?>

Gazze'deki İsrailli esir asker hayatından Netanyahu'nun sorumlu olduğunu söyledi

Gazze'deki İsrailli esir, hayatından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sorumlu olduğunu belirterek, askeri yollarla esirleri kurtarmanın mümkün olmadığını söyledi

Dünya - 2 ay önce

Gazze

İslami Cihad Hareketinin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin Telegram hesabından yayımlanan video kaydında İsrailli esir, "Ben Baron Barslavsky. Kudüslü, 21 yaşında İsrail ordusunda bir askerim. İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nde esirim." ifadesini kullandı.

Netanyahu'ya seslenen Barslavsky, askeri baskı aracılığıyla bir esirin bile geri alınamadığına dikkati çekerek, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı askeri baskının hiçbir işe yaramayacağını" dile getirdi.

Barslavsky, hayatından İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sorumlu olduğunu ifade ederek, "Bize ne yapacaksınız? Bir sonraki adımlarınız neler? Her gün durmadan bombalar düşüyor. Bir sonraki bombalar benim başıma düşecek. Başbakan Netanyahu hayatımdan sen sorumlusun. Askeri baskı kullanarak beni buradan çıkarma şansınız yok. Dünyayı altüst etseniz bile, beni askeri bir operasyonla geri alamazsınız." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'a da seslenen Barslavsky, "Trump sen nerdesin? Vaatlerin nerede? Bize bir anlaşmayla serbest bırakılacağımızı söylemedin mi? Savaşı neden durdurmadın? Gazze'nin hepsi yıkıldı. Burada ben ve diğer esirler neden ölüme terk ediliyoruz. Biz insan değil miyiz? Beni düşün Netanyahu. Sen orada evdesin, bir ülkeden diğerine dolaşıyorsun. Ben ise psikolojik işkence içindeyim. Hastane yok. Kimse beni hastaneye götürmeyecek. Olacak şey şu ki; öleceğim ve sen beni kumdan bir çukura koyacaksın. Burada her şey tiksindirici. Yıkım, hayvanlar, ayaklarımın üzerinde yürüyen fareler..." diye konuştu.

Gazze'de her gün çocuklar ölüyor...

İsrailli esir şöyle devam etti:

"Netanyahu bu aptalca savaşı durdur. Bundan bir şey istifade edemeyeceksin. Beni ne canlı ne de tabut içinde geri alabileceksiniz. Bu kabusa son verin. En azından içeriye yiyecek içecek bir şeyler sokun. Netanyahu, yalan söylemeyi bırak, kan dökmeyi durdur. Gazze'de her gün çocuklar ölüyor. 8, 9 ve 10 yaşlarındaki küçük çocuklar. Bir günlük bebekleri bile naylon torbaya koyup gömüyorlar.

Bir buçuk yıldan fazla bir süredir Gazze'de cehennemde tutuluyorum, her gün bitmek bilmeyen bir acıyla, yiyecek, içecek eksikliğiyle ve ağır hastalıklarla. Çoğu zaman hastayım. Tüm gün cildim kaşınıyor. Acı çekiyorum. Bu hastalıklar nedir bilmiyorum. Vücudumun her yerinde kırmızı lekeler var. Sağlık durumum çok kötü."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin elektrik dağıtım hattı özelleştirme sonrası yüzde 50 büyüdü

2025-04-12 10:32 - Ekonomi

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde 25. hafta heyecanı yarın başlıyor

2025-04-10 11:22 - Spor

Van'da, '3. Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali'nin tanıtımı yapıldı

2025-04-14 18:47 - Kültür Sanat

Öğretmen kardeşler aynı okulda öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

2025-04-10 12:22 - Çevre-Hayat

Savaş mağduru Ukraynalı çocuğa Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dokularından kulak yapılacak

2025-04-11 10:03 - Sağlık

Taha Akgül başkanlığındaki ilk Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 14 madalya

2025-04-14 11:27 - Spor

Beşiktaş'ta puan kaybı RAMS Başakşehir karşısında da devam etti

2025-04-12 21:43 - Spor

Avcılar'da durakta bekleyen metrobüse başka bir metrobüs çarptı

2025-04-12 14:03 - Asayiş

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: "Ordu, İsrail'in çekildiği bölgelerde görevini tam yapıyor"

2025-04-14 19:22 - Dünya

Babasının izinden giden Giresunlu tarih tutkunu, şehrin kültürel mirasını geleceğe taşıyor

2025-04-12 14:57 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Netanyahu, İran'da "rejim değişikliğinin mümkün olduğunu" iddia etti

23:32 - Dünya

Peru'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

23:23 - Dünya

Beşşar Esed'in, Suriye'de kaybolan ABD'li gazeteci Tice'in öldürülmesi talimatı verdiği iddia edildi

22:23 - Dünya

Trump'ın İsrail'in Hamaney'e suikast planını engellediği iddiası

22:18 - Dünya

ABD'nin 36 ülkeye daha seyahat sınırlaması getirmeyi düşündüğü iddia edildi

19:32 - Dünya

Günün Manşetleri

PSG, Kulüpler Dünya Kupası'nda Atletico Madrid'i 4 golle geçti

00:52 - Spor

Bakan Fidan, Arnavutluk'ta GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak

00:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı ile telefonda İran-İsrail arasındaki çatışmayı görüştü

00:18 - Gündem

Netanyahu, İran'da "rejim değişikliğinin mümkün olduğunu" iddia etti

23:32 - Dünya

Peru'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

23:23 - Dünya