?>

Fransa Savunma Bakanı Lecornu, İsrail'e istihbarat desteği sunduklarını belirtti

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, iki ülke arasındaki geleneksel ortaklık kapsamında İsrail'e istihbarat desteğinde bulunduklarını bildirdi.

Dünya - 2 yıl önce

Paris

Lecornu, Le Progres gazetesine verdiği demeçte, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Fransa, İsrail'e askeri destek sağlıyor mu?" sorusu üzerine Lecornu, "ülkesinin İsrail'e ekseriyetle istihbarat desteği sunduğunu" ifade etti.

Tel Aviv yönetimine bu istihbaratı, iki ülke arasındaki geleneksel ortaklık çerçevesinde sağladıklarını kaydeden Lecornu, terörle mücadele konusunda uzun bir deneyimlerinin bulunduğunu belirtti.

Fransa'nın İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümden yana tutum sergilemeyi sürdüreceğini vurgulayan Lecornu, Gazze Şeridi'ndeki durumun zorluğuna işaret etti.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 286'sı asker 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çıkan çatışmalarda ise şu ana kadar 3 sivil ile 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi öldü. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da "Büyük Filistin Yürüyüşü" düzenlendi

2023-10-14 21:18 - Gündem

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Selçuk-Manisa-İzmir etabı başladı

2023-10-14 13:22 - Spor

Doğaseverler "Vanadokya"da yürüyüş yaptı

2023-10-16 12:48 - Çevre-Hayat

TCMB Başkanı Erkan, Marakeş'te Fed Başkanı Powell ile bir araya geldi

2023-10-12 15:48 - Ekonomi

Golfçü Recep Turan, Azerbaycan Zafer Turnuvası'nı kazandı

2023-10-10 08:23 - Spor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: "Refah Sınır Kapısı tekrar açılacak"

2023-10-15 22:52 - Dünya

Garanti Bankası Uzaktan Hesap Açma Nasıl Yapılır?

2023-10-11 13:04 - İnsan&Hayat

Karadeniz'de bollaşmaya başlayan hamsinin fiyatı düştü

2023-10-12 16:23 - Ekonomi

Hamsi yılın üçüncü çeyreğinde 25 ülkede alıcı buldu

2023-10-13 15:02 - Ekonomi

Meclis'te 96 farklı meslekten milletvekili görev yapıyor

2023-10-12 12:57 - Siyaset

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Japonya ile ticaret anlaşmasını tamamladıklarını açıkladı

05:13 - Dünya

İran, Rusya ve Çin Tahran'da nükleer müzakereleri görüştü

01:43 - Dünya

Ukrayna'da, yolsuzluğa karşı mücadele eden kurumların yetkisini kısıtlayan yasa protesto edildi

01:28 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz, Gazze'de "savaş hedeflerine çok yaklaştıklarını" öne sürdü

01:08 - Dünya

ABD'li Temsilci Barrack: Lübnan ikinci bir İsrail savaşıyla karşı karşıya kalmayacak

23:57 - Dünya

Günün Manşetleri

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 835 kişi gözaltına alındı

08:18 - Asayiş

Bursa'da trafik kazasında aynı aileden 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

08:08 - Asayiş

Eskişehir'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor

07:47 - Asayiş

ABD Başkanı Trump, Japonya ile ticaret anlaşmasını tamamladıklarını açıkladı

05:13 - Dünya

İran, Rusya ve Çin Tahran'da nükleer müzakereleri görüştü

01:43 - Dünya