?>

Gaziantep'te mobilya üreten kadın girişimci 8 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor

Gaziantep'te çalıştığı fabrika iflas edince kurduğu atölyede mobilya üreten Ayşe Pınar Tümüklü, ürünlerini 8 ülkeye ihraç ediyor.

Gündem - 6 saat önce

Gaziantep

Orman Endüstri Mühendisi 44 yaşındaki Tümüklü, çalıştığı mobilya fabrikası iflas ettikten sonra "kadından mobilyacı mı olur" söylemlerine inat kendi atölyesini kurdu.

????

İşletmesinde 15 kişiyi istihdam eden ve 8 ülkeye ihracat gerçekleştiren Tümüklü, Gaziantep Mobilya İhracatçılar Birliği Derneği ile Oğuzeli ilçesine kurulacak Mobilya Kent'in kooperatif başkanlığını yürütüyor.

Fabrikanın iflası Tümüklü'nün başlangıcı oldu

Ayşe Pınar Tümüklü, 15 yıl önce çalıştığı mobilya fabrikasının iflas etmesinin ardından olumsuz söylemlere kulak asmadan kendi işini kurmaya karar verdiğini anlattı.

Ürettikleri genç, bebek odası, mutfak dolabı, yatak odası takımı gibi ürünleri bazı Avrupa ülkeleri ile Irak, Libya, Gürcistan'a ihraç ettiklerini dile getiren Tümüklü, "Çalıştığım şirkette yurt dışına çalışıyordu. Irak'ta ciddi bir para kaybı ve bir iflas yaşandı. Oranın iflası benim başlangıcım oldu. Kendi iş yerimi açtım ve o gündür bugündür de yaklaşık 15 yıldır şirket kendi adıma ve kendi adıma üretim yapıyorum. Hatta geçen günlerde Kanada'ya mobilya gönderildi. Yani bize talep geldikçe ürünlerimizi bütün ülkelere gönderiyoruz. Bu şekilde devam ediyoruz." dedi.

Tümüklü, Oğuzeli ilçesine kurulacak Mobilya Kent'in bir an önce faaliyete geçerek burada üretime başlanması için gayret ettiğini ifade etti.

"Kendisi sayesinde eğitimimi bitirdim"

Mobilya atölyesinde 4 yıldır çalışan Mustafa Şafak Kaplan, Tümüklü'nün kendileri için patrondan ziyade bir abla olduğunu dile getirerek, "Burada işe başladığımda okumuyordum. Burada hem çalışıp hem de lise diplomasına sahip oldum. Ayrıca kalfalık, usta öğreticilik gibi belgelere sahibim. Burada makina operatörlüğü çizim tasarım gibi işlerle uğraşıyorum. Kendisi sayesinde eğitimimi bitirdim." dedi.

Çalışanlardan ortopedik engelli İsmail Işık ise "Ayşe hanım çalışanlarına ciddi anlamda sahip çıkar, herkesle ilgilenir. Kendisi bize çok güvenir. Biz de güvenini boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sanatçı Gül Tut'un ölümüyle ilgili gözaltına alınan kızına tutuklama talebi

2025-12-13 02:08 - Gündem

İtalya'da İsrail takımı Hapoel Tel Aviv protesto edildi

2025-12-13 02:18 - Spor

Aydın'da lokanta sahibi fenalaşan müşterisini kalp masajıyla hayata döndürdü

2025-12-13 02:12 - Gündem

BM, Batı Şeria’da, İsrail'in evlerini enkaza çevirdiği 1000’den fazla Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı

2025-12-12 23:47 - Dünya

Merkez Bankası kredi kartı azami faiz oranlarında indirim yaptı

2025-12-13 06:13 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat, ABD Ticaret Bakanı Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Greer ile görüştü

2025-12-13 00:38 - Ekonomi

RAMS Başakşehir, Süper Lig'de yarın Samsunspor'a konuk olacak

2025-12-13 09:18 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'de yarın Trabzonspor'a konuk olacak

2025-12-13 09:22 - Spor

Trabzonspor ile Beşiktaş, 142. kez karşılaşacak

2025-12-13 11:28 - Spor

İsrail askerlerinin Gazze'de açtığı ateş sonucu 1 Filistinli hayatını kaybetti

2025-12-13 11:02 - Dünya

İlgili Haberler

Çıldır Gölü'nün donan kıyıları dalgaların etkisiyle çözüldü

17:27 - Gündem

Erzurum'da sağlık çalışanları 109 haftadır Gazze için "sessiz yürüyüş"lerini sürdürüy

17:13 - Gündem

"Elmacı Dede" Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak

17:02 - Gündem

Bakan Kurum'dan deprem bölgesinde yerinde dönüşüm paylaşımı

16:53 - Gündem

16. Büyükelçiler Konferansı 15-19 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek

14:37 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bir haftada 1608 zeytin ağacını kökünden söktü

18:03 - Dünya

ABD, Belarus'un potasyum gübresine yönelik yaptırımları kaldırdı

17:37 - Ekonomi

Çıldır Gölü'nün donan kıyıları dalgaların etkisiyle çözüldü

17:27 - Gündem

İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine saldırı tehdidi

17:18 - Dünya

Erzurum'da sağlık çalışanları 109 haftadır Gazze için "sessiz yürüyüş"lerini sürdürüy

17:13 - Gündem