Geleceğin şampiyon kayakçıları Palandöken'de yetişiyor

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, geleceğin şampiyon kayakçıları hedefiyle profesyonel antrenörler eşliğinde kayak eğitimi veriliyor.

Spor - 7 yıl önce

Erzurum
Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde gelecekte milli formayla uluslararası müsabakalarda şampiyonluk hedefiyle ter dökecek kayakçılar yetiştiriliyor.
En fazla kar yağışı alan illerin başında gelen Erzurum'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kayak öğretilmesi için çalışma başlatıldı.
Kent merkezinde belirlenen 8 pilot okulun faydalandığı proje kapsamında, profesyonel antrenörler eşliğinde öğrencilere haftanın belirli günlerinde dünyaca ünlü Palandöken'deki pistlerde kayak eğitimi veriliyor.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin "100 Günlük Eylem Planı" kapsamında öğrencilerin küçük yaşlarda eğitilerek geleceğin şampiyon kayakçıları olması hedefiyle yürütülen projeden, kış sezonu boyunca yaklaşık 15 bin öğrencinin faydalanması amaçlanıyor.

Umut vadeden öğrenciler, üst kategoriye yükselecek
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışlarının ardından Palandöken'deki pistlerde öğrencilerin kayakla buluşturulduğunu söyledi.
Kayağa katkı sunmak için projelerle girişimlerde bulunduklarını kaydeden Taşkesenligil, "Proje için 10 antrenör görevlendirildi. Projemizin hedefi, sezon sonuna kadar 15 bin çocuğa kayak öğretmek. Profesyonel anlamda kayakta umut vadeden gençlerimizi üst kategoriye çıkarıp bu çocukların daha sağlıklı ve geleceğin sporcuları olmalarını sağlayacağız." diye konuştu.
Taşkesenligil, Erzurum'un kış sporları merkezi haline geldiğini belirterek, kentin kış sporlarındaki başarısının yükseltilmesi için yoğun çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.
Erzurum'un uluslararası organizasyonlardaki başarılı ev sahipliği ve tesisleşmelerdeki atılımlarıyla Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu aktaran Taşkesenligil, "Gelecekte olimpiyatlara damga vuracak sporcuların Erzurum'dan çıkması için yoğun çaba sarf ediyoruz." ifadesini kullandı.
Yoğun bir eğitim programından geçiyorlar
Kayak antrenörü Ahmet Aktaş, Palandöken'de gün içerisinde yaklaşık 200 çocuğa kayak eğitimi verdiklerini anlattı.
Günde 3 okulun öğrencilerine eğitim verildiğine işaret eden Aktaş, şunları söyledi:
"Haftanın 5 günü eğitimlerle doluyoruz. Hafta sonu akşamları da öğrencilerimizden yetişen yarışçıları müsabakalara hazırlıyoruz. Eylül ayında okul müdürlerine başvuru yapıyoruz. Yönetici ve öğretmenler, velileri bilgilendiriyor. İlgi gösteren öğrencileri alıp kayak sporunda yetiştiriyoruz. Öğrencilere aşamalı olarak kayağı öğretiyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Teknosa, Akıllı Ev keyfini mağazasına taşıdı

2019-12-26 13:03 - Genel

Fenerbahçe'den TFF'nin kulüp lisans talimatıyla ilgili açıklama

2019-12-20 16:37 - Spor

TÜBİTAK BİLGEM ile TUSAŞ arasında MMU testleri için sözleşme imzalandı

2019-12-26 14:42 - Ekonomi

İkinci el online otomotiv pazarında 1,6 milyonluk satış

2019-12-21 14:48 - Genel

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye'nin Otomobili ile hakları bize ait bir otomobile kavuşacağız

2019-12-26 14:57 - Ekonomi

Cezaevindeki hükümlünün evinde kurutulmaya bırakılmış uyuşturucu bulundu

2019-12-24 16:52 - Gündem

Geleceğin şampiyon kayakçıları Palandöken'de yetişiyor

2019-12-26 15:02 - Spor

Kerkük'teki petrol kuyularını ABD askerleri koruyacak

2019-12-23 19:07 - Dünya

Macron'un 'sömürgecilik hataydı' çıkışı 'yeni sömürge manevrası' olarak yorumlandı

2019-12-22 17:37 - Dünya

Yılbaşından itibaren vergi uygulamalarında e-dönüşüm yaşanacak

2019-12-21 16:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çaykur Rizespor, Umut Erdem'i transfer etti

17:38 - Spor

Antalyasporlu 83 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy, Estonya'da iki kez zirveye çıktı

16:23 - Spor

Gençlerbirliği transfer yasağını kaldırmak için "üçlü mekanizma" kurdu

16:17 - Spor

Milli yüzücü Doruk Yoğurtçuoğlu, Avrupa Şampiyonası'nda 12. oldu

15:17 - Spor

Arsenal, hazırlık maçında Como 1907'ye penaltılarla üstünlük sağladı

14:32 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Fidan Mısır'da temaslarda bulunuyor

17:43 - Gündem

Gökyüzü meraklıları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde buluştu

17:32 - Gündem

Mersin'de motosiklet ile traktörün çarpıştığı kaza güvenlik kamerasında

17:27 - Gündem

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Gündem

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı

17:17 - Gündem