?>

'Geleneksel sporların hak ettiği yeri bulmasını amaçlıyoruz'

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, "Geleneksel sporlarımız, bize ait bizim olan sporlardır. Bunların da diğer spor dallarının yanında hak ettiği yeri bulabilmesini amaçlıyoruz." dedi.

Spor - 6 yıl önce

İstanbul

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Geleneksel sporlarımız, bize ait bizim olan sporlardır. Bunların da diğer spor dallarının yanında hak ettiği yeri bulabilmesini amaçlıyoruz. Geleneksel sporlarla vermeye çalıştığımız bu mesajın kültürün başka alanlarında da gençlerimizde karşılık bulacağını düşünüyoruz." dedi.

Üsküdar'daki Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Erdoğan, burada öğrencilerle ok atıp ve mangala oynadı.

Eğitmenler eşliğinde ok atıp Mas Güreşi ve mangala oynayan öğrenciler, etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Bilal Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfederasyon olarak İstanbul, Konya ve Aksaray'daki milli eğitim müdürlükleri ile okullarda geleneksel sporların tanıtımına ilişkin faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda mangala oyunu, mas güreşi ve geleneksel okçuluğu tanıttıklarını dile getiren Erdoğan, "Biz bu faaliyeti 3 yıldır yapıyoruz. Sene boyunca okullara gidiyoruz. Okullarda özellikle ortaokullarda bir mas güreşi minderi ve seti ile 20 kadar mangala ile öğrencilerimize mas güreşini öğretiyoruz. Mas güreşi, bizim eski Yakut Türklerinin eski bir sporu. Çok eğlenceli, keyifli bir spor." diye konuştu.

Erdoğan, buradaki amaçlarının çocukları geleneksel sporlarla tanıştırmak olduğunu ifade ederek, "Okullara iki hedef ve hocalarımızın getirdiği yaylarla çocuklarımıza ok attırmayı hedefliyoruz. Buradan sonra ilgisini çeken veya hayatının bundan sonrasını okçuluğa merak salan çocuklarımız, spor kulüplerimize giderek bunu yapabiliyorlar" dedi.

Okullardaki etkinliklerde, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun her yıl yaptığı festivali de tanıttıklarını anlatan Erdoğan, bugün burada bu yılki 99'uncu okulda olduklarını söyledi.

"Öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor"

Erdoğan, ilk yıldan bu yana görme engelliler okullarına gidip mangala turnuvası yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Her sene Okullararası Türkiye Görme Engeliler Mangala Turnuvası yapıyoruz. Finali de festivalimizde gerçekleştiriyoruz. Buradaki maksadımız, çocuklarımızın geleneksel sporlarımızı tanıması. Geleneksel sporlarımız, bize ait bizim olan sporlardır. Bunların da diğer spor dallarının yanında hak ettiği yeri bulabilmesini amaçlıyoruz. Geleneksel sporlarla vermeye çalıştığımız bu mesajın kültürün başka alanlarında da gençlerimizde karşılık bulacağını düşünüyoruz."

Bu çalışmaya destek veren milli eğitim müdürlüklerine de teşekkür eden Erdoğan, "Gittiğimiz okullara hem mangalaları hem mas güreşi minderlerini bırakıyoruz. Çocuklar çok eğleniyorlar. Gittiğimiz bütün okullarda öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor." dedi.

Erdoğan, Konya, Aksaray ve İstanbul dışında, imkanlar el verdiğince bu etkinlikleri diğer illerde de yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SOLOTÜRK Hatay'da gösteri yaptı

2019-04-21 23:17 - Gündem

Arap ülkelerinin Libya 'bölünmüşlüğü'

2019-04-23 18:42 - Dünya

Bucaspor, Bölgesel Amatör Lig’e düştü

2019-04-21 21:08 - Spor

Günün özeti

2019-04-18 20:55 - Gündem

Beyoğlu’nda korkutan çatı yangını

2019-04-21 08:52 - Asayiş

Tuvali yaprak, boyası reçel

2019-04-20 14:57 - Kültür Sanat

Rukban 'felaket bölgesi' oldu

2019-04-18 17:47 - Dünya

Silivri’de park halindeki araç böyle kundaklandı

2019-04-19 13:44 - Asayiş

YSK’dan KHK kararı

2019-04-23 18:13 - Genel

İKV’den AP’nin vize zammına tepki

2019-04-19 15:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

2025 Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Kupası Fenerbahçe'nin

21:57 - Spor

Antalyaspor, teknik direktör Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdı

21:42 - Spor

Gençlerbirliği'nin yeni başkanı Mehmet Kaya oldu

20:22 - Spor

Milli bilardocular Sinem Kökten ve Ferdi Özdemir, 9 top disiplininde Avrupa şampiyonu oldu

19:42 - Spor

İspanyol sporunda İsrail'e yönelik tepkiler artıyor

18:52 - Spor

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladı

04:23 - Dünya

Kütahya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

03:42 - Gündem

Netanyahu Gazze'de ateşkese varılmasının ardından kabineyi toplayacağını açıkladı

03:07 - Dünya

İsrail, Trump'ın saldırıları durdurma çağrısından bu yana Gazze'de 126 Filistinliyi öldürd

02:02 - Dünya

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG, Halep'in iki mahallesine havan topları yerleştirdi

01:08 - Dünya