?>

Geleneksel sporlar festivali her yıl daha da büyüyerek devam edecek

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali nin her yıl daha da büyüyerek devam etmesini istediklerini söyledi. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

İSTANBUL

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali nin her yıl daha da büyüyerek devam etmesini istediklerini söyledi.

Küçükçekmece deki Bezirganbahçe Meydanı nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının da global iletişim ortağı olduğu festivalin son gününde düzenlenen ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geleneksel sporların önemine vurgu yaptı.

Etnospor Kültür Festivali ne en büyük desteği İstanbulluların verdiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Katılımıyla festivale en önemli desteği veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde, bu birlikteliğin ve beraberliğin yaşanması için öncü olan, buradaki tarihi birlikteliği ortaya koyabilmemiz ve geleceğe de geleneksel sporları taşıyabileceğimize vesile olan Bilal Erdoğan Bey e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akif Çağatay Kılıç, geleneksel sporlarla ilgili yapmaları gereken çok çalışma olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki ayın başında Kırgızistan da geleneksel oyunlar festivali düzenlenecek. Ülkemiz, Dünya Göçebe Oyunları nın kurucularından. Orada da temsilimizi en iyi şekilde yapacağız. Geleneksel sporlarımızın icra edilmesi ve yaşatılması için atmamız gereken adımlar, çok büyük masraf gerektirmiyor. Çok büyük yatırım gerektiren şeyler değil. Önümüzdeki yıl hızlı bir çalışmayla, bu spor dallarımızın en iyi şekilde temsil edilebilmesi için atacağımız adımlarla bu organizasyonları, çok daha farklı noktalara taşıyacağız. Bunu başarmanın önünde hiçbir engel yok. Burada fitilinin ateşlendiği geleneksel sporlar festivali her yıl daha da büyüyerek devam edecek. Tesis ve altyapı anlamında elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza spora verdikleri destekler ve talimatlardan dolayı teşekkür ediyoruz."

Brezilya nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları nda Türkiye yi ata sporu güreşin en iyi şekilde temsil ettiğini anlatan Kılıç, "Çok yakın zamanda olimpiyat oyunları sona erdi. Önümüzde paralimpik oyunlar var. İnşallah orada da ülkemizi değerli sporcularımız en iyi şekilde temsil edecek. Güreş, son yıllardaki çıkışıyla olimpiyatlardaki en önemli temsil branşı oldu. Taha Akgül kardeşimiz mindere çıktı ve ülkemize altın madalyayı kazandırdı. Diğer sporcularımız da büyük mücadele ortaya koyarak bayrağımızı göndere çektirdi. Hepsine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Muhabir: Emrah Oktay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Atambayev den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı

2016-08-22 23:52 - Dünya

'Soruşturmalar nedeniyle intiharı düşündüm, ordudan ayrıldım'

2016-08-22 17:22 - Gündem

BDDK'da görevli 27 kişi mahkemeye sevk edildi

2016-08-23 21:17 - Gündem

Dünya basınında 'Fırat Kalkanı' operasyonu

2016-08-24 16:12 - Genel

Romanya'da FETÖ'ye ait yurt kapatıldı

2016-08-25 15:39 - Genel

Zeki öğrenciler bilim kampında geleceğe hazırlanıyor

2016-08-23 16:32 - Teknoloji

DHMİ ye havadan 1,1 milyar lira

2016-08-25 17:17 - Ekonomi

Yılın son 'grand slam'i ABD'de başlıyor

2016-08-28 16:23 - Spor

Savcılık dosyaya el koydu, bizi dinlemedi bile

2016-08-22 22:37 - Gündem

RTÜK ten uluslararası medya kuruluşlarına FETÖ mektubu

2016-08-26 14:57 - Gündem

İlgili Haberler

Avrupa'da tekvando maçı yönetecek hakemin hedefi 2028 Olimpiyatları

14:17 - Spor

FIFA Başkanı Infantino: Gazze dahil birçok ülkede annelerin ağladığını gördüğümde ben de ağlıyorum

11:57 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde 60. sezon yarın başlayacak

11:32 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde 2025-2026 sezonu yarın başlayacak

10:51 - Spor

Tam Finans, İTÜ Basketbol Takımı'nın isim sponsoru oldu

10:33 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 13. yılında Neşet Ertaş'ı andı

14:48 - Gündem

"Bozkırın Tezenesi" halk ozanı Neşet Ertaş, Kırşehir'de mezarı başında anıldı

14:33 - Gündem

Antalya 18 milyon turist hedefine adım adım yaklaşıyor

14:22 - Ekonomi

Zonguldak'ta madendeki göçükte mahsur kalan 4 işçi kurtarıldı

14:18 - Gündem

Almanya 8 Ağustos'tan itibaren İsrail'e herhangi bir silah satışını onaylamadı

14:12 - Dünya