?>

Fransız gazetesi Le Monde'dan THY'ye övgü

Fransız gazetesi Le Monde, Türk Hava Yolları (THY) ve İstanbul Havalimanı'nı övdü.

Medya - 2 yıl önce

Ankara

Le Monde'un, "Hava taşımacılığı Erdoğan'ın Türkiye'si için önemli bir güç aracı" başlığıyla gündeme taşıdığı haberinde, THY'den övgüyle bahsedildi.

"Ulusal hava yolu şirketi Türk Hava Yollarının (THY) elde ettiği sonuçlar görülmemiş boyutlara ulaştı." ifadesine yer verilen haberde, özellikle Ankara ve İstanbul gibi ulaşım merkezlerine bağlantılarını güçlendiren yeni iç hat uçuşlarıyla birlikte THY'nin havalimanı ağının da büyük ölçüde genişlediği kaydedildi.

Haberde THY'nin, 22'si Avrupa'ya, 9'u Amerika'ya ve 13'ü Uzak Doğu ve Asya'ya olmak üzere 54 yeni hat açmayı ve alt markası AnadoluJet'in uluslararası erişimini genişletmeyi planlayarak 10 yıl içinde uçuş hacmini önemli ölçüde artırmayı hedeflediği aktarıldı.

"1933'te kurulan ve uzun süre ikinci kademe bir hava yolu şirketi olarak görülen THY, küresel havacılık sektöründe önemli bir aktör haline gelerek başlıca Avrupalı ve Körfez hava yolu şirketlerine karşı önemli bir rakip oldu." ifadelerine yer verilen haberde, bunun, Türkiye'nin "etkili kalkınma stratejisinin sonucu" olduğu vurgulandı.

Nisanda açıklanan verilere göre Avrupa'nın en fazla kar elde eden tarifeli hava yolu şirketi British Airways'in ana şirketi IAG'nin 2,43 milyar avroluk net karına karşılık THY’nin 5,52 milyar avro net kar sağladığı ifade edilirken THY'nin cirosunun 20,94 milyar avroya ulaştığı, net kar marjının ise yüzde 28,8 olduğu belirtildi.

İstanbul Havalimanı'na da övgü

İstanbul Havalimanı'nın 2018'deki açılışından bu yana Avrupa'nın en işlek havalimanı haline geldiğine dikkat çekilen haberde, Türkiye'nin bu anlamda "yeni bir küreselleşme merkezi" olarak görüldüğü değerlendirmesi yapıldı.

Haberde, "Dünyanın en yoğun hava merkezlerinden biri haline geldiği" belirtilen İstanbul Havalimanı'nın 2022'de 64,3 milyon yolcu trafiğiyle Londra'da bulunan İngiltere'nin en büyük havalimanı Heathrow'u geride bıraktığı bilgisine yer verildi.

THY'nin Aralık 2023'te Airbus'tan 220 uçak satın aldığı hatırlatılan haberde, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın 4 Haziran'daki açıklamasında Boeing ile yaklaşık 250 uçağın potansiyel satın alımı için görüşmelerde bulunduğunu duyurduğu aktarıldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Özbekistan Uçak Bileti Rezervasyonu ve Fiyatları

2024-06-11 01:03 - İnsan&Hayat

Moda tasarımı okuyan üniversiteliler atık kartonlardan giysi hazırladı

2024-06-06 13:12 - Çevre-Hayat

Ücretsiz VPN Kullanarak Farklı Kampanyalardan ve Avantajlı Fırsatlardan Yararlanmak Mümkün mü?

2024-06-11 11:16 - İnsan&Hayat

AK Parti, İzmir ile Tel-Aviv arasındaki "kardeş şehir" kararının kaldırılmasını isteyecek

2024-06-07 14:07 - Siyaset

Kuantum Bilgisayarları ve Finansal Risk Yönetimi: Yatırım Stratejilerinde Devrim

2024-06-04 14:24 - İnsan&Hayat

6. Etnospor Kültür Festivali İstanbul'da başladı

2024-06-06 14:03 - Spor

Yemen birçok kentinde Filistin halkıyla dayanışma için 100'den fazla gösteri düzenlendi

2024-06-08 00:28 - Dünya

İsrail'in Gazze'de çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 40 kişi öldü

2024-06-08 14:37 - Dünya

Ankara’daki 7 milyar 500 milyon liralık taşınmaz ihalesinin kazanını Gamador İnşaat oldu

2024-06-05 21:13 - Ekonomi

Otlu peynire lezzet katan kekik türleri koruma altında

2024-06-09 12:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Netflix ile Warner Bros. Discovery, yaptıkları satın alma anlaşmasını ABD Senatosu'nda savundu

03:09 - Medya

Libya basını: Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfülislam Kaddafi öldürüldü

22:35 - Medya

İspanya, 16 yaşın altındaki çocukların sosyal paylaşım ağlarına erişimini yasaklayacak

18:09 - Medya

AB'den İsrail'e yabancı bağımsız medyanın Gazze'ye erişimini sağlaması çağrısı

22:36 - Medya

WSJ: ABD'nin, İran'a saldırmadan önce Orta Doğu'daki hava savunmasını güçlendirmesi gerekiyor

20:27 - Medya

Günün Manşetleri

Trump, İran lideri Hamaney'in "endişelenmesi gerektiğini" söyledi

23:08 - Dünya

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda 3'te 3 yaptı

22:56 - Spor

FETÖ elebaşı Gülen'in avukatının Epstein'i de temsil ettiği ortaya çıktı

22:32 - Gündem

Rusya: Yeni START'ın tarafları, artık yükümlülüklere bağlı olmayacak

21:58 - Dünya

Axios: ABD, İran'ın görüşme yeri ve formatının değiştirilmesi talebini reddetti

21:53 - Dünya