?>

Gazze'de sokak hayvanlarının cesetleri parçalama vakaları artıyor

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Operasyonlar Müdürü Yarbay Raid ed-Dehşan, "Cesetlerin sokak hayvanları tarafından parçalanması manzarası çok ağır bir şey ancak Gazze Şeridi'nde sıradan hale geldi." dedi.

Dünya - 4 ay önce

Gazze

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Operasyonlar Müdürü Yarbay Raid ed-Dehşan, İsrail ordusunun bombalayarak sivil savunma ekiplerinin ulaşmasını engellediği bölgelerde insanların sokak hayvanları tarafından parçalanması vakalarının arttığını söyledi.

Gazze'de 14 aydır devam eden soykırım savaşında cesetlerin sokak hayvanları tarafından parçalanmasını "en büyük acı" olarak nitelendiren Dehşan, "Sahadaki çalışmalarımız sırasında birçok kez sokaklarda şehitlerin naaşları üzerinde toplanan kedi ve köpekleri kovmak durumunda kaldık." dedi.

Sokaklarda gördükleri bazı cesetlerin henüz çürümediği ancak bazı uzuvlarının olmadığını dile getiren Dehşan, söz konusu cesetlerde eksik olan uzuvların sokak hayvanları tarafından parçalandığını söyledi.

Sivil savunma ekiplerinin bahsi geçen konuda onlarca tanığı dinlediğine işaret eden Dehşan, "Cesetlerin sokak hayvanları tarafından parçalanması manzarası çok ağır bir şey ancak Gazze Şeridi'nde sıradan hale geldi." dedi.

"Gazze'de insanların maruz kaldığı açlık krizi diğer canlıları da etkiliyor"

İsrail ordusunun arama kurtarma ekiplerinin girişine izin vermediği çok bölge olduğuna işaret eden Dehşan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sokak hayvanlarının parçaladığı cesetler, İsrail ordusunun sivil savunma ekiplerinin girmesini engellediği bölgelerdedir. Öldürülen Filistinlilerin cesetleri, İsrail ordusunun konuşlandığı bölgelerde olduğu için oralara ulaşılamıyor. İsrail, kuşatmaya aldığı o bölgelerde dronlardan sürekli ateş açıyor. Bu nedenle de cesetler öylece sokaklarda günlerce kalabiliyor."

Gazze'de yiyecek bulamayan sokak hayvanı kedi ve köpeklerin ortada kalan cesetlere geldiğine işaret eden Dehşan, "Gazze Şeridi'nde insanların maruz kaldığı açlık krizi diğer canlıları da etkiliyor. Gazze'de açlık krizinden etkilenen hayvanlar daha saldırgan hale gelmiş durumdalar." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde sivil halka yönelik suçlarını artırarak sürdürdüğünü anlatan Dehşan, İsrail askerlerinin sokaktaki cesedi kaldırmaya çalışan sivil savunma ekipleri ve vatandaşları hedef alarak engellediğinin altını çizdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyi başta olmak üzere pek çok bölge için sık sık "tahliye emirleri" yayımlayarak bölgedeki Filistinlileri zorla yerinden ediyor. İsrail’in özellikle kuzeyi için yayımladığı tahliye emirleriyle “Generallerin Planı” olarak nitelenen planı uygulamaya çalıştığı yorumları yapılıyor.

"Generaller Planı" adını taşıyan bu plan, Filistinlileri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden tehcir etmeyi, ardından bölgenin kuşatılması, gıda, yakıt ve temiz su girmesine izin verilmemesini öngörüyor.

Bu durumda silahlı direnişçilerin "ölüm ya da teslim olma" arasında tercihe zorlanması, bölgeyi terk etmeyen veya terk edemeyen Filistinlilere de "düşman unsur olarak muamele edilmesini" içeriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

NBA'de Alperen Şengün 16 sayı attı, Rockets üst üste 3. kez kazandı

2024-12-24 12:02 - Spor

Mersin'deki 'Zincir' operasyonunda 91 şüpheli tutuklandı

2024-12-23 08:48 - Asayiş

"Ceylan" ve "hızlı büyüyen" girişim sayısı 5 yılda yüzde 40'tan fazla arttı

2024-12-25 12:23 - Ekonomi

Palandöken Kayak Merkezi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor

2024-12-22 16:33 - Çevre-Hayat

Hırvatistan'da okulda düzenlenen bıçaklı saldırıda 1 öğrenci öldü, 6 kişi yaralandı

2024-12-20 15:07 - Dünya

İsrail askerlerinin Nablus'ta açtığı ateş sonucu 80 yaşındaki Filistinli kadın öldü

2024-12-19 15:12 - Dünya

Küresel piyasalar Noel haftasına karışık başladı

2024-12-23 09:42 - Ekonomi

Bakan Fidan ve Suriye'nin yeni lideri Şera, Kasyun Dağı'nda Şam manzarası izledi

2024-12-22 20:58 - Siyaset

Çin, iletişim test uydusu fırlattı

2024-12-21 16:42 - Teknoloji

Orman yangınına sebep olma suçuna 10 yıla kadar hapis istemi

2024-12-25 13:28 - Gündem

İlgili Haberler

Almanya'da "3. Avrupa Hafızlık Yarışması" düzenlendi

22:53 - Dünya

Bakü'de düzenlenen panelde Türk dünyasının KKTC'ye desteği ele alındı

21:47 - Dünya

Trump'ın Waltz'ı görevden alma kararının Signal krizi öncesine dayandığı iddia edildi

21:08 - Dünya

Filistin'de yaşanan gıda kıtlığı, İsveç'te protesto edildi

18:42 - Dünya

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

17:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Almanya'da "3. Avrupa Hafızlık Yarışması" düzenlendi

22:53 - Dünya

Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli, Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazandı

22:22 - Spor

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, evinde Bournemouth'a 2-1 yenildi

22:18 - Spor

Lider Galatasaray, Sivasspor'u ilk yarım saatte attığı 4 golle geçti

22:03 - Spor

Bakü'de düzenlenen panelde Türk dünyasının KKTC'ye desteği ele alındı

21:47 - Dünya