?>

Futbol sahasında barış için kardeşlik

Türk ve Suriyeli gençlerin katılımıyla düzenlenen "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvalarında şampiyon olan takım, Türkiye'deki Süper Lig takımlarından birisiyle özel maç yapma imkanı bulacak. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ

Türk ve Suriyeli gençlerin aynı takımda mücadele edeceği "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvasında şampiyon olan takım, Türkiye'deki Süper Lig takımlarından biriyle özel maç yapma imkanı bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi iş birliğinde yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türk ve Suriyeli gençler arasında eşit sayıdaki oyuncuların katılımıyla 16 takım kuruldu.

Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı, aralarında Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'in de bulunduğu 16 ilden oluşturulan takımlar, proje kapsamındaki "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvası için hazırlık maçları yapmaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal Uyum Projesi Yürütücüsü Murat Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona büyük önem verdiklerini belirtti.

"Finale kalan takım dört büyük ekipten biriyle maç yapacak"

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi Bölge Sorumlusu Mehmet Çiçek de hazırlık maçlarının yoğun bir şekilde kentlerde sürdüğünü anlattı.

Takımlarda dokuzar Türk ve Suriyeli oyuncunun yer aldığını aktaran Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

"16 ilden 16 takım katılıyor. Bu takımlar, 7 Aralık'ta Antalya'da turnuvaya katılacak. Finale kalan takım Ankara'da, Türkiye'nin dört büyük ekibinden biriyle maç yapma fırsatı bulacak. Ayrıca TBMM'nin milletvekillerinden oluşan takımıyla da maç yapacak. Güzel bir çalışma oldu, neticesini de alıyoruz. Türk ve Suriyeli gençler arasında bir uyum ve koordinasyon olduğunu gördük. Organizasyonun birbirlerine karşı saygınlığını artırdığını biliyoruz ve görüyoruz."

Proje koordinatörü Mustafa Kırıkçı da sporun barış ve kardeşlik vesilesi olduğuna inandıklarını söyledi.

Sığınmacılar ve Türk gençler arasında uzun süren elemelerin ardından takımların oluşturulduğunu anlatan Kırıkçı, "Biz Suriyelilerin hep ekmeğe, battaniyeye, süte ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Aslında sığınmacı gençler için spor da çok ciddi bir ihtiyaç. Bu proje sayesinde bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük. Müthiş bir ilgi var." dedi.

Oyuncular memnun

Suriyeli kaleci İbrahim Münaver, ülkesinde amatör takımlarda forma giydiğini belirtti.

Türk gençleriyle maç yapmaktan büyük keyif aldıklarını anlatan Münaver, "Türk kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Suriye'de yapamadığımız birçok işi ve becerimizi burada gerçekleştirme imkanı buluyoruz. O yüzden kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Burada da kardeşçe bir takım oluşturduk, güzel de olacak." dedi.

Suriyeli oyuncu Ahmet Ceffar ise futbolun birleştirici gücünden faydalanmak istediklerine değindi.

Türk gençlerden Serhat Çalışkan da hazırlık maçlarının keyifli geçtiğini ve Suriyeli gençlerin çok iyi futbol oynadığını dile getirdi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Artvin'in Karagöl'leri beyaza büründü

2016-11-09 14:22 - Gündem

Ekim ayında en çok dolar kazandırdı

2016-11-09 13:22 - Ekonomi

Burası Sibirya değil Tatvan

2016-11-03 18:17 - Çevre-Hayat

CHP PM bildirgesi yayımlandı

2016-11-07 12:52 - Siyaset

Ömer Halisdemir'in ailesinden 'izinsiz kullanım' dilekçesi

2016-11-05 21:27 - Gündem

'Gazi'nin adını ağızlarına almayı hak etmiyorlar'

2016-11-10 13:32 - Gündem

Bükülebilir iPhone gelebilir!

2016-11-03 23:32 - Teknoloji

ETA lideri Fransa'da yakalandı

2016-11-05 15:52 - Dünya

40 lirayla gelen Avrupa şampiyonluğu

2016-11-09 14:08 - Spor

Motosiklet hırsızlığı zanlısı 3 kişi yakalandı

2016-11-07 21:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Milli para halterci Besra Duman dünya 2'ncisi oldu

22:12 - Spor

Bosphorun Quarter Marathon koşu etkinliği yapıldı

16:51 - Spor

Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası sona erdi

19:43 - Spor

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun kadro dışı bırakıldı

18:08 - Spor

Türkiye-Gürcistan maçını Romanyalı hakem Radu Petrescu yönetecek

17:23 - Spor

Günün Manşetleri

Otomotiv üretimi yılın 9 ayında yüzde 3 arttı

07:33 - Ekonomi

Mısır, Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak liderlerin listesini açıkladı

01:58 - Dünya

Trump, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes için İsrail ve Mısır'a gitmek üzere Beyaz Saray’dan ayrıldı

00:22 - Dünya

Fransa'da yeniden Başbakan atanan Lecornu hükümetini kurdu

00:18 - Dünya

Bu soruyu neden sormuyorsunuz? ‘Osmanlı’yı kim kurtarabilirdi?’ Neden kurtarmadı? -E. Yarbay Halil Mert yazdı-

22:58 - En Son Yazılar