?>

Fransız polisinin başörtülü iki kadını tartaklaması görüntülere yansıdı

İslamofobi ile mücadele eden sosyal medya hesaplarından avukat desteği sağlanması için iki başörtülü kadını tanıyanların kendileriyle irtibata geçmesi çağrısı yapıldı.

Dünya - 3 yıl önce

Ankara

Fransa'nın Asnieres kentinde polisin yol ortasında başörtülü iki kadını tartakladığı ve yumrukladığı görüntüler tepki topladı.

Sosyal medya platformları Twitter ve Instagram'da paylaşılan ve bir kadının arabasının içinden çektiği anlaşılan 14 Nisan tarihli görüntülerde, Fransız polisi yol ortasında başörtülü iki kadına orantısız şekilde müdahalede bulunuyor, içlerinden birini darbediyor, diğerini yere yatırmaya çalışıyor.

Görüntülerde polisin kadınlardan birinin başına yumruk attığı sırada, videoyu çeken kadın bağırarak, "Hey, sizi çekiyorum, onu bırakın. (Kadına) Tokat attı, onu darbetti." diye haykırıyor.

Videoyu çeken kadının ardından aracından inerek polisin yanına gidip onları videoya çektiğini söylediği görüntülerde, polis, "Evet ona vurdum, buna yetkim var." şeklinde cevap veriyor.

Kadın ise polislere, bir kadına bu şekilde vurmaya haklarının olmadığını söyleyerek tepki gösteriyor.

Görüntülerde kadının, yaşanan şiddetten etkilenmemesi için bir yandan aracının içinde olduğu anlaşılan çocuğunu teskin etmeye çalışması dikkati çekiyor.

Sosyal medyada polisin bu tutumu tepki çekerken, Fransız polisinin İslamofobik olduğu yorumları yapıldı.

Polis yaya yolunda geçiş hakkını kullanmasına müsaade etmedi

Diğer yandan görüntüyle birlikte paylaşılan açıklamada, polislerin trafikte sıkıştığı ve ilerlemek için sirenlerini açtığı belirtildi.

O esnada yol geçiş hakkı kendilerinde olan iki başörtülü kadının da karşıya geçmeye çalıştığı aktarılan açıklamada, polislerin arabalarından inerek yollarına çıkan iki kadına müsaade etmediği ve onları darbettiği iddia edildi.

Paris Emniyetinden açıklama

Paris Emniyet Müdürlüğünün Twitter hesabından olaya ilişkin yapılan açıklamada, 14 Nisan'da Asnieres'te devriye atan polis ekibinin ihlal durumundaki bir aracı kontrol etmek için sirenleri açtığı, durumun aciliyetine rağmen iki kadının yolun karşısına geçmeye çalışarak polislere saygısızlık yaptığı ve onları kızdırdığı ileri sürüldü.

Kalabalığın araya girmesiyle durumun kontrolden çıktığı kaydedilen açıklamada, polislerin iki kadın hakkında şikayette bulunacağı belirtildi.

Mağdur kadınlar aranıyor

Öte yandan, Twitter'daki İslamofobiyle mücadele hesapları sosyal medya üzerinden kadınların bulunması için yardım çağrısı yaptı.

IslamveInfo hesabından yapılan paylaşımda, avukat desteği sağlanması için söz konusu başörtülü iki kadını tanıyanların kendileriyle irtibat kurması istendi.

Fransa'da birkaç gün önce de güvenlik güçlerinin trenden inen başörtülü bazı kadınlara "maskeleri yüzlerini çok kapattığı" gerekçesiyle müdahale edip para cezası verdiğine ilişkin görüntüler yayımlanmış, çokça tepki toplamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna: Rus ordusu 19 bin 800 asker, 158 uçak, 143 helikopter ve 739 tankını kaybetti

2022-04-13 11:45 - Dünya

"Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Antalya'da başladı

2022-04-16 14:42 - Ekonomi

AB, 21 Rus hava yolu şirketini kara listeye aldı

2022-04-11 14:35 - Dünya

Trabzonspor bu sezon ilk kez 4 maç art arda puan kaybetti

2022-04-16 10:55 - Spor

Bakan Kurum: Tertemiz bir Marmara hayalimiz vardı, aynı hayal Van Gölü'müz için de var

2022-04-15 18:13 - Gündem

Ordu'dan İngiltere'ye 23 ton bal ihraç edildi

2022-04-16 13:28 - Ekonomi

Balıkçılıkta av sezonu yarın kapanıyor

2022-04-14 12:18 - Ekonomi

AB ülkelerinde martta ticari seferler arttı

2022-04-14 12:41 - Ekonomi

Kadınlar Kupa Voley finalinde şampiyon VakıfBank

2022-04-17 17:53 - Spor

Ambulans uçağın Trabzon-Ankara hattındaki 'nefes' veren operasyonunu AA görüntüledi

2022-04-16 12:34 - Sağlık

İlgili Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım"

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 80. BM Genel Kurulu'na hitap etti

18:47 - Dünya

İran: ABD'nin füze menzilimizi sınırlandırma şartı, müzakereleri olumsuz etkiledi

18:38 - Dünya

Günün Manşetleri

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım"

23:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta temaslarda bulunuyor

22:38 - Siyaset