'Geleneksel Türk okçuluğu, hobi olmanın ötesine gitmeye başladı'

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Geleneksel Türk okçuluğu, son yıllarda hobi olmanın ötesine gitmeye başladı." dedi.

Spor - 7 yıl önce

İstanbul
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun kurulmasının önemli olduğunu belirterek, "Geleneksel Türk okçuluğu, son yıllarda hobi olmanın ötesine gitmeye başladı." dedi.
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun ilk resmi müsabakası olan "Açık Hava Puta Koşusu Minik-Yıldız-Genç Türkiye Müsabakası" başladı.
Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı'nda düzenlenen müsabakanın açılış törenine katıldı.
Etkinlikle ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Bilal Erdoğan, 
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun kuruluşuna değinerek, federasyonlaşmanın spor açısından önemli olduğunu söyledi.
Erdoğan, birçok ilde kurulmuş, kendi çapında müsabakalar yapan kulüpler ve grupların olduğunu anlatarak, "Bunların bir federasyon çatısı altında ciddi bir yapılanmaya gitmesi, lisanslaşma, kuralların bütün Türkiye'de aynı şekilde uygulanması, hakemlerin lisanslı olması anlamında çok büyük bir önem arz ediyor. Geleneksel Türk okçuluğu, son yıllarda hobi olmanın ötesine gitmeye başladı. Geleneksel Türk okçuluğu, çok ciddi bir disiplin haline gelmiş olacak. Müsabakaları, puanlaması, lisansı, eğitimleriyle kurslarıyla beraber Türkiye'de geleneksel okçuluğun çok daha gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Bir kurumsal yapının oluşması, okçuluğa olan sponsor desteğini de güçlendireceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de okçuluğa ciddi bir ilginin olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
"Buradaki ilk müsabaka gençler, minikler ve yıldızlar müsabakası olacak. Çocuklarımızın ellerine geleneksel yayı alması aslında bu sporun geleceğinin çok daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Aynı zamanda son dönemde Tozkoparan dizisiyle beraber özellikle çocuklarda okçuluğa ve geleneksel okçuluğa olan ilginin artmasının da bir sonucu diye düşünüyorum. Birçok kulüp taleple başa çıkmakta zorlanıyor, ekipmana erişmekte zorluk çekiyor. Çalışmalarını yapacakları açık, kapalı alan bulmakta zorluk çekiyor. Ümit ediyorum ki çocukların bu spora olan teveccühünün, bu ihtiyaçların daha iyi karşılanmasına da federasyonumuzun kurulmuş olması vesile olacaktır."
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, geleneksel Türk okçuluğunun sadece sportif açıdan değil, aynı zamanda tarihi açıdan da önemli olduğunu belirtti.
Baykan, "Sporun amacı, barışı ve kardeşliği perçinlemektir. Diğer taraftan uyanık olmak, zinde olmak, takım ruhunu, birlikteliği ve hedefe doğru koşabilmeyi gençlerimiz vasıtasıyla milletimize aşılamak." dedi.
"300'den fazla kulübümüz, 2 bin 200 lisanslı sporcumuz var"
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz de okçuluk sporuna başlayanların sayısının gün geçtikçe çoğaldığını söyledi.
Toksöz, "Geldiğimiz süreç itibarıyla mayıs ayındaki genel kurulumuzdan sonra bir yapılanma sürecine girdik. Antrenörlük, hakemlik kurslarımızı tamamladık. Lisanslı sporcu sayımızı gün geçtikçe artırıyoruz. Yaklaşık 4 ayda 300'den fazla kulübümüz, 2 bin 200 lisanslı sporcumuz var. Türk okçuluğunu en iyi yere getirme gayesindeyiz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, yarışmacılar geleneksel kıyafetleriyle hedeflere ilk atışlarını yaptı.
Erdoğan da "Ya Hakk" diyerek yaptığı 3 atışı tam hedeften vurdu. Daha sonra müsabakaya katılan gençlerin yanına giden Erdoğan, genç okçularla birlikte fotoğraf çektirerek asker selamı verdi.
Müsabakaya katılan okçulardan dereceye girenlere yarın ödül verilecek.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye liderliğini sürdürdü

2019-10-15 03:07 - Gündem

Erdoğan ile Aliyev bir araya geldi

2019-10-14 19:07 - Dünya

Büyükelçi Akgün, Tayland basınına Barış Pınarı Harekatı'nı anlattı

2019-10-18 17:57 - Dünya

Ferhat Sarıkaya'ya verilen ceza hukuka uygun bulundu

2019-10-15 20:12 - Gündem

Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemi tamamlandı

2019-10-13 23:32 - Dünya

'CHP Genel Başkanının açıklamaları düşman sevindirmiştir'

2019-10-15 22:07 - Siyaset

'Geleneksel Türk okçuluğu, hobi olmanın ötesine gitmeye başladı'

2019-10-19 16:32 - Spor

'Şu andan itibaren 120 saatlik süreç işliyor'

2019-10-18 17:17 - Gündem

İki yeni yerli patates çeşidinin hasadı yapıldı

2019-10-15 22:52 - Gündem

Ekmeğini gelgitten kazananların adası: Zanzibar

2019-10-14 01:03 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İstanbul 2027 İspanya Süper Kupa maçlarına ev sahipliği yapacak

14:28 - Spor

Manchester City, Belçikalı futbolcu Doku ile 5 yıllık yeni sözleşme imzaladı

13:48 - Spor

Voleybolda 2026-2027 sezonunun fikstür çekimi yapıldı

13:42 - Spor

Süper Lig'de sezonun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

13:23 - Spor

Süper Lig'in rekorları, ilkleri

13:03 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail saldırısıyla hayallerini kaybeden Filistinli küçük kız, kopan bacağını fotoğraflarda arıyor

14:27 - Dünya

İran'da komuta kademesine yapılan atamalar ülkenin askeri yapısını yeniden gündeme getirdi

14:23 - Dünya

Güney Kore'de sivrisineklerde sıtmaya neden olan genetik materyalin tespitinin ardından alarm v

14:17 - Dünya

Adalet Bakanı Gürlek: Kimse dokunulmaz değildir, kimse kanunlar karşısında imtiyazlı değildir

14:13 - Gündem

Kerkük'teki Selçuklu mirası Gök Kümbet, TİKA tarafından restore edilecek

14:07 - Dünya