?>

Fransa Dışişleri Bakanlığı binası yakınlarında Filistin'e destek gösterisi yapıldı

Fransa'da Dışişleri Bakanlığı binası yakınında toplanan Filistin destekçileri, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması talebiyle gösteri düzenledi.

Dünya - 2 yıl önce

Ile-de-France

Başkent Paris'te Dışişleri Bakanlığı binası yakınında Filistin'e destek amacıyla eylem yapıldı.

Gösteriye, Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi'nden milletvekilleri Thomas Portes, Carlos Martens Bilongo, Ersilia Soudais, Andree Taurinya'nın da aralarında olduğu milletvekilleri katıldı.

"Gazze'deki katliamı durdurun" ve "Gazze'de ateşkes sağlayın" sloganları atan göstericiler, ellerinde "Gazze'deki ablukayı kaldırın" yazılı dövizler taşıdı.

Göstericiler ayrıca, İsrail'in saldırıları altında Gazze'de hayatını kaybeden öğretmen, çocuk ve doktor adayları dahil birçok Filistinlinin resimlerini taşıyarak, öldürülen sivillerin sadece bir sayı olmadığına dikkati çekti.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verecek uzlaşmadan ötürü memnuniyetlerini ifade eden göstericiler, Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanması talebinde bulundu.

Gösteride konuşan milletvekili Portes, bölgede derhal ateşkes sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Emmanuel Macron'un (Fransa Cumhurbaşkanı) 'ateşkes' kelimesini ortaya atması için bir ay beklemesi, bir ay boyunca bombardıman, bir ay boyunca Filistin halkının katledilmesi gerekmesinden üzüntü duyuyoruz." dedi.

Portes, Macron'un "ateşkes" sözünü sarf ettikten sonra Yahudi karşıtlığıyla itham edildiğini anımsatarak, bir aylık süre zarfında İsrail ordusunun hedef aldığı çocuk, kadın ve sivillerin yanı sıra okul, hastane ve ambulanslara ait görüntüleri izlemenin dayanılmaz olduğuna işaret etti.

"İsrail ordusunun kendisini en onurlu ordu" olarak nitelediğini belirten Portes, "Bugün sadece görüntülere bakarak (İsrail) ordusunun onurlu olmadığını görmek mümkün. Sömürge savaşı yürüten bir ordu. Etnik temizlik operasyonu yürüten bir ordu." ifadesini kullandı.

Milletvekili Taurinya, İsrail ordusunun Gazzelilerin sığınmaya çalıştığı Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait mekanları da bombaladığını ifade ederek, bunun savaş suçu teşkil ettiğini söyledi.

Fransa Filistin Dayanışma Derneği (AFPS) üyesi Jacques Frochen gösteride AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinlilere yapılan haksızlığı protesto ettiğini anlattı.

Frochen, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verilmesinin duyurulmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, insani yardım alanında çalışanların bölgede ilaç eksik olduğuna ve İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı'nda ilaçların Gazze'ye geçmesini engellediğine dikkati çektiğini belirtti.

İnsani aranın insani yardım ve ilaçların Gazze'ye ulaşması konusunda yetersiz kalacağını değerlendirmesinde bulunan Frochen, bölgede ivedilikle ve kalıcı bir ateşkes sağlanmasını istedi.

Frochen, Gazze'de "sivillerin katledildiğini" ifade ederek, İsrail medyalarının dünya kamuoyununa kendilerini mağdur olarak gösterdiği yorumunda bulundu.

AFPS üyesi Anne-Catherine Charrier, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması gerektiğini vurgulayarak, bölgede her 10 dakikada bir çocuğun öldürüldüğünü belirtti.

Charrier, çatışmalara insani ara vermenin yeterli olmadığını, insanların ölmeye ve yaralanmaya devam ettiğini bu nedenle gerçek anlamda bir ateşkes gerektiğini belirtti.

Avrupalı yetkililerin "ateşkes" çağrısını geç yapmasıyla ilgili Charrier, "Bu tür vahşetler varken halen katı tavır almayan ülkelerin olması bana göre dramatik." dedi.

Charrier, Gazze'de öldürülen sivillerin bir sayıdan ibaret olmadığını göstermek amacıyla gösteride resimlerini taşıdıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkili oluyor

2023-11-23 10:52 - Gündem

Filistin destekçisi rapçi Corleone'nın Paris'teki konseri iptal edildi

2023-11-22 13:12 - Dünya

Trakya'da kuvvetli yağış uyarısı

2023-11-22 13:27 - Gündem

Vodafone Sultanlar Ligi'nde derbi heyecanı

2023-11-23 10:08 - Spor

Gönen'de yıllık 7 bin 753 ton patlıcan üretimi

2023-11-22 10:58 - Ekonomi

A Milli Futbol Takımı, Galler'de tarihi başarı peşinde

2023-11-21 11:12 - Spor

Çıldır Gölü'nün çevresi karla kaplandı

2023-11-20 19:23 - Gündem

Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması'na başvurular 31 Ocak'ta sona erecek

2023-11-23 13:38 - Ekonomi

Fransa Dışişleri Bakanlığı binası yakınlarında Filistin'e destek gösterisi yapıldı

2023-11-23 20:07 - Dünya

İspanya demir yolu şirketi Renfe'nin çalışanları 5 günlük grev açıkladı

2023-11-23 12:58 - Dünya

İlgili Haberler

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Retiro parkında Filistin'e destek gösterisi

16:22 - Dünya

İspanya'da Filistin'e destek gösterileri

16:13 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 39 artarak 61 bin 369’a çıktı

13:13 - Dünya

Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 11 Filistinli daha açlıktan hayatını kaybetti

12:52 - Dünya

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 11 kişi daha açlıktan hayatını

12:33 - Dünya

Günün Manşetleri

2025-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu güncellendi

16:58 - Gündem

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Retiro parkında Filistin'e destek gösterisi

16:22 - Dünya

İspanya'da Filistin'e destek gösterileri

16:13 - Dünya

AK Parti'li Zorlu'dan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ortak deklarasyona ilişkin açık

16:07 - Siyaset

İzmir'de patlayan su borusunun onarılmamasına tepki

15:57 - Gündem