?>

Gelecekte antrenörlük yapmak istiyor

Hedefinin başarılarını ve elde ettiği dünya şampiyonluğunu korumak olduğunu belirten tekvando sporcusu Kübra Dağlı, sporu bıraktıktan sonra ise antrenörlük yaparak kendisi gibi şampiyonlar yetiştirmeyi düşündüğünü söyledi.

Spor - 7 yıl önce

Hedefinin başarılarını ve elde ettiği dünya şampiyonluğunu korumak olduğunu belirten tekvando sporcusu Kübra Dağlı, sporu bıraktıktan sonra ise antrenörlük yaparak kendisi gibi şampiyonlar yetiştirmeyi düşündüğünü söyledi.

Red Bull sporcusu dünya şampiyonu tekvandocu 22 yaşındaki Kübra Dağlı, babası ve amcasının tekvando antrenörü olduğu için bu spora 12 yaşında başladığını söyledi. Şu anda Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü okuyan Dağlı, sporcu bir aileden geldiğini kaydetti.

“HEYECAN VERİCİYDİ”

İlk ve en büyük başarısının 2013 yılında Avrupa Şampiyonluğu olduğuna değinen Dağlı, “O an elim ayağım titredi. Tekvando yaptığımı ilk o zaman anladım. Üzerimizde büyük bir yük vardı. O zaman çok gençtim, 17 yaşındaydım. Gençler kategorisinde yarışım. Onun bilincindeydim, heyecan vericiydi” dedi.

Asıl hedefinin spor dalında aldığı başarıları ve dünya şampiyonluğunu korumak olduğunu bildiren Kübra Dağlı, bir diğer hedefinin ise kendisi gibi dünya şampiyonları yetiştirmek olduğunu vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olduğunu ve şu an orada spor hayatına devam ettiğini belirten Dağlı, sporu bıraktığı zaman antrenörlük yapmayı düşündüğünü kaydetti.

Tekvandonun, herkesin yapacağı bir spor dalı olduğunu dile getiren Dağlı, “Tepki her yerde oluyor. Bir şeyler başarmaya başladıktan sonra tepki de geliyor. Ama her insanın düşünce yapısı farklıdır, normal görüyorum. Ben severek yapıyorum. Tekvandoyu herkes yapabilir. Hem kendini geliştiriyorsun, hem özgüvenin artıyor hem de kendini koruyorsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Konyaspor taraftarını taşıyan otobüslere saldırı

2018-12-08 23:30 - Spor

Haley: 'Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu Muhammed bin Selman'

2018-12-12 21:02 - Dünya

PKK’yı simgeleyen bez parçalarına 4 gözaltı

2018-12-10 21:16 - Gündem

Theresa May, Almanya Başbakanı Merkel’le görüştü

2018-12-11 21:31 - Dünya

Dağdan kopan kaya parçaları eve girdi

2018-12-12 18:37 - Asayiş

Bakan Koca'dan sağlıkta istihdam müjdesi

2018-12-12 13:32 - Sağlık

'İstanbul’da kar yağmayacak öngörüsü 2030’lar için geçerli'

2018-12-12 23:32 - Gündem

İstanbul’da holdingin arka bahçesinde bomba bulundu

2018-12-13 01:49 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı'

2018-12-12 16:32 - Siyaset

Atiker Konyaspor günü tek antrenmanla geçirdi

2018-12-12 22:01 - Spor

İlgili Haberler

Benfica, Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih'i tek golle geçti

00:53 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2025 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda yarı final şansını kaybetti

22:32 - Spor

Olimpik Lyon 2. lige düşürüldü

22:57 - Spor

Çaykur Didi Stadyumu'nun çimleri, örtü sistemi ile güneşten korunuyor

21:33 - Spor

Fernando Muslera, Arjantin ekibi Estudiantes ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

16:58 - Spor

Günün Manşetleri

Trump'tan, İran'a saldırının amacına ulaşmadığı iddiasını dillendiren CNN ve New York Time

06:18 - Dünya

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze ve Batı Şeria'da 16 bin 802 öğrenciyi öldürdü

06:12 - Dünya

Dr. Recep Albayrak ve Türklerin İran’ı -Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel yazdı-

01:55 - En Son Yazılar

Siyasi parti mali denetimleri Resmi Gazete'de

01:53 - Gündem

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya