?>

'Galatasaray'ı kimse siyasetin çıkmaz labirentlerine sokmasın'

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz, "Galatasaray bir bağlamda siyaset üstüdür. Siyasetin dışındadır." dedi.

Spor - 6 yıl önce

Rize

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün divan kurulunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen ifadeler kullanan üye Hayri Kozak'ın açıklamalarına ilişkin, "Galatasaray'ı kimse siyasetin çıkmaz labirentlerine sokmasın." dedi.

Cengiz, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçı öncesi stat önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın önemli bir şampiyonluk yarışı verdiğini belirtti.

Hayri Kozak'ın divan kurulu toplantısındaki siyasi içerikli açıklamalarıyla ilgili Mustafa Cengiz, "Tepkilerin bilincindeyiz. Açık isim vererek söylüyorum. Ekrem İmamoğlu da Binali Yıldırım da bizimdir. Bizim bütün siyasetimiz Galatasaray'dır. Yolumuz Galatasaray'dır, tarikatımız Galatasaray'dır. Bu bağlamda ilahiler de İzmir Marşı da mehter de semah da bizim. Biz Türkiye'yiz. Türkiye'nin diğer spor kulüpleri gibi ülkenin çimentosuyuz, harcıyız. Biz fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir kültürden geliyoruz. Galatasaray olarak Cumhuriyet ilkelerine bağlıyız." diye konuştu.

Kişilerin değişik siyasi görüşleri olabileceğini aktaran Cengiz, "Biz, tümüne sahip çıkarız ama hiçbirinin ifade yeri Galatasaray'ın resmi kürsüleri değildir. Bu bağlamda o arkadaşımız kendi kişisel görüşlerini beyan etmiştir. Asla ve asla Galatasaray'ın görüşünü, yürüyüşünü bağlamaz. Galatasaray bir bağlamda siyaset üstüdür. Siyasetin dışındadır. Lütfen, istirham ediyorum, Galatasaray'ı kimse siyasetin çıkmaz labirentlerine sokmasın. Biz bir sivil toplum örgütüyüz. Bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Galatasaray kürsüsünün, diğer spor kulüplerininki gibi ağır olduğunu ve çok dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayarak, "Bizim görevimiz birleştirmek. Ayrıştırmak ve ötekileştirmek değil. Herkese saygı duyuyorum. Üyelerden konuşurken çok dikkatli olmalarını, toplumu ve Galatasaray'ı ayrıştırıcı, birbirine düşürücü sözlerden imtina etmelerini şiddetle rica ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Cengiz, Hayri Kozak'a yaptırım uygulanıp uygulanmayacağıyla ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dürümlü katliamının acısı dinmiyor

2019-05-11 16:02 - Gündem

Isparta’da korkutan deprem

2019-05-07 09:52 - Asayiş

Şehit Mevlüt Metin son yolculuğuna uğurlandı

2019-05-07 21:32 - Gündem

Borsa günü düşüşle tamamladı

2019-05-06 21:40 - Ekonomi

Sarıyer'de silahlı saldırı

2019-05-06 20:12 - Asayiş

BM'den Sahel'deki krize ilişkin uyarı

2019-05-09 20:32 - Dünya

Akar ve komutanlar sınır hattında

2019-05-10 17:07 - Gündem

Serbest piyasada döviz fiyatları

2019-05-10 12:44 - Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

2019-05-10 13:21 - Ekonomi

Ramazanda serinleten geleneksel içecekler

2019-05-09 18:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Rekor kırarak dünya şampiyonu olan Muhammed Furkan: "3 ayda 12 kilo verdim"

14:03 - Spor

L'Etape Türkiye by Tour de France, amatör bisikletçileri ikinci kez buluşturacak

13:08 - Spor

Spor gazetecisi Hamed'e göre İsrail uluslararası müsabakalardan 2023'ten önce men edilmeli

12:22 - Spor

Trabzonspor'da Savic'in istikrarlı sezonu

11:22 - Spor

Yeni Malatyaspor, son 5 sezonda profesyonel liglerde en az puan toplayan takım oldu

11:17 - Spor

Günün Manşetleri

Bolu'nun yüksek kesimlerine kar yağdı

15:07 - Gündem

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Kurtulmuş'un başkanlığında topl

15:02 - Siyaset

İsrail'in Gazze'deki saldırıları 67 bin insanın ölümüne ve 70 milyar dolar maddi hasara yo

14:57 - Dünya

AB'den yeni yapay zeka stratejisi

14:53 - Dünya

İsrail, Gazze'de 2 yıldır sürdürdüğü saldırılarda 1701 sağlık çalışanını öldürdü

14:47 - Dünya