?>

Fransızlar emeklilik reformuna karşı yarın meydanlara inecek

Fransa'da sendikaların çağrısıyla çok sayıda sektör çalışanının, emeklilik reformuna karşı yarın greve gitmesi ve gösteriler düzenlemesi bekleniyor.

Dünya - 3 yıl önce

Paris

Ülkede emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı hedefleyen emeklilik reformuna karşı toplu taşıma, eğitim, enerji, kamu ve hava yolları sektörü çalışanları yarın greve gidecek.

Solidaires sendikasından yapılan açıklamada, yarın ülke genelinde 268 noktada gösteri düzenleneceği belirtildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ulusal basına yaptığı açıklamada, emeklilik reformuna karşı yarınki gösteriler kapsamında 4 bini Paris'te toplam 11 bin polis ve jandarmanın görevlendirildiğini ifade etti.

Paris Emniyet Müdürlüğünden dün yapılan yazılı açıklamada, başkent Paris'teki gösterinin İtalya Meydanı'nda yerel saatle 14.00'de başlayacağı ve başkentte araç trafiğinin aksama riski bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, Paris ve çevresinde toplu taşımadan sorumlu kurum RATP ve ulusal demir yolu şirketi SNCF çalışanlarının yarın greve gitmesiyle otobüs, metro ve tren seferleri başta olmak üzere toplu taşımada ciddi aksamalar öngörülüyor.

Fransız hava yolu Air France'tan yapılan açıklamaya göre, şirket 31 Ocak'ta kısa ve orta mesafeli seferlerinin yüzde 10'unu gerçekleştirmeyecek.

Fransa'da hükümetin tartışmalı emeklilik reformu

Başbakan Elisabeth Borne, 10 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim vaatleri arasında yer alan emeklilik reformunun içeriğini açıklamıştı.

Emeklilik yaşının 62 olduğu ülkede 1 Eylül'den itibaren yasal emeklilik yaşının kademeli olarak her yıl 3 ay yükseltilerek 2030'da 64'e çıkarılacağını bildiren Borne, 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl prim ödeme şartı olacağını kaydetmişti.

Emeklilik reformuna karşı 19 Ocak'ta ülke genelinde düzenlenen gösterilere 1 milyondan fazla kişi katılırken önde gelen 8 sendika, halkı 31 Ocak'ta tekrar sokağa inmeye çağırmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'a hafta sonu kuvvetli yağmur geliyor

2023-01-25 12:03 - Gündem

Kangal köpekleri bakıcılarıyla karda oyun oynadı

2023-01-30 12:57 - Magazin

Antalya'da fırtına ve yağışın izleri siliniyor

2023-01-28 16:48 - Gündem

Bankacılık sektörünün aktifleri 2022'de 14 trilyon lirayı aştı

2023-01-30 14:56 - Ekonomi

Zonguldak'ın yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor

2023-01-29 23:53 - Gündem

Fransızlar emeklilik reformuna karşı yarın meydanlara inecek

2023-01-30 16:54 - Dünya

Türk Silahlı Kuvvetleri gövde gösterisine hazırlanıyor

2023-01-25 14:02 - Gündem

İran'ın Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem

2023-01-28 21:58 - Dünya

El Bab'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 15 zanlı tutuklandı

2023-01-26 10:24 - Dünya

Avrupa şampiyonu özel harekatçı polis, kick boksta dünya şampiyonluğu hedefliyor

2023-01-29 13:24 - Spor

İlgili Haberler

Mısır Dışişleri Bakanı: Mısır-Türkiye ortaklığı bölgedeki krizlerin çözümüne olumlu katkı sağlıyor

17:53 - Dünya

UAEA'nın raporuna göre, İran'ın zenginleştirilmiş uranyum stoklarının durumu doğrulanamıyo

17:48 - Dünya

BM kurumlarından dünyada 16 noktada açlık krizinin derinleştiği uyarısı

17:22 - Dünya

Tayland, barış anlaşmasını askıya almasının ardından Kamboçya tarafına ateş açtı

16:28 - Dünya

Fransa'da AB-MERCOSUR anlaşmasına karşı çıkan çiftçiler eylemde

16:13 - Dünya

Günün Manşetleri

DMM, "Türkiye'nin, Hindistan'daki terör eylemiyle bağlantılı olduğu" iddiasını y

18:08 - Gündem

Sındırgı esnafına "deprem kredisi" imkanı sunulacak

17:58 - Gündem

Mısır Dışişleri Bakanı: Mısır-Türkiye ortaklığı bölgedeki krizlerin çözümüne olumlu katkı sağlıyor

17:53 - Dünya

UAEA'nın raporuna göre, İran'ın zenginleştirilmiş uranyum stoklarının durumu doğrulanamıyo

17:48 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Haydarov'u kabul etti

17:43 - Siyaset