?>

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Hak ettiğimiz, iyi oynadığımız ve üstün olduğumuz bir maçtı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında 2-1 kazandıkları Beşiktaş derbisinde haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Spor - 6 ay önce

İstanbul

Buruk, RAMS Park'ta 2-1 kazandıkları Beşiktaş derbisinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Kazanarak farkı açtıklarını aktaran Buruk, "Kendi sahamızda kazanmak ve puan farkını açmak istiyorduk. Özellikle bu karşılaşmalardaki adaptasyonumuz ve konsantrasyonumuz hep iyiydi. Bugün de aynı ciddiyetle oynadık. Maçın genelinde rakibimize net pozisyonlar vermedik. Son dakikada bir gol yedik. Averajların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden üzüldük. Hak ettiğimiz, iyi oynadığımız ve üstün olduğumuz bir maçtı. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Pas oyununu iyi oynayan, özellikle merkezi çok iyi kullanan bir takım. Net pozisyon vermeden maçı tamamladık. Bizim açımızdan güzel bir karşılaşma oldu." diye konuştu.

Buruk, sezona Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 mağlup olarak başladıklarının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Her sezon bir hazırlanma süreci geçiriyoruz. Bizim için en büyük dezavantaj Avrupa Şampiyonası ve Copa America'ya giden futbolcularımızın çok olmasıydı. Milli oyuncularımız dinlenemeden ve geç geldi. Özellikle savunmada yaşadığımız sıkıntılar sezona kötü başlamamıza neden oldu. Bugün de orijinal sol bekle oynamadık. Savunma anlamında Davinson'un olmadığı maçlar sıkıntılı geçti. Ancak bu sezon içinde de bunlar olacak. Bu bir süreç. Şu anda sakatlıklar dışında form tutan, kazanmaya devam eden bir takımız. Avrupa'da iddiamız ve hedeflerimiz devam ediyor. Bence iyi yoldayız. Süper Lig'de iyi durumdayız. Oyuncularımdan, performanslarından, takım oyunundan ve yeni transferlerin adaptasyonundan dolayı çok mutluyum."

"Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi çok yüksek"

Okan Buruk, Beşiktaş'ın ligin en iyi kadrolarından birine sahip olduğunu söyledi.

Savunma anlamında iyi performans sergilediklerini vurgulayan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi çok yüksek. Ön alanda ligin en etkili oyuncularına sahipler. Bu takıma pozisyon vermemek bizim başarımız. Beşiktaş yetenekli bir takım. Çok fazla pozisyona giriyorlar. Kaybettikleri Frankfurt maçında bile bugünden 2-3 kat fazla pozisyona girmişlerdi. Belli yerlerde topu rakibe verdik ama ceza sahamıza yaklaştırmadık. Hiçbir zaman dipte savunma yapmadık. Yapsaydık pozisyon verirdik ama 8'li bloğumuz savunmayı doğru yaptık." şeklinde görüş belirtti.

"Bugün kazanarak avantaj yakaladık"

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Beşiktaş derbisini kazanarak şampiyonluk yarışında avantaj yakaladıklarını dile getirdi.

Sezonun henüz başında olduklarını hatırlatan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün kazanarak avantaj yakaladık. Ancak ligin çok başı. Bütün takımların her hafta puan kaybetme ihtimali var. Buna göre oynamak ve hazırlanmak gerek. Aynı konsantrasyonla kazanarak devam etmemiz gerekiyor. Bu puan farkını açmamız lazım. Avrupa'da daha zor bir fikstüre giriyoruz. Zorlanacağımız maçlar olacak. Ancak ana hedefimiz ligde üstünlüğümüzü devam ettirmek ve Avrupa'da ilk 8'in içine girmek. İki kulvara da adapte olmamız gerek. Bütün oyuncularımıza süre vermem gereken maçlar da olacak."

"Duran topu iyi kullanan ve iyi yükselen oyuncularımız var"

Buruk, bu sezon duran toplardan attıkları golleri çalışmaya ve oyuncu kalitesine bağladı.

Tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle Ismail Jakobs geldikten sonra taç atışları silah oldu. Yaklaşık 3-4 golü taç atışları sonrasında bulduk. Duran topu iyi kullanan ve iyi yükselen oyuncularımız var. Oyuncularımızın boy ortalaması da yüksek. Bunları çalışıyoruz ancak sadece çalışmakla da olmuyor. Hem iyi atanınız hem de iyi vuranınız olması gerek. Rakibimizin dizilişine ve duran toplardaki durumlarına göre çalışıyoruz. Bu da bize sonuç getiriyor. Buna da devam etmemiz gerek. Çünkü duran toplar size maç kazandırabilir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, bu sezon hayal kırıklığı yaşatıyor

2024-10-27 11:27 - Spor

Genç milli halterci Merve İlden'den Avrupa Şampiyonası'nda 2 bronz madalya

2024-10-27 20:02 - Spor

Yenilenebilir enerjide yeni yol haritası için destekleyici politikaların önemi vurgulanıyor

2024-10-24 15:22 - Ekonomi

Elon Musk, demokrasiye yönelik asıl tehdidin Trump'ı suçlayanlar olduğunu söyledi

2024-10-27 14:58 - Dünya

Oyuncak araba tutkunu çocuk, arabalarını evindeki "müze" gibi alanda sergiliyor

2024-10-27 15:02 - Çevre-Hayat

Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak

2024-10-22 22:57 - Siyaset

AB ve Çin ekonomisi için "en kötü senaryo" Trump olabilir

2024-10-25 11:12 - Dünya

Çorum ve Mersin'de vatandaşlar 101 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

2024-10-28 19:52 - Çevre-Hayat

KADEM'in 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde 'Yapay Zeka ve Kadın' konuşuldu

2024-10-22 10:52 - Gündem

TUSAŞ'taki saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin HDP üyesi olduğu ortaya çıktı

2024-10-26 12:42 - Gündem

İlgili Haberler

UEFA Konferans Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor

09:23 - Spor

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçları yarın oynanacak

09:18 - Spor

Real Madrid oyuncusu Rudiger'e "hakeme cisim fırlattığı" için 6 maç ceza

08:23 - Spor

Djokovic, Roma'daki tenis turnuvasından çekildi

08:22 - Spor

Trabzonspor 19 Yaş Altı Futbol Takımı, Trabzon'da coşkuyla karşılandı

05:21 - Spor

Günün Manşetleri

Türkiye'nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 5,6 arttı

10:37 - Ekonomi

Türkiye'nin ihracatı martta 23 milyar 415 milyon dolar oldu

10:32 - Ekonomi

Kuzey Kore, "çok amaçlı destroyerinin" silah sistemini test ettiğini duyurdu

10:28 - Dünya

Enerji ithalatı faturası martta yüzde 6,4 arttı

10:23 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Hatlarımız 1 Mayıs'ta hızlı, kolay ve ekonomik ulaşım imkanı sağlayacak

10:17 - Gündem