?>

“Galatasaray’ın Başakşehir kadar şampiyonluk şansı var”

Galatasaray’ın eski çalıştırıcısı Cevat Güler, Medipol Başakşehir’in 6 puan gerisinde yer almasına rağmen sarı-kırmızılıların da turuncu-lacivertli takım kadar şampiyonluk şansının bulunduğunu söyledi.

Spor - 7 yıl önce

Galatasaray’ın eski çalıştırıcısı Cevat Güler, Medipol Başakşehir’in 6 puan gerisinde yer almasına rağmen sarı-kırmızılıların da turuncu-lacivertli takım kadar şampiyonluk şansının bulunduğunu söyledi.

Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun bitimine 6 hafta kala Teknik Direktör Feldkamp’ın gönderilmesinin ardından Galatasaray’ın başına geçen ve aralarında Fenerbahçe derbisinin de olduğu 6 maçı da kazanarak sarı-kırmızılıları şampiyon yapan teknik heyetin başındaki isim olan Cevat Güler, eski takımının son durumuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

“AVRUPA İLE TÜRK FUTBOLU ARASINDAKİ FARK AÇILIYOR”

Galatasaray’ın son yıllarda Avrupa kupalarında beklenen başarıları elde edememesine ilişkin konuşan Güler, “Avrupa’daki futbolla, Türkiye’deki futbolun arasının açıldığını, kalitenin değiştiğini görüyoruz. Sadece Galatasaray değil, ligde şampiyon olmuş ve Avrupa’ya giden takımlarda da sıkıntılar var. Ama yine bu sıkıntılar aşacak takım da Galatasaray. Yeni bir kadro ve yapılanma işi bu. Umarım bunu aşarlar. Ama bugün için güzel olmadı. 32 değil de son 8’e inmesi lazım. Oradan sonra da yarı final, final. Ama kısa sürede böyle bir şey gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

“GALATASARAY’IN BAŞAKŞEHİR KADAR ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR”

Süper Lig’de Medipol Başakşehir’in 6 puan gerisinde bulunan Galatasaray’ın şampiyonluk şansını da değerlendiren Cevat Güler, şunları söyledi:

“En az Başakşehir kadar şansı var. Başakşehir’in de önemli maçları var. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ile maçları olacak. Galatasaray’ın da önemli karşılaşmaları var tabii. Bunlar sonucu belirleyecek. Ama bir de küme düşmeye aday takımlar var. Onlarla da yapılacak maçlar işleri değiştirecek. Mesela Erzurumspor, Başakşehir ile berabere kaldı. Bu puan kayıpları hep oluyor.”

“DIAGNE HENÜZ GALATASARAY’A ALIŞAMADI”

Devre arasında Kasımpaşa’dan transfer edilen ve 21 golle Süper Lig’in gol kralı unvanını da elinde bulunduran Diagne’nin beklentilerin altında kalıp kalmadığına ilişkin gelen bir soruya ise deneyimli çalıştırıcı, “Kamuoyunda böyle bir şey oluşturuluyor. Sonuçta bu sene 20 gol atmış, geçen sene 10 golün üzerinde gol attı. Kötü bir oyuncu değil, iyi bir santrfor ama henüz Galatasaray’a, Galatasaray’ın soyunma odasına ve antrenmanlara alışmış değil. Alıştığında yine goller atmaya devam edecektir” diye cevap verdi.

“ŞENOL GÜNEŞ İYİ BİR SEÇİM”

A Milli Takım’da Lucescu’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için hoca tercihinin nasıl kullanılması gerektiğine de değinen Güler, “Ben yerli ya da Avrupalı diye değerlendirmek yerine iyi yada iyi olmayan hoca gözüyle bakıyorum. Anladığım kadarıyla Haziran’dan itibaren Şenol Güneş olacak. Ama bugün Beşiktaş’taki durumu tartışılıyor. Resmi açıklama yok fakat Şenol Güneş de daha önce 18-19 sene önce bu işleri yaptı, yeniden yapabilir. İyi bir seçim” dedi.

(Uygar Aydın - Bora Akyol/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Ezhel ikinci kez beraat etti

2019-02-21 16:29 - Magazin

Koçtaş Fix'in 19'uncusu Ankara'da açıldı

2019-02-18 17:20 - Genel

Seramiksan'dan Fishbone Koleksiyonu

2019-02-22 13:26 - Genel

'Kızılay 2018'de 23 milyon insana yardım elini uzattı'

2019-02-16 23:32 - Gündem

Ebru sanatını dünyaya tanıtıyorlar

2019-02-22 18:34 - Genel

Hatay’da 4.1 büyüklüğünde deprem

2019-02-20 11:57 - Genel

'Hayatım boyunca televizyonum olmadı'

2019-02-18 15:32 - Çevre-Hayat

Çanakkale’de 59 mülteci yakalandı

2019-02-18 21:32 - Asayiş

Buzla kaplı Çıldır Gölü turistleri cezbediyor

2019-02-19 14:32 - Çevre-Hayat

Dünya Melek Yatırım Forumu

2019-02-18 20:46 - Genel

İlgili Haberler

Fenerbahçe konuk olduğu Çaykur Rizespor'u beş golle yendi

22:22 - Spor

Beşiktaş Teknik Direktörü Yalçın: Bazı sıkıntıları çözmek kolay değil

20:33 - Spor

Beşiktaş, sahasında Samsunspor ile berabere kaldı

19:17 - Spor

Göztepe ile Kocaelispor 0-0 berabere kaldı

16:57 - Spor

Galatasaray-Union SG maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

16:53 - Spor

Günün Manşetleri

Aydın'da çocuğun kullandığı hafif ticari aracın lokantaya girmesi güvenlik kamerasında

23:48 - Gündem

İzmir'de çöp depolama alanında çıkan yangına müdahale ediliyor

23:18 - Asayiş

Fenerbahçe konuk olduğu Çaykur Rizespor'u beş golle yendi

22:22 - Spor

TÜRSAB 26. Olağan Genel Kurulu'nda Firuz Bağlıkaya yeniden başkan seçildi

21:49 - Çevre & Seyahat

Doğu Akdeniz 2025 Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı

21:27 - Gündem