?>

Galatasaray'ın eski kalecisi Simovic, Türkiye'yi unutamıyor

Galatasaray'ın Karadağlı eski kalecisi Zoran Simovic, ''Futbol oynamak için bugün de olsa yine Türkiye'yi seçerim.'' dedi.

Spor - 3 yıl önce

Saraybosna

Bir dönem Galatasaray forması giyen Simovic, AA muhabirine Türkiye ve Galatasaray'la ilgili anı ve düşüncelerini anlattı.

Fransa'da 1984'te düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaşanan bir "fiyasko" yüzünden İngiltere'ye milyon dolarlık transferin iptal olduğunu anlatan Simovic, "Nottingham Forest'la anlaşma sürecim neredeyse tamamlanmıştı. Tottenham Hotspur da benimle ilgileniyordu. Daha sonrasında Elton John'un da beni Watford'a almak için çok istekli olduğunu öğrendim." diye konuştu.

Transferiyle ilgili olumsuzluklar yaşadığını anlatan Simovic, "Bu gelişmelerin tamamı iptal oldu ve kendimi İstanbul'da buldum. O zamanlar bunun kariyerim için büyük bir hamle olacağını ve Türkiye'nin sonsuza kadar kalbimde kalacağını bilmiyordum." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'da silinmez bir iz bıraktım"

Türkiye'de bulunduğu dönemde, hala devam eden dostluklar edindiğini kaydeden Simovic, "Galatasaray'da silinmez bir iz bıraktım. Bugün bana 'İngiltere mi, Türkiye mi?' diye sorsanız, en ufak bir ikilem yaşamam. Bugün olsa yine Türkiye'yi seçerim ve Türk kardeşlerime giderim." dedi.

Simovic, Türkiye'de bulunduğu yıllarda büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu ifade ederken, "Bazen polisler, arabam düzgün bir şekilde park edilmiş olmasına rağmen, sadece benim gelip imza vermemi beklemek için arabama teker kilidi takarlardı. Bu inanılmaz bir duyguydu." değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarla her zaman iyi ve sıcak ilişkilere sahip olduğunun altını çizen Simovic, şunları söyledi:

"Kendilerine adil davranırsanız ve sahada elinizden gelenin en iyisini yaparsanız sizi yüceltirler. Taraftarların maç öncesinde gelip, önce Tanju Çolak'a tezahürat edip sonra bana etmeleri durumunda kızıp kızmayacağımı sorduklarını hatırlıyorum. Ben de beni en sona bırakabileceklerini söylüyordum."

Zoran Simovic

1954'te bugün Karadağ sınırlarında kalan Mojkovac kasabasında doğan Zoran Simovic, profesyonel futbola Sırbistan'ın Krusevac şehrinin Napredak takımında başladı.

1975-1980 yıllarında Napredak'ta forma giyen Simovic, 1980-1984 yıllarında ise Hırvatistan'ın köklü kulüplerinde Hajduk Split'in kalesini korudu. 1984'te Galatasaray'a transfer olan Simovic, 6 sezon formasını giydiği sarı-kırmızılı takımın unutulmayan isimleri arasına adını yazdırdı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tanzanya nüfusu 10 yılda yaklaşık yüzde 40 arttı

2022-11-01 10:58 - Dünya

Küresel piyasalar, Fed haftasına temkinli başladı

2022-10-31 09:53 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Şuşa'yı ziyaret etti

2022-11-05 18:57 - Siyaset

İran'ın turistik adası Kiş

2022-10-30 16:56 - Çevre & Seyahat

Elon Musk, Twitter'da "onaylı" hesaplardan aylık 8 dolar ücret alınacağını açıkladı

2022-11-01 22:52 - Dünya

SPK Başkanı Gönül: Borsa İstanbul'da işlem gören payların piyasa değeri 1,9 trilyon TL'ye

2022-10-31 15:04 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 114,2 milyar dolar oldu

2022-11-03 16:04 - Ekonomi

Çin uzay istasyonuna yolladığı ikinci laboratuvar modülünün montajını yaptı

2022-11-03 09:59 - Teknoloji

Ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi yasalaştı

2022-11-04 15:52 - Siyaset

Lübnan'da kolera nedeniyle ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi

2022-10-31 15:54 - Dünya

İlgili Haberler

Ime Udoka'dan Alperen Şengün'ün performansına övgü

17:30 - Spor

PFDK, Zorbay Küçük ile ilgili idari tedbirin kaldırılmasına karar verdi

19:18 - Spor

Fenerbahçe Kulübü, hakem Lindhout'un yönetimiyle ilgili UEFA'ya başvurdu

18:53 - Spor

Basketbol Avrupa Ligi'nde 4. defa çift maç haftası heyecanı yaşanacak

15:56 - Spor

Kadın milli halterciler, Riyad'da kazandıkları 9 altın madalyayı Atatürk'e "armağan&q

15:48 - Spor

Günün Manşetleri

Kanada, artan kızamık vakaları nedeniyle "kızamıktan arınmış ülke" statüsünü kaybetti

20:58 - Dünya

Bahis soruşturması kapsamında 1024 futbolcu tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildi

20:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan kafede vatandaşlarla sohbet etti

20:17 - Gündem

BM: Dünya genelinde 1 milyardan fazla ateşli silah dolaşımda

20:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara bir araya geldi

20:08 - Dünya