Fransa'da mahkeme baba Le Pen'in ihracına karar verdi

Fransa'da mahkeme, Marine Le Pen'ın liderliğini yaptığı aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) kurucusu olan babası Jean-Marie Le Pen'in partiden ihracını onaylandı.

Dünya - 8 yıl önce

PARİS

Versay Temyiz Mahkemesi, 2016'da 45 yıl önce kurucusu olduğu FN'den ihracına karar verilen Le Pen'in itirazını değerlendirdi.
Mahkeme, 1972'den 2011'e kadar FN'in başkanlığını yürüten Le Pen'in, 2015'te parti üyeliğinden ihracı kararının yasalara uygun olduğuna hükmetti. Le Pen'in ihraç kararını onaylayan mahkeme, partinin onursal başkanı unvanını ise koruduğunu açıkladı.
Cezayir Bağımsızlık Savaşı başta olmak üzere çok sayıda ülkede Fransız ordu mensubu olarak savaşa katılan Le Pen, ülkede aşırı sağ ve ırkçı görüşlerin merkezi haline gelen siyasi geleneğin temsilcisi olarak 50 yıla yakın siyaset sahnesinde yer aldı.
Ülkede, 2012'deki Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında kızı Marine Le Pen ile yolları ayrılan baba Le Pen, önce parti başkanlığından ayrılmak zorunda kalmış, daha sonra da partiden ihraç edilmişti.

Kongreye katılmayacak...

Mahkemenin ihraç kararının ardından haber kanalı BFMTV'ye açıklamalarda bulunan Parti Genel Sekreteri Steeve Briois, Jean-Marie Le Pen'in partinin 10-11 Mart tarihlerinde Lille kentinde yapılması planlanan kongresine katılamayacağını söyledi. Le Pen'in artık FN üyesi olmadığının mahkemece kesinleştiğini kaydeden Briois, "Sadece partiye üye olan ve aidatını ödeyen kişilerin kongreye katılma ve oy kullanma hakkı vardır." dedi.
Bu arada kongreye "Onursal Başkan" unvanıyla katılmak isteyen Le Pen'in önünü kesmek için parti yönetiminin kısa süre önce yeni bir karar aldığı ortaya çıktı. Le Monde'un haberine göre, FN Başkanı Marine Le Pen'in önerisiyle parti siyasi bürosu, 23 Ocak'ta "Onursal Başkanlık" unvanının kaldırılması teklifini onaylayarak kabul etti. Kararın kesinlik kazanması için 10-11 Mart'taki kongrede delegeler tarafından onaylanması gerekiyor.

.

Haftanın Öne Çıkanları

Firari FETÖ zanlısı eski dekan Murat Şen yakalandı

2018-02-08 15:09 - Genel

Fransa'da mahkeme baba Le Pen'in ihracına karar verdi

2018-02-09 19:13 - Dünya

Bağcılar Belediyesi'nden hasta nakil ambulansı hizmeti

2018-02-06 13:45 - Genel

Yolcuların gözü önünde şoföre kurşun yağdıran zanlı tutuklandı

2018-02-09 00:32 - Asayiş

Adalet Bakanı Gül: Biz bu toprakların bir çakıl taşını dahi kimseye yedirmeyeceğiz

2018-02-08 18:57 - Genel

"Online alışverişte günlük ürün siparişleri arttı"

2018-02-03 14:06 - Ekonomi

70 yaşındaki emekli öğretmen 70'inci maratonunu koşacak

2018-02-08 20:32 - Çevre-Hayat

'Esed'in Doğu Guta'daki saldırıları 'savaş suçu'

2018-02-07 23:32 - Dünya

Sağlık Bakanı Demircan'dan 'sigara paketleri' açıklaması

2018-02-09 16:02 - Sağlık

Citroen şubatta sıfır faiz ve takas fırsatı sunuyor

2018-02-09 16:51 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi

10:32 - Dünya

İsrail ordusu Beytüllahim'de Filistinlilere ait üç katlı binayı yıktı

10:22 - Dünya

Çin'in başkenti Pekin'de şiddetli yağışlar nedeniyle turistik alanlar kapatıldı

10:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Tavuk eti üretimi haziranda yıllık bazda yüzde 14,7 arttı

10:52 - Ekonomi