Geç kalınca YGS’ye alınmayan öğrenci gözyaşlarına boğuldu

Üniversiteye geçişte ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) geç gelen öğrenciler dersliklere alınmadı. Sınava 1 dakika geç kaldığı için dersliğe alınmayan bir öğrenci gözyaşlarına boğuldu.

Eğitim - 9 yıl önce

Üniversiteye geçişte ilk adım olan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ( YGS), saat 10.00’da başladı. Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı sınav için öğrenciler önceden belirlenen okullarda dersliklere alındı. Sabah saat 09.00’dan itibaren dersliklere alınmaya başlayan öğrenciler, güvenlik görevlilerince kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildi. Sınava girmek için okul bahçesinde bekleyen öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü. Çocuklarını sınava getiren aileler ise dualar ederek çocuklarını beklemeye başladı. Tek oturum olarak 120 dakika sürecek olan sınav büyük bir heyecanla başladı.

'Bir senem çöp'

Öte yandan, ÖSYM tarafından bu yıl yapılan değişiklik sebebiyle sınava 15 dakika kala gelen öğrenciler dersliklere alınmadı. Yeni uygulamadan haberi olmayan öğrenciler, 09.45’ten sonra sınava girmek istedi. Sınav salonlarına girişin kapatıldığını öğrenen öğrenciler gözyaşları içinde geri döndü. Sınava 1 dakika geç kaldığı için alınmayan bir öğrenci gözyaşlarına boğuldu. Annesine sarılarak ağlayan genç kız, tam 09.45’de gittiğini ama yine de alınmadığını söyleyerek isyan etti. Gözyaşlarına hakim olamayan genç kız, “Almadılar anne, 45 geçiyordu almadılar. Bir senem çöp” dedi.

'Aslında biraz da benim suçum'

Sınava geç kaldığı için alınmayan bir matematik öğretmeni ise, "Aslında biraz geç çıktım, biraz da benim suçum var ama daha uzaktan gelip yine sınava giremeyen arkadaşlar var. Kuralı biliyorduk ama saat 10.00’da bizi almalarını bekliyorduk. Çünkü geçen yıl almışlardı. Ben 09.00’u 50 geçe geldim. Güvenlik görevlileri kuralın böyle olduğunu söyledi. Ben zaten matematik öğretmeniyim. Bir kez daha girecektim. Benim için bir sıkıntı olmadı ama diğer arkadaşlar için oldu tabi" şeklinde konuştu.

Hüseyin Coşkun

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Toplumsal cinsiyet adaletinin her yerde izini sürüyoruz'

2017-03-06 17:37 - Gündem

'Edebiyatın başkenti' kütüphanecilikte de iddialı

2017-03-06 16:52 - Kültür Sanat

Survivor Tuğçe Melis Demir kimdir? Aslen nerelidir?

2017-03-06 15:52 - Magazin

Geç kalınca YGS’ye alınmayan öğrenci gözyaşlarına boğuldu

2017-03-12 14:37 - Eğitim

FIFA'dan Trump'a uyarı

2017-03-10 00:37 - Spor

Yunanistan'da parlamento binasına molotofkokteylli saldırı

2017-03-06 19:22 - Dünya

Şanlıurfa'da düğünde kavga: 5 yaralı

2017-03-05 19:08 - Gündem

KKTC'den Kıbrıs'ta müzakerelere devam içim 'Enosis' şartı

2017-03-05 23:32 - Dünya

Zonguldak'ta kimlik soran polisin arabasını taşladılar

2017-03-06 02:12 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokatlılar gecesine katıldı

2017-03-06 09:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Sözleşmeli öğretmenlik yapan eşlerin yer değiştirme başvuruları 12 Ağustos'ta başlayacak

16:32 - Eğitim

YÖKDİL/2 sınavının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları yayımlandı

16:33 - Eğitim

YÖKDİL/2 pazar günü yapılacak

10:47 - Eğitim

Yükseköğrenim mezunlarının kısa dönem ikamet izni 1 yıl daha uzatılabilecek

10:02 - Eğitim

Polis Meslek Yüksekokullarına 3 bin 250 öğrenci alınacak

09:27 - Eğitim

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya