Geleceğin yıldızları Keçiörengücü altyapısında yetişiyor

Keçtaş Ankara Keçiörengücü, gelişim gruplarında farklı yaş kategorilerinde eğitim alan yüzlerce sporcuyla Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmayı hedefliyor.

Spor - 1 hafta önce

Mor-beyazlı kulübün Gelişim Grupları Sorumlusu Süraka Çelik ile altyapı sporcuları 10 yaşındaki Emir Taha Hasipek ve 11 yaşındaki Kerim Kayra Çakmak, yaptıkları açıklamalarda altyapı çalışmaları ve hedeflerini anlattılar.
Keçtaş Ankara Keçiörengücü Gelişim Grupları Sorumlusu Süraka Çelik, altyapıda sadece iyi futbolcular değil, iyi bireyler de yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Çocuklarımızın hayallerine ulaşmaları için doğru eğitim ortamını oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.
Süraka Çelik, altyapının kulüpler için sürdürülebilir başarının temelini oluşturduğunu belirterek, "Bizim en büyük hedefimiz çocuklarımızı sadece iyi futbolcular olarak değil, karakterli bireyler olarak da yetiştirmek." ifadelerini kullandı.
Çelik, Keçiörengücü altyapısının Türk futboluna önemli isimler kazandırdığını vurgulayarak, "Sayın başkanımızın altyapıya verdiği önem doğrultusunda çalışıyoruz. Bunun en önemli örneklerinden biri de Barış Alper Yılmaz. Biz de kendi kaynaklarımızdan yeni Barış Alperleri Türk futboluna kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.
Altyapıda uzun vadeli bir planlamayla çalıştıklarını vurgulayan Çelik, "Her yaş grubunda gelişimi esas alan bir sistem uyguluyoruz. Çocuklarımızın teknik, taktik ve fiziksel gelişimlerinin yanında sosyal yönlerini de destekliyoruz." dedi.
Futbolcu yetiştirmenin sabır gerektiren bir süreç olduğuna dikkati çeken Çelik, "Keçiörengücü altyapısından gelecekte Süper Lig'de ve milli takımda forma giyecek oyuncular çıkacağına inanıyoruz. Bunun için doğru antrenman, doğru eğitim ve doğru rehberlikle çalışıyoruz. Burada ailelerin desteği de büyük önem taşıyor. Velilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Çocukların gelişiminde kulüp, aile ve okul iş birliği çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Keçiörengücü altyapısında forma giyen 10 yaşındaki Emir Taha Hasipek ise en büyük hayalinin profesyonel futbolcu olmak olduğunu söyledi.
Futbola büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu ifade eden Emir Taha, "Her antrenmana kendimi geliştirmek için çıkıyorum. İlk hedefim Keçiörengücü A Takımı'nda forma giymek. Daha sonra da milli takımda ülkemi temsil etmek istiyorum." diye konuştu.
Sevdiği futbolcuları örnek aldığını belirten Emir Taha, "Onlar gibi çalışırsam ben de başarılı olabileceğime inanıyorum. Antrenörlerimiz bize çok destek oluyor." ifadelerini kullandı.
11 yaşındaki Kerim Kayra Çakmak da futbolun hayatının en önemli parçası olduğunu dile getirdi.
Örnek aldığı futbolcunun Barış Alper Yılmaz olduğunu belirten Kerim Kayra Çakmak, "Barış Alper Yılmaz'ı seviyorum. Onun gibi futbolcu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Antrenmanlara büyük istekle katıldığını söyleyen Kerim Kayra, "Her gün kendimi biraz daha geliştirmeye çalışıyorum. En büyük hayalim Keçiörengücü A Takımı'nda forma giymek ve ardından milli takım formasını giymek." dedi.
Takım arkadaşlarıyla birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kerim Kayra, "Antrenörlerimiz bize sadece futbolu değil, disiplinli olmayı ve mücadele etmeyi de öğretiyor. İnşallah ileride çok iyi bir futbolcu olmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kacır: 'Verimlilik Proje Ödülleri' ile verimliliği artıran yenilikçi uygulamaları gö

2026-07-28 13:52 - Ekonomi

İngiltere, kalecilerin sakatlıklarla zaman geçirmesini önlemek için yeni bir kural deneyecek

2026-07-28 12:08 - Spor

Türkiye'nin ihracatı haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,7 arttı

2026-07-31 15:38 - Ekonomi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yerleşkesinde yapılacak anaokulu için protokol imzalandı

2026-07-28 19:03 - Gündem

Hakkari'nin güneşini değerlendirmek için 10 megavat kapasiteli GES kurulumuna başlandı

2026-08-03 13:57 - Ekonomi

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Balcı: Türk şirketleri Afrika’da karşılıklı kazancı esas alan yat

2026-07-28 14:22 - Ekonomi

TPAO, BP'nin Kerkük merkezli şirketinin yüzde 15 hissesini aldı

2026-07-28 20:47 - Ekonomi

İran: Umman’a Hürmüz’ün bir kısmının tamamen, diğerinin kısmen kontrolümüzde kalmasını önerdik

2026-07-28 22:12 - Dünya

BM'den Batı Şeria'daki kötüleşen gidişatı tersine çevirmek için acil adım atılması çağrısı

2026-07-28 19:32 - Dünya

Okula yeni başlayacak öğrencilerin velileri de "uyum haftasına" dahil edilecek

2026-07-28 12:48 - Gündem

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya