?>

Galatasaray Kulübünden üyelik açıklaması

Galatasaray Kulübü, kulüp üyeliği için başvuruda bulunan Galatasaray Lisesi mezunu 139 kişinin yaşadığı mağduriyetle ilgili açıklama yaptı.

Spor - 7 yıl önce

İSTANBUL

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Açıkça beyan eder ve bildiririz ki, 2018 başvuru döneminde kulüp üyeliklerine dair irade beyanında bulunan 139 mektepli kardeşimizin, üyelik sürecinde herhangi bir kusuru veya suçu asla yoktur. Bilhassa basın yayın organlarında bilgiden uzak yorumlarla yayıldığının aksine, genç kardeşlerimiz kendileri hakkında yaratılmak istenen algının faili değil ancak mağduru konumundadırlar." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kardeşlerimiz iyi niyetle başvuru formlarını doldurmuş, bizzat imzalamış ve güvendikleri kişiler vasıtasıyla referans imzaları tamamlanarak kulübümüzün Sicil Kuruluna ulaşmasını beklemişlerdir. İhmalkar davranmamış, büyüklerine itimat etmişlerdir. Son derece normal ve hayatın olağan akışına uygun bu süreçte, maalesef güvenilen bazı kişilerin emaneten aldıkları formlara rastgele referans imza koymaları, tüzüğe tamamen aykırı vahim bir usul hatası doğmasına sebebiyet vermiştir."

Başvuru süresi dolmasına rağmen söz konusu kişilere ek süre verildiği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bu ülkenin de iftihar kaynağı olacak biçimde fevkalade yetiştirilmiş mektepli genç kardeşlerimizin iyi niyetinden zerre şüphe edilmediği için ve maruz kaldıkları tatsız durumu düzeltmek maksadıyla kendilerine başvuru süreci dolmuş olmasına rağmen ek süre tam da bu sebeple verilmiştir. Bu sürenin bitiminde referans imzalarını yenileyen kardeşlerimiz, prosedürü usulünce tamamlamış olarak kulübümüze A grubundan üye olacaklardır. Ek süreden istifade etmeyen kardeşlerimiz, önümüzdeki yıl kulübümüze üye kaydedileceklerdir. Eğer kabul ederlerse tüm yönetim kurulu üyelerimiz referans imzaları tüzüğümüzde işaret edildiği şekliyle bizzat tamamlamaktan memnuniyet ve gurur duyacaklarını bugünden teyit ederler. Herkesin bildiğine inandığımız gerçeği yeniden hatırlatmak gerekirse de, Galatasaray Lisesi öğrencileri ve mezunları bu kulübün en müstesna insan kaynağını oluşturmaktadır."

Kulüp üyeliği için gerekli şartların olduğu vurgulanan açıklamada, "Tüzüğümüzün açık hükmü gereği üyelik başvuruları, kaydı açık en az 5 yıllık iki üyenin referans imzası ile geçerlilik kazanır. Mektepli kardeşlerimizin güvendiği bazı kişiler ne yazık ki Galatasaray'ın temel değerlerinden biri ağabeylik bağına yakışmayan bir güven erozyonuna sebep olmuşlardır. Bugün mağduriyet yaşayan kardeşlerimizin gıyabında, onlardan habersiz yapılan uygulama tamamen yanlıştır, hukuksuzdur, apaçık tüzük ihlalidir. Kardeşlerine iyilik yapmak iddiasındaki ağabeylerin böyle yollara tevessül etmesini görmezden gelmemiz de, onaylamamız da mümkün değildir." ifadeleri kullanıldı.

Sicil Kurulundan sonra Denetim Kurulunun da durumu incelemek üzere konuya müdahil olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sürecin sonunda kulüp içi disiplin mekanizmalarına başvurulacak ve kardeşlerimizin güvenini istismar eden kişiler varsa kendilerinden savunma istenecektir. Bahis konusu gelişmeler yalnızca Galatasaraylıları ilgilendiren bir Galatasaray meselesidir. Dolayısıyla bu konunun adli bir tarafı yoktur. Yaşananların savcılık makamını ilgilendiren tek boyutu, mektepli genç kardeşlerimize zerre kadar hak etmedikleri sıfatları münasip gören ve basın yoluyla onları itibarsızlaştırmaya yeltenen kişi ya da kurumlardır. Bunlar hakkında gerekli suç duyurularının yapıldığını ve icap ederse bundan sonra da yapılacağını peşinen bildiririz."

Muhabir: Ercan Çakar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Manisa’da otomobil 30 metrelik uçuruma yuvarlandı

2018-10-13 21:32 - Asayiş

Türkiye Antep fıstığı üretiminde dünya liderliğine koşuyor

2018-10-13 10:52 - Ekonomi

TBMM 'Trafik Kanunu Teklifi' için mesai yapacak

2018-10-14 14:42 - Siyaset

Unutulmaz yarışa özel klip

2018-10-13 10:47 - Gündem

'Aydınlık yarınlara rehberlik etmek için çalışıyoruz'

2018-10-15 20:22 - Gündem

Jeffrey'nin 'Suriye' turunda ilk durağı Türkiye olacak

2018-10-16 10:32 - Dünya

Hamile eşi ile gezerken surlardan düştü

2018-10-16 23:02 - Asayiş

Asuman Dabak: 'Oyunculuk kaşının gözünün güzel olması değil'

2018-10-17 14:32 - Magazin

Çocukluk arkadaşını sokak ortasında silahla öldürdü

2018-10-14 03:32 - Asayiş

'Dünyanın en iyi bilek güreşçisi' 13. şampiyonluk peşinde

2018-10-12 18:02 - Spor

İlgili Haberler

A Milli Basketbol Takımı, 2027 Dünya Kupası Elemeleri'ne galibiyetle başladı

23:37 - Spor

UEFA Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlandı

01:48 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftası 9 maçla sona erdi

01:43 - Spor

Samsunspor, deplasmandan 1 puanla döndü

01:38 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2027 FIBA Dünya Kupası Elemeleri'nde Bosna Hersek'i yendi

23:19 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, Washington'daki silahlı saldırıda yaralanan bir Ulusal Muhafız askerinin öldüğünü açıkladı

09:08 - Dünya

Rusya ve Ukrayna: Ayrı yollar, ortak kökler -Erdinç Cündübeyoğlu, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Bakan Tunç'tan, Adli ve İdari Yargı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnameleri'ne ilişkin açıklama

02:08 - Siyaset

UEFA Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlandı

01:48 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftası 9 maçla sona erdi

01:43 - Spor