?>

Futbol sevdalısı Ömer Altay, 10 Dünya Kupası'nı yerinde izledi

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nı yerinde takip eden 61 yaşındaki Ömer Altay, futbol aşkıyla 5 kıtada 10 Dünya Kupası izlemenin mutluluğunu yaşıyor.

Spor - 3 yıl önce

Antalya

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan spor yazarı Ömer Altay'ın 1970'li yıllarda çocukken siyah beyaz televizyon döneminde ekran başında yaşadığı Dünya Kupası heyecanı, futbol tutkusunu ateşledi.

İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunu olduktan sonra spor medyasına atılan Altay, çalıştığı medya kuruluşunun görevlendirmesiyle ilk olarak 1986 Meksika Dünya Kupası'nı yerinde izledi.

Kupa heyecanını devam ettiren Ömer Altay, bu süreçte birçok ünlü futbolcu ile tanışıp, röportaj yapma imkanına sahip oldu.

Futbol tutkunu Ömer Altay, AA muhabirine, bu spora olan sevdasının küçük yaşlarda başladığını, son dört Dünya Kupası'nı da kendi imkanlarıyla takip ettiğini anlattı.

Çocukluk yıllarında Batı Almanya 1974, Arjantin 1978 gibi Dünya Kupası finallerini siyah beyaz televizyon karşısında izleyerek geçirdiğini aktaran Altay, "Üniversite yıllarımda hayatımda spor yazarlığı perdesi açıldı. 1986 yılında Londra'da bulunuyordum, oradan Dünya Kupası için Meksika'ya geçtim ve gazetemin Dünya Kupası ekibine katıldım. O günden bu yana da aralıksız tüm Dünya Kupası turnuvalarını yerinde takip ettim. Dünya dönüyor, futbol topu yuvarlanıyor ve ben de meşin yuvarlağın peşinden aralıksız olarak 10 dünya kupası, 9 da olimpiyat takip ettim. Allah nasip etti. Yerinden izlemek, şahitlik etmek kısmet oldu." diye konuştu.

Pele ve Maradona ile tanıştı

Altay, Dünya Kupası'nı, futbolun en büyük vitrini olarak tanımlarken, bu süreçte Pele, Cubillas, Beckenbauer, Platini, Fontaine, Maradona gibi yıldız isimlerle tanışıp, konuşma imkanı bulduğunu belirtti.

Maradona, Baggio, Platini, Ronaldo, Mbappe ve Messi gibi yıldız oyuncuların gollerini sahada izlemenin kendisi için unutulmaz olduğunu vurgulayan Altay, "En unutulmaz hatıram, 1986 Meksika'da Maradona'nın orta sahadan topu alıp 5 İngiliz futbolcuyu çalımlayarak Shilton'un kalesine attığı fantastik goldü. Aztek Stadı'nda şahitlik ettiğim bu asrın golü, Dünya Kupası tarihinin zirve yaptığı andır." ifadelerini kullandı.

Tüm Dünya Kupası organizasyonlarının kendine has özellikler taşıdığına işaret eden Altay, 2022 Dünya Kupası'nda birçok yenilikle karşılaştığını belirtti.

1986 Meksika'nın tam bir eğlence havasında geçtiğini dile getiren Altay, şöyle devam etti:

"Kupa boyunca Meksikalılar sabahlara kadar eğlendi. Maradonalı Arjantin zafere koştu. İtalya 90, çok organize bir turnuva oldu. ABD 94, dev statlarda sahnelendi, çok yorucuydu. Fransa 1998'de Zinedine Zidane önderliğindeki Fransa kendi çöplüğünde öttü. 2002'de Güney Kore ve Japonya'da Türkiye'nin yükselişine dünya şapka çıkardı. Almanya 2006, defansı sert İtalya'yı zirveye çıkardı. 2010 Güney Afrika'daki 'vuvuzela' sesleri hala kulaklarımda. 2014 Brezilya'da, Almanya'nın 7-1'lik Brezilya zaferi akıl alır şey değildi. 2018 Rusya'da Kızıl Meydan futbolun şölen yeriydi."

"En büyük sürprizi Fas gerçekleştirdi"

Katar'daki Dünya Kupası'nda tüm statların birbirine yakınlığı ve metro bağlantılarının olağanüstü kolaylık sağladığını dile getiren Altay, "Aynı gün 3 maç izleyebiliyordunuz. Doha'daki Konteyner 974 stadından da çok etkilendim. Katar'da bir başka yenilik de Dünya Kupası ziyaretçileri için geliştiren 'Hayya Card' sistemi oldu. Bu kart adeta Dünya Kupası pasaportu özelliği taşıyordu. İletişimden ulaşıma, her şeyi bu kart çok kolaylaştırdı. Kupanın en büyük sürprizini Fas gerçekleştirdi. Arjantin ile Fransa da finale çok yakıştılar. Dev finalde Messi ile Mbappe arasındaki gol düellosu nefeslerimiz kesti. Dünya Kupası Messi'ye çok yakıştı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

VakıfBank, FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda ikinci oldu

2022-12-18 18:23 - Spor

Pele'nin sağlık durumunun kötüye gittiği açıklandı

2022-12-22 12:19 - Spor

Europol'ün sahte ilaç operasyonlarında 349 kişi gözaltına alındı

2022-12-19 21:09 - Dünya

Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı

2022-12-22 16:52 - Ekonomi

Hataylı kadın girişimci devlet desteğiyle besici oldu

2022-12-23 12:13 - Çevre-Hayat

Honaz Tünelleri'nde sona yaklaşıldı

2022-12-21 11:48 - Gündem

Selin vurduğu Bozkurt yeni meydanına kavuşuyor

2022-12-23 12:33 - Gündem

'Asla kırılamayacak kardeşlik bağlarına sahibiz'

2022-12-19 22:04 - Siyaset

EPDK, 2023 için lisans bedellerini ve katılma payı oranlarını açıkladı

2022-12-17 10:29 - Ekonomi

Dünya Kupası Katar'a ekonomik ve kültürel alanda önemli kazanımlar sağladı

2022-12-19 18:08 - Spor

İlgili Haberler

Kick boksta Türkiye şampiyonlukları kazanan Beyza'nın gözü dünya şampiyonluğunda

12:32 - Spor

Yusuf Dikeç'in olimpiyat başarısı memleketinde atıcılık sporuna ilgiyi artırdı

12:17 - Spor

Milli yüzücü Eymen İbolar, EYOF'tan altın madalyayla döndü

10:58 - Spor

Keçiören Belediyesi 2. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri, bugün başlayacak

00:12 - Spor

Trabzonsporlu Enis Destan, Hull City'ye transfer oldu

21:22 - Spor

Günün Manşetleri

Kamu işçisinin zam görüşmeleri sonuçlandı

14:33 - Ekonomi

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı

14:13 - Ekonomi

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 7 kişi daha açlıktan hayatını k

13:57 - Dünya

İzmir'de kalbinden bıçaklanan hasta yapılan 2 ameliyatla iyileşti

13:43 - Gündem

Halep halkı, Azerbaycan gazının Türkiye üzerinden ulaşmasından umutlu ve sevinç duyuyor

13:38 - Dünya