?>

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Esed, işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı

Macron, "Benim Suriye'deki düşmanım DEAŞ çünkü Fransa'ya saldıran onlardı, Beşşar Esed değil. Esed suçlu, en başta da Suriye halkının düşmanı ve işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı ama gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar vermeli." dedi.

Genel - 8 yıl önce

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Benim Suriye'deki düşmanım DEAŞ çünkü Fransa'ya saldıran onlardı, Beşşar Esed değil. Esed suçlu, en başta da Suriye halkının düşmanı ve işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı ama gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar vermeli." dedi.

Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki süreci değerlendirdi.

Suriye'de hedeflerinin barışın ve istikrarın sağlanması olduğunu ve bunun için kapsayıcı bir siyasi sürecin başlatılması gerektiğini anlatan Macron, uzun vadede Esed'in kalamayacağını ancak siyasi geçiş sürecinde herkesin kendisine yer bulması gerektiğini belirtti.

Macron, 2011 yılından bu yana Esed'in gitmesi konusunda şart koşulduğunu ve gösterilen çabaların sonuçsuz kaldığını dile getirerek, bundan sonrası için "pragmatik bir yaklaşım" gerektiğini söyledi.

Emmanuel Macron, şöyle konuştu:

"Benim Suriye'deki düşmanım DEAŞ çünkü Fransa'ya saldıran onlardı, Beşşar Esed değil. Esed'in suçlu, en başta da Suriye halkının düşmanı ve işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı ama gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar vermeli. Biz Esed'in gitmesi için değil, Suriye halkının özgürce seçim yapmasına olanak sağlayacak bir siyasi süreç için çalışmalıyız."

Fransa'dan ABD ve İran'a ara buluculuk teklifi

İran'ın Suriye'deki rolünü de değerlendiren Macron, sahada etkili bir ülke olarak İran'ın masada yer alması gerektiğini kaydetti.

Fransa'nın, ABD ve İran arasında ara buluculuk rolü üstlenebileceğini vurgulayan Macron, "Suriye sorununu masada İran ile çözmezsek, etkili bir çözüm bulamayız. İran sahada nüfuz sahibi olan güçler arasında yer alıyor." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Betül Yürük

Haftanın Öne Çıkanları

Milas’ta iki ev ve bir otomobile kurşun yağdırdılar

2017-09-20 02:32 - Asayiş

Vestel GameX 2017’de oyunseverleri bekliyor

2017-09-13 19:44 - Genel

Kılıçdaroğlu'ndan Sakarya Zaferi mesajı

2017-09-13 14:22 - Siyaset

Beşiktaş galibiyet serisini sürdürüyor

2017-09-19 01:12 - Spor

Driftçiler yüzünden mahalleli uyuyamıyor

2017-09-13 14:52 - Asayiş

FETÖ evinde HDP'ye oy istemişler

2017-09-19 18:07 - Gündem

Göztepe ile Gençlerbirliği 31. randevuda

2017-09-16 13:37 - Spor

'Bakü'de Nuri Paşa'nın anıtının dikilmesi her Türk'ün arzusu'

2017-09-13 17:52 - Dünya

Bitcoin savaşı kızışıyor, hükümetler düzenleme istiyor

2017-09-14 14:27 - Ekonomi

'2018 Türkiye-Çin ilişkileri açısından çok güzel bir yıl olacak'

2017-09-13 12:32 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Bakan Kurum'dan "Yarısı Bizden" kampanyasıyla yenilenen Özevim Sitesi'ne ilişkin

12:38 - Gündem

Türkiye mezunu Somalili genç doktorlar ülkelerinin sağlık sistemine umut oluyor

12:32 - Dünya

İçişleri Bakanlığından bazı illerde etkili olması beklenen kuvvetli yağışa karşı uyarı

12:28 - Gündem

Sivas'ta Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ne kar yağdı

12:23 - Gündem

Maliye, yapay zeka desteğiyle iki yılda yapılan 578 milyar liralık alım satım işlemini riskli buldu

12:17 - Ekonomi