?>

Furkan Vakfı 3 milyon lirayı aşkın usulsüz yardım toplamış

Furkan Vakfı'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, şüphelilerin bastırdıkları sahte makbuzlarla 3 milyon lirayı aşkın kayıt dışı para ve yardım topladıkları tespit edildi.

Gündem - 8 yıl önce

ADANA

Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, şüphelilerin bastırdıkları sahte makbuzlarla 3 milyon lirayı aşkın kayıt dışı para ve yardım topladıkları belirlendi.

Vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da arasında yer aldığı 5 şüphelinin tutuklandığı Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri, vakfa ait yurt ve binalarda yaptıkları aramalarda önemli deliller elde etti.

Yapılan aramalarda, Vakıflar Genel Müdürlüğünce verilen yardım toplama makbuzlarının dışında vakıf üyelerinin bastırdığı sahte makbuzlar ele geçirildi.

Sahte makbuzlarla zanlıların "nakit, kurban, dergi, sucuk, takvim, CD ve adak" başlıkları altında kayıt dışı yardım topladıkları tespit edildi.

Vakıf tarafından, Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan makbuzla resmi olarak 2016'da sadece 20 lira yardım toplandığı ancak sahte makbuzlarla 3 milyon lirayı aşkın para ve yardım temin edildiği belirlendi.

Döviz ve altın da toplamışlar

Şüphelilerin, Türk lirasının yanı sıra döviz ve altın olarak da bağış topladıkları belirtildi.

Öğrenci yurtlarında kullanılmak üzere sahte makbuzlarla sağlanan kayıt dışı paranın nereye harcandığının tespit edilemediği, vakfın diğer şubelerinde yapılan aramalarda da bu rakamın artabileceği öğrenildi.

Ayrıca, şüpheli vakıf üyelerinin, sahte makbuzlarla Kurban Bayramı'nda topladıkları kurban ve etleri sucuk yaptırıp satarak örgüte yasa dışı gelir elde ettikleri öne sürüldü.

Operasyon

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ile sorumlularının aralarında yer aldığı zanlılar hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Ocak'ta 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 28 vakıf yönetici ve üyesi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 5'i tutuklanmıştı.Muhabir: Neşet Karadağ

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tokat'ta ne yenir, meşhur yöresel yemekleri nelerdir, meşhur yiyecekleri nelerdir?

2018-02-22 19:22 - Gündem

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Hamzaçebi taksicilerin sorunlarını dinledi

2018-02-26 23:02 - Siyaset

Terör propagandası yapan 6 HDP’li yönetici tutuklandı

2018-02-21 00:32 - Asayiş

TSK, Afrin'e ilerleyen terör örgütü konvoyunu vurdu

2018-02-23 04:32 - Dünya

Derbide gülen taraf Beşiktaş oldu

2018-02-26 01:40 - Spor

Fed'in faiz konusundaki görüş birliği tutanaklarda

2018-02-22 02:32 - Ekonomi

Özel sporcular özgürlüğe yelken açtı

2018-02-26 15:32 - Spor

RTÜK'le ilgili düzenleme kabul edildi

2018-02-22 01:02 - Siyaset

Milli üretime teknoparklar damga vuracak

2018-02-24 16:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Bursa'daki "pitbull"lu saldırı davasında sanıkların 21'er yıla kadar hapsi isten

16:53 - Gündem

DMM'den "KAAN uçaklarının motorları" hakkındaki iddialara ilişkin açıklama

15:14 - Gündem

Beşiktaş'ta ahşap binada çıkan ve çevredeki binalara sıçrayan yangın söndürüldü

14:58 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'de kardeşlik sonuna kadar hakim olacak

14:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Bursa'daki "pitbull"lu saldırı davasında sanıkların 21'er yıla kadar hapsi isten

16:53 - Gündem

Çatışmalarda kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet son 2 yılda yıkıcı seviyelere ulaştı

16:48 - Dünya

Trump, Katar'a saldırıyı ABD'ye tehdit kabul eden başkanlık kararnamesini imzaladı

16:28 - Dünya

AB liderleri güvenlik konulu gayriresmi zirve için Kopenhag'da toplandı

16:23 - Dünya