?>

Gazze'ye yardım ulaştıracak "9. İyilik Gemisi"nde çölyak hastaları da unutulmadı

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gazze'ye ulaştırılacak 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinde çölyak hastaları için glütensiz ürünlere de yer verildiğini söyledi.

Gündem - 1 yıl önce

Mersin

İsrail'in saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı için Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan yardımların yüklendiği Mersin Uluslararası Limanı'ndaki gemi Mısır'a uğurlandı.

"9. İyilik Gemisi"ndeki kolilerde gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumunun yanı sıra çölyak hastaları için glütensiz un, makarna, erişte ve kurabiyeye de yer verildi.

Geminin uğurlanma töreni için limana gelen Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, AA muhabirine, glüten hassasiyeti bulunan Filistinlilere özel çalışma yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, çalışmanın bir Türk vatandaşının önerisiyle oluştuğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Gazze için gönderilen 7. gemimizle Refah Sınır Kapısı'na gittiğimizde oradaki Türk vatandaşı Rukiye'yi de tahliye etmiştik. Onunla görüşmemizde bize, glüten enteropatisi olan kişilerin ciddi hazımsızlık sorunu yaşadıklarını ve hastalandıklarını ifade etti. Yaklaşık 2-3 bin kişilik rakamın olduğunu, oraya glütensiz gıda gönderildiği takdirde Filistin Kızılayının içerde bu organizasyonu yapabileceğinden bahsetti. Biz haberi alır almaz glütensiz gıdalarımız bir önce giden AFAD gemisi ve bu gemimize yönlendirmiş olduk."

Glütene hassasiyeti olan bireylerin ciddi karın ağrısı ve ishal gibi sorunlarla karşılaşabildiğini vurgulayan Yılmaz, "Birçok gıdanın içerisinde glüten olduğu için glütensiz gıda gönderilmesi de önemli. Bize Gazze'de 2-3 bin kişinin glütensiz gıdaya ihtiyaç duyduğu ve ciddi sindirim sorunları yaşadığı bilgisi geldikten sonra hızlı şekilde çağrıya çıktık. Bağışçılarımız da hemen bize glütensiz gıdaları ulaştırdılar. Bu gıdaların içerisinde glütensiz un, makarna, erişte, kurabiyeler var." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, glütensiz gıdaların özel barkoduyla paketlendiğini anlatarak, "Bu ürünler Filistin Kızılayına özel bir kanaldan teslim edilmiş olacak. Hastalığı olanlar glütensiz gıda isteğiyle başvurduklarında alıp kendi yemeklerini bu glütensiz malzemelerle yapabilecekler." dedi.

Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi arasında 5 bin 610 parça ve 700 kilogram glütensiz ürün yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin merkezinde yeni bir saldırı başlattı

2024-04-11 14:27 - Dünya

Batı Şeria'da İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 5 Filistinli yaralandı

2024-04-14 22:47 - Dünya

Antalya'da teleferikte mahsur kalan kazazedeler yaşadıklarını anlattı

2024-04-13 16:02 - Gündem

Erkenci kiraz üretim merkezi Manisa'da sezonun ilk hasadı yapıldı

2024-04-12 13:23 - Ekonomi

Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki askeri üssüne onlarca katyuşa füzesi fırlattı

2024-04-12 22:58 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan "İran tehdidine karşı" İsrail'e tam destek

2024-04-11 08:07 - Dünya

Fransa'da bir caminin kapısına av tüfeğiyle ateş açıldı

2024-04-09 16:43 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Ramazan Bayramı mesajı

2024-04-10 09:43 - Siyaset

Balıkçılıkta av sezonu yarın sona eriyor

2024-04-14 12:28 - Ekonomi

İstanbulspor deplasmanda Atakaş Hatayspor'u 3-0 yendi

2024-04-14 18:12 - Spor

İlgili Haberler

Kırklareli'nde sağanak hava sıcaklığını düşürdü

13:18 - Gündem

Ardahan'da, şap hastalığıyla mücadele için ekipler seferber oldu

13:12 - Gündem

Adıyaman'da su altı polisleri zorlu sularda daima göreve hazır

13:07 - Gündem

HAKMAR'a yönelik FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan MİT raporuna ulaşıldı

12:43 - Gündem

Çanakkale'de orman yangını çıktı

12:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Almanya Başbakanı Merz: Gazze Şeridi'nde yaşananlar artık kabul edilemez

13:52 - Dünya

AB Komisyonu'ndan Türk vatandaşlarına Şengen vizesi adımı

13:48 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'te siyasi partilerin temsilcilerini kabul etti

13:42 - Siyaset

Bakan Işıkhan: İşçilerimize birinci 6 ay için yüzde 24 zam oranını teklif ediyoruz

13:37 - Ekonomi

Bakan Işıkhan: İşçilerimize birinci 6 ay için yüzde 24 oranını teklif ediyoruz

13:33 - Ekonomi