?>

G7'den yıl sonuna kadar Ukrayna'ya 50 milyar dolar kredi sağlama taahhüdü

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "ABD, G7'ye katılarak Ukrayna'ya Rusya'nın kendi varlıklarından elde edilen gelirlerle geri ödenecek 20 milyar dolarlık kredi sağlayacak." dedi.

Dünya - 6 ay önce

Washington

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G7'nin bu yıl sonuna kadar Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık kredi sağlamayı taahhüt ettiğini ve ABD'nin 20 milyar dolarlık katkı sunacağını bildirdi.

Yellen, Ukrayna Maliye Bakanı Sergii Marchenko ile katıldıkları imza töreninde, ABD'nin Ukrayna'yı desteklemek için elinden geleni yapacağını vurguladı.

G7'nin bu yıl sonuna kadar Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık kredi sağlamayı taahhüt ettiğini belirten Yellen, ABD'nin de ülkeye 20 milyar dolar kredi sağlayacağını ve bunun Rusya'nın dondurulan varlıklarından elde edilen gelirle geri ödeneceğini söyledi.

Böylece savaşın maliyetini ABD ve Avrupa'daki vergi mükellefleri yerine Rusya'nın üstlenmek zorunda kalacağına dikkati çeken Yellen, "Geri ödemenin kaynağının ABD veya Ukrayna vergi dolarları değil, Rusya'nın dondurulan varlıklarından elde edilen gelirler olacağına olan bağlılığımızı göstermek için Bakan Marchenko ve ben bugün ortak bir bildiriyi imzalamak üzere buradayız." diye konuştu.

"Ukrayna'yı desteklemek ABD'nin ulusal çıkarları için hayati önem taşıyor"

Yellen, Ukrayna'yı desteklemenin, ABD'nin ulusal çıkarları için de hayati önem taşıdığının altını çizerek, Ukrayna'nın düşmesine izin vermenin Avrupa'daki NATO müttefiklerinin de güvenliğini tehlikeye atacağını savundu.

Bundan dolayı Ukrayna'ya silah ve mali destek sağlamaya devam ettiklerini kaydeden Yellen, Rusya'ya savaşı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu fon ve mallardan mahrum bırakmak için uyguladıkları yaptırımları anımsattı.

Yellen, G7 ülkelerindeki finans kuruluşlarında tutulan yaklaşık 280 milyar dolarlık Rus varlıkların dondurulduğuna işaret ederek, haziranda bu varlıklardan elde edilecek gelirlerle geri ödenecek bir kredi çözümünün önerildiğini hatırlattı.

"Rusya'nın saldırganlığın bedelini ödemesini istiyoruz"

Marchenko da demokratik ülkeleri işgal etmeye hevesli tüm "saldırganların" bunun bedelini ödemeleri gerektiğini ifade etti.

Rus varlıklarından elde edilen geliri Ukrayna ekonomisini canlandırmak ve toplumsal harcamaları finanse etmek için kullanabileceklerini belirten Marchenko, "ABD'nin vergi mükelleflerinin parasını kullanmak istemiyoruz. Rusya'nın saldırganlığın bedelini ödemesini istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Yellen ile Marchenko, ortak bildiriyi imzaladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Alman hükümeti, Gazze'nin kuzeyindeki insani durumu "vahim" olarak nitelendirdi

2024-10-21 17:52 - Dünya

SunExpress 400 kabin memuru alacağını duyurdu

2024-10-22 11:54 - Çevre & Seyahat

Siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti

2024-10-18 15:03 - Gündem

Hava Kuvvetleri'nden Akdeniz'in uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu

2024-10-20 16:27 - Gündem

15. Türk-Arap Ekonomi Forumu başladı

2024-10-17 11:43 - Ekonomi

KADEM'in 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde 'Yapay Zeka ve Kadın' konuşuldu

2024-10-22 10:52 - Gündem

Sarsılmaz, son ürün ve sistemlerini SAHA EXPO'da tanıttı

2024-10-22 19:03 - Teknoloji

İsrailli Meta yöneticisinin Filistin destekçisi içeriklere sansür baskısı yaptığı ortaya çıktı

2024-10-22 14:23 - Medya

Elon Musk'tan Trump'ın seçim kampanyasına son 3 ayda 75 milyon dolar bağış

2024-10-16 22:28 - Dünya

Bakanlar Yumaklı ve Bolat, un sanayicilerinin temsilcileriyle bir araya geldi

2024-10-22 14:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakü'de düzenlenen panelde Türk dünyasının KKTC'ye desteği ele alındı

21:47 - Dünya

Trump'ın Waltz'ı görevden alma kararının Signal krizi öncesine dayandığı iddia edildi

21:08 - Dünya

Filistin'de yaşanan gıda kıtlığı, İsveç'te protesto edildi

18:42 - Dünya

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

17:42 - Dünya

Rusya: Zelenskiy, Moskova'ya gelecek dünya liderlerini açıkça tehdit etti

17:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakü'de düzenlenen panelde Türk dünyasının KKTC'ye desteği ele alındı

21:47 - Dünya

Başakşehir, deplasmanda Hatayspor'u 4-2 mağlup etti

21:38 - Spor

Lider Galatasaray, Sivasspor'u 4 golle geçti

21:33 - Spor

Trump'ın Waltz'ı görevden alma kararının Signal krizi öncesine dayandığı iddia edildi

21:08 - Dünya

Mersin'de mağazanın tavanının çökmesi sonucu biri çocuk 2 kişi yaralandı

20:12 - Asayiş