?>

Ford, Bosch ve Bedrock, “otonom vale“ hizmetini tanıttı

Ford, Bedrock ve Bosch, bağlantılı Ford test araçlarını Bosch'un akıllı altyapısını kullanarak Detroit'teki Bedrock"...

Genel - 5 yıl önce

Ford, Bedrock ve Bosch, bağlantılı Ford test araçlarını Bosch'un akıllı altyapısını kullanarak Detroit'teki Bedrock Montaj Garajı'nda sürücü ihtiyacına gerek kalmaksızın park edebilen yeni "otonom vale" hizmetini tanıttı.

Ford Otosan açıklamasına göre, aracın tamamen otonom olarak garaj içine kendi kendini park edebildiği otonom vale hizmeti ABD'deki ilk altyapı tabanlı çözüm olma özelliğini taşıyor.

Ford'un yeni mobilite ve inovasyon merkezi olan Corktown'da gerçekleştirilen araştırmalar sadece park etme sorununa otonom yanıtlar bulmakla kalmıyor. Dünyanın dört bir yanından mobilite geliştiricileri burada bir araya gelerek, şehir içi ulaşım ve trafik sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor. Yenilikçi teknolojileri herkese ulaştırarak geleceğin otonom ve bağlantılı teknolojiler dünyasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Ford’un bağlantılı test araçları, Bosch'un akıllı park altyapısını kullanarak araçtan altyapıya (V2I) iletişimle ileri derece otomatik bir şekilde çalışıyor. Sensörler, aracı park manevrasını gerçekleştirmek üzere tanımlayarak yaya ve diğer nesnelerden kaçınmasını sağlıyor. Altyapı sayesinde yolda bir tehlike veya engel olduğunda araç hemen durabiliyor. Otopark veya garaja vardıktan sonra, sürücü araçtan çıkarak bir akıllı telefon uygulamasıyla (mobil aplikasyon) aracın otomatik park manevrası gerçekleştirmesini sağlıyor. Sürücüler ayrıca uygulamayı kullanarak aracın park yerinden çıkıp, geri gelmesini de talep edebiliyor. Bu sayede park etme deneyimini hızlanıyor ve aracın nereye park edildiğinin hatırlanmasına gerek kalmıyor.  

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan “itibarlı belediye“ açıklaması

2020-08-29 15:50 - Genel

Belçika Grand Prix'sinde pole pozisyonu Hamilton'ın

2020-08-29 20:26 - Spor

Büyük Taarruz'un şanlı başlangıcı: 26 Ağustos

2020-08-26 14:51 - Gündem

Pazar tezgahında tıp fakültesini kazandığını öğrendi

2020-08-27 00:56 - Çevre-Hayat

Konya'daki Düden Gölü kurudu

2020-08-29 15:16 - Gündem

Turkcell yine “Bilişim 500“e damgasını vurdu

2020-08-27 14:24 - Genel

Putin, Mihriban Aliyeva'yı doğum günü vesilesiyle kutladı

2020-08-28 07:25 - Özel Haber

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici halat çalışması başlıyor

2020-08-31 13:41 - Gündem

NBA'de 3 play-off maçı daha ertelendi

2020-08-28 02:32 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Firmalarımız salgın döneminde güvenilirlikleriyle öne çıktı

2020-08-29 19:36 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

TFF Tahkim Kurulu, bahis cezası alan 67 hakemin itirazını reddetti

01:43 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan GKRY Lideri Hristodulidis'in açıklamalarına tepki

00:28 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kocaeli'nin asayiş suçlarıyla mücadele verilerini paylaştı

23:28 - Gündem

Fransa'da Lafarge'ın yargılandığı davada, sivil taraf dinlenildi

23:08 - Dünya

TBMM Başkanlığı: Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 5’te 3 çoğunlukla İmralı'ya gitme kararı aldı

22:37 - Siyaset