çapında meşhur sporcular yetiştirmeyi arzu ediyoruz.

Ben de yaşça kıdemli bir sporcu olarak, yeni bir sporcu olarak, bu fırsatı kaçırmak istemedim." ifadelerini kullandı.

Topuz: "Sporun ve sporcunun yanında olacağız"

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Topuz, yabancı katılımcıların da bulunduğu yaklaşık 500 sporcuyu ilçede ağırladıklarını aktararak, "Geleneksel okçuluğunun Türk tarihindeki yerini aktarma, gençlerimize, Karataş'taki çocuklarımıza, Adana'da bu spora gönül bağlayan insanlarımıza örnek teşkil etme noktasında böyle bir programa ev sahipliği yaptık. Dünyanın 4 farklı ülkesinden gelen sporcular da var. Karataş Belediyesi olarak sporun ve sporcunun yanında olacağız." diye konuştu.

Sporcular etkinlikten memnun

Ruz-I Kasım Koşusu'na katılmak için Bulgaristan'dan Adana'ya gelen Nina Yankova, etkinliğe 5 takım arkadaşıyla katıldıklarını belirtti.

Türkiye'ye gelmeyi çok sevdiklerini belirten Yankova, "Karataş'a ilk defa geliyoruz. Orman ve deniz var. Burası çok güzel, çok beğendik. Burada çok sayıda sporcu ok atıyor. Bu branşta Bulgaristan'da çok yarışmacı yok." açıklamasında bulundu.

Mersin'den gelen sporcu Ersin Eker de 6 yıldır geleneksel Türk okçuluğuyla ilgilendiğini ve turnuvalara katıldığını anlatarak, "Ben aynı zamanda geleneksel Türk okçuluğu antrenörüyüm. Böyle turnuvalara katılıp, Türk okçuluğunu tanıtmayı çok istiyoruz.

Bu tür müsabakaların sürekli yapılması, Türkiye'nin her yerinden arkadaşlarımın buraya gelmesi bizi mutlu ediyor. Son 5-6 yılda Türk okçuluğunda gerçekten iyi bir gelişim var." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyon yarın sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ulusal Siber Kalkan 2021 Tatbikatı başladı

2021-10-12 15:02 - Teknoloji

Almanya'da koalisyon görüşmeleri sürüyor

2021-10-12 20:11 - Dünya

Helal belgesiyle ihracat yapacaklara destek sağlanacak

2021-10-13 17:56 - Ekonomi

Abant'ın sonbahar renkleri havadan görüntülendi

2021-10-16 16:46 - Çevre-Hayat

Putin: Avrupa'daki enerji krizi gaz açığından değil elektrik açığından kaynaklanıyor

2021-10-13 20:51 - Dünya

Düzce Kurugöl Tabiat Parkı'nda renk cümbüşü yaşanıyor

2021-10-12 15:21 - Çevre-Hayat

YPG/PKK Suriye’deki güvenli bölgeleri tehdit ediyor

2021-10-12 16:36 - Dünya

İspanya'da Kovid-19'da yeni vaka ve hasta sayısı en düşük seviyeye geriledi

2021-10-11 23:51 - Dünya

Oturarak voleybolda Avrupa Şampiyonası heyecanı başlıyor

2021-10-16 18:21 - Spor

Türkiye’nin taraf olduğu Çevre/ İklim Anlaşmaları

2021-10-14 08:47 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Fenerbahçe-Benfica maçının ardından

01:08 - Spor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Benfica ile berabere kaldı

00:03 - Spor

Norveç Futbol Federasyonu, İsrail maçının bilet gelirini Gazze'ye bağışlayacak

23:57 - Spor

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis: Oynadığımız futboldan zevk almak istiyoruz

20:58 - Spor

Universitatea Craiova Teknik Direktörü Radoi: Bizi yarın çok zor bir maç bekliyor

20:33 - Spor

Günün Manşetleri

Avusturya’nın Tahran Büyükelçiliği, konsolosluk hizmetlerini ikinci bir duyuruya kadar durdurdu

02:23 - Dünya

Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

02:08 - Gündem

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'dan istifa çağrılarına cevap

02:03 - Dünya

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:47 - Gündem

Fenerbahçe-Benfica maçının ardından

01:08 - Spor