?>

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot'dan, AB'nin Suriye'ye yaptırımlarının askıya alınabile

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Beşşar Esed rejiminin çöktüğü Suriye'ye yönelik enerji, ulaştırma ve finans sektörlerine uygulanan bazı Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarının askıya alınmasına ilişkin karar verileceğini söyledi.

Dünya - 6 ay önce

Ankara

Barrot, Brüksel'de düzenlenen AB ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Bugünkü toplantıda Suriye'ye uygulanan bazı yaptırımların görüşüleceğini ifade eden Barrot, "Suriye'de enerji, ulaştırma ve finans sektörlerine uygulanan ve halihazırda ülkenin ekonomik istikrara kavuşmasını ve yeniden inşa sürecinin başlamasını engelleyen bazı yaptırımların askıya alınmasına bugün karar vereceğiz." diye konuştu.

Barrot, yaptırımların askıya alınmasına yönelik her türlü kararın Suriye'de yaşanan gelişmelerle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti.

Fransız bakan, "Yaptırımların askıya alınması; tüm Suriyelileri kapsayan bir siyasi geçiş sürecinin yanı sıra güvenliğin teminat altına alınmasına yönelik kararlı tedbirler, özellikle de DEAŞ terörünün her türlü yeniden canlanmasına karşı amansız bir mücadele ve Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah stoklarının tespiti, kontrolü ve imhası ile eş zamanlı olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, AB'nin dışişleri bakanları, Birliğin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas başkanlığında yılın ilk toplantısı için bir araya geldi.

Toplantının Orta Doğu oturumunda AB'nin iç savaşla birlikte Suriye'ye uygulamaya başladığı sektörel yaptırımların aşamalı olarak hafifletilmesi masaya yatırılacak.

Ulaşım ve enerji gibi Suriye'nin yeniden imarının önünü açacak sektörlere uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin koşullu olarak kaldırılması bekleniyor.

Kallas, toplantı öncesinde, bakanların yaptırımların hafifletilmesiyle ilgili yol haritası üzerinde anlaşmasını beklediğini ifade etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Batı Şeria’da Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 21 Filistinli yaralandı

2025-01-21 09:03 - Dünya

Ege Üniversitesi Türkiye'nin sağlık temalı araştırma üniversitesi olma yolunda

2025-01-26 13:37 - Sağlık

Türkiye ve Avrupa şampiyonu milli sporcu, dünya şampiyonu olmak istiyor

2025-01-26 12:03 - Spor

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot'dan, AB'nin Suriye'ye yaptırımlarının askıya alınabile

2025-01-27 12:17 - Dünya

Trump'ın ziyaret etmesi beklenen Los Angeles'ta yeni yangın çıktı

2025-01-23 00:42 - Dünya

Küresel piyasalar Fed ve ECB'nin faiz kararlarına odaklandı

2025-01-25 12:12 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması gerekmekte

2025-01-20 19:53 - Siyaset

ABD Başkan Yardımcısı Vance, Trump'ın göçmen politikasını eleştiren Katolikleri hedef aldı

2025-01-26 23:58 - Dünya

MSB'den, Mehmetçik için hediyeler hazırlayan hayırsever öğretmene ziyaret

2025-01-26 18:58 - Çevre-Hayat

Corendon Alanyaspor, RAMS Başakşehir'i mağlup etti

2025-01-25 19:07 - Spor

İlgili Haberler

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Hindistan'a yönelik tarifeyi "önemli ölçüde" artıracağını söyledi

22:42 - Dünya

İşgal altındaki Batı Şeria'dan Gazze'ye 6 bin ünite kan bağışı gönderildi

22:37 - Dünya

Netanyahu, Gazze’deki "savaş hedefleri" için yeni adımlar atmak üzere kabineyi topluyor

18:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu heyecanı başlayacak

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:23 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:22 - Spor

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya