?>

Fransız şarkıcının nefret dolu hiciv şarkısına tepki

Fransız şarkıcı Frederic Fromet'nin, Reina saldırısı sonrası Fransız kamu yayıncısı France Inter radyosunda seslendirdiği bir şarkıda kullandığı nefret dolu ifadeler tepki çekti - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

PARİS

Fransız kamu yayıncısı France Inter radyo kanalında hiciv türü şarkı ve taşlamaları ile tanınan Frederic Fromet'nin, Reina saldırısı hakkında uyarladığı ve seslendirdiği şarkının sözleri tepkiye neden oldu.

Radyo programında gündemdeki konulara dair taşlamaları ile tanınan Fromet, İstanbul'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile alakalı bir şarkısının olduğunu söyleyerek tepki çeken satırları dinleyicilerle paylaştı. Bir zamanlar meşhur olan Macarena şarkısının müziğine uyarladığı “İstanbul’da Reina’ya” isimli şarkının sözleri, ironik sözlerle gündeme tepki veren bir şarkıcıya ait olsa da, sosyal medyada hakaret ve nefret olarak değerlendirildi ve tepki çekti. "Nice’de bir saldırı gerçek bir işkence Berlin’de bir saldırı korkutucu İstanbul’da bir saldırı daha hoş" şeklindeki sözlerle Reina saldırısını dinleyicilere aktaran Fromet'ye, France Inter radyosu aracılığıyla çok sayıda eleştiri geldi.

"Havai fişeklerden sonra bir Noel pazarında. Büyük haksızlık, evet acımasızca. Türkiye’de bir diskotek daha eğlenceli." dizeleri ile İstanbul saldırısını hoş göstermeye çalışan Fromet'ye Fransa'da yaşayan Türklerden de tepki yükseldi. Radyonun sosyal medya hesaplarına tepki içerikli yorumda bulunan Hatice Yıldırım, "Bu tür ifadelerin bir kamu yayıncısı radyoda yer almasının tasvip edilemeyeceğini" belirtti. İbrahim Kayar ise, şarkı ve sözlerden çok şarkıcının tavırlarından rahatsız olduğunu bildirirken, Ergül Altıntaş, "Provokasyon ve saldırıda hayatını kaybedenlere saygısızlık" olarak değerlendirdiği şarkı nedeniyle France Inter'i özür dilemeye davet etti.

Josephine Dedet isimli kullanıcı da şarkının hayatını kaybedenlerin anısına saygısızlık olduğunu ekleyerek, "Stüdyodakilerin kendilerini gülmek zorunda hissetmeleri ve bu sözlere gülmeleri acınacak bir durum." yorumunu yaptı.

France Inter radyosundan ise tepkilerle ilgili açıklama yapılmadı.

Muhabir: Ömer Aydın

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dans uğruna 38 kilo verdi

2017-01-04 14:17 - Çevre-Hayat

Bulls, Butler ile kazanıyor

2017-01-08 15:37 - Spor

'Peygamberimiz adına kesilecek kurban için bizden para istediler'

2017-01-10 19:47 - Gündem

Haiti'de uyuşturucu suçundan aranan senatör ABD'ye getirildi

2017-01-06 23:37 - Dünya

Çeyrek altın 220 lira oldu. 4 Aralık 2017 altın fiyatları

2017-01-04 15:22 - Eğitim

FETÖ kitaplarını toprağa gömmüşler

2017-01-05 13:37 - Gündem

İstanbul'da yarın akşam kar bekleniyor

2017-01-05 14:08 - Gündem

Yabancı konutta da mobilyada da Türkleri katlıyor

2017-01-06 14:57 - Ekonomi

İnternet reklamlarına 'hız' ayarı

2017-01-04 13:17 - Ekonomi

Hull City'de Marco Silva dönemi

2017-01-05 18:52 - Spor

İlgili Haberler

Hindistan: Provoke edilirsek Pakistan'a saldırı düzenlemeye hazırız

00:47 - Dünya

Trump, İsrail'den İran ile müzakere seçeneğine yönelmesini istedi

23:37 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Madleen yelkenlisi Usdud Limanı'na ulaştı

22:22 - Dünya

NATO Genel Sekreteri: Rusya, NATO'ya karşı askeri güç kullanmaya 5 yıl içinde hazır olabilir

20:07 - Dünya

Los Angeles'taki düzensiz göçmenlere destek protestoları gece boyunca sürdü

18:37 - Dünya

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, Meksika karşılaşmasına hazır

04:18 - Spor

Türkiye, savunma sanayisindeki başarısını diğer sektörlere yaymayı hedefliyor

01:48 - Ekonomi

Hindistan: Provoke edilirsek Pakistan'a saldırı düzenlemeye hazırız

00:47 - Dünya

2026 Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan, Çekya'yı 5-1 yendi

00:27 - Spor

Trump, İsrail'den İran ile müzakere seçeneğine yönelmesini istedi

23:37 - Dünya