?>

Fransa'da cami ve liseye saldırı hazırlığındaki Hitler hayranı genç tutuklandı

Fransa'da camiye ve liseye saldırı hazırlığındaki Hitler hayranı bir kişinin tutuklandığı ortaya çıktı.

Genel - 4 yıl önce

Le Parisien gazetesinin özel haberinde, ülkenin kuzeybatısındaki Seine-Maritime bölgesinde daha önce öğrencisi olduğu liseye ve yakınındaki bir camiye saldırı hazırlığında olan 19 yaşındaki Simon'un birkaç gün önce Fransa İç İstihbarat Birimince (DGSİ) gözaltına alındığı ve terörle mücadele hakiminin karşısına çıkarılmasının ardından 1 Ekim'de tutuklandığı belirtildi.

Hakkında soruşturma açılan Simon'un saldırıyı Hitler'in doğum günü ve Fransa'da düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu öncesi olan 20 Nisan 2022'de planladığı aktarıldı.

Hitler'in hayranı olduğu belirtilen bu kişinin evinde 20 kadar bıçağın, en az 3 silahın ve Adolf Hitler’in kitabı Mein Kampf'ın (Kavgam) ismini verdiği 20 kadar defterin bulunduğu kaydedildi.

Simon'un bu defterlerde kendini "Hitler'in siyasi çizgisinden yana olan bir aşırılıkçı" olarak tanımladığı belirtildi.

Gencin 20 Nisan 1999'da ABD'de Colorado eyaletinin Littleton ilçesindeki Columbine Lisesinde düzenlenen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan daha kötüsünü yapmak istediği ifade edildi.

Simon'un küçük yaşlarda birçok kez cinsel saldırıya ve sınıf arkadaşlarının tacizine maruz kaldığı için söz konusu saldırıyı planladığı aktarılırken, Le Havre kentinde yaşayan gencin defterinde ayrıca silahla saldırı planladığı 30 kişilik bir listenin bulunduğu belirtildi.

Simon'un polise verdiği ifadede hükümetin "radikal İslam'a" karşı yeteri kadar mücadele etmediğini savunduğu dile getirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kanat tüyleri kesilen 'kara leylek' göç dönemine kadar Diyarbakır'ın misafiri

2021-09-29 17:21 - Çevre-Hayat

EPDK Başkanı Yılmaz: Elektrikli araç piyasasının hukuki altyapısını kurmak için çalışıyoruz

2021-09-29 14:46 - Ekonomi

İçişleri Bakanı Soylu, TEKNOFEST'i ziyaret etti

2021-09-26 17:17 - Teknoloji

Ağrılı öğrencilerin atmacası TEKNOFEST'te havalandı

2021-09-26 16:11 - Gündem

Kremlin: Putin ile Erdoğan Soçi'de ikili ilişkileri ve uluslararası meseleleri görüşecek

2021-09-28 17:09 - Gündem

Klasik arabalar Ankara'da buluştu

2021-09-26 20:11 - Çevre-Hayat

ABD ordusunda 2020'de 580 asker intihar etti

2021-10-01 13:06 - Genel

Trabzonspor maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu

2021-10-02 21:31 - Spor

Aşırı stres “kırık kalp sendromu“na neden oluyor

2021-09-29 13:24 - Genel

Bin Ladin'in öldürüldüğü ev atıl bir alana dönüştü

2021-09-26 17:51 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

NATO Konseyi yarın Rusya'nın Estonya hava sahasını ihlal etmesini görüşecek

19:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile kıyaslanmasına soruşturma

19:28 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 1 şirkete daha kayyum atandı

19:17 - Gündem

Mourinho'dan Fenerbahçe'deki olağanüstü genel kurulla ilgili açıklama

19:13 - Spor

İngiltere'nin Filistin Devleti'ni tanımasının ardından Londra Temsilciliğinde bayrak tören

18:27 - Dünya