Flaman Bölge Hükümeti Başbakanı Diependaele: Türkiye ile işbirliği yaparak imalat sektöründe hayati

Flaman Bölge Hükümeti Başbakanı Matthias Diependaele, "Türkiye gibi güçlü ortaklarla işbirliği yaparak, imalat sektörünün geleceğinde hayati rol oynayabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Dünya - 3 ay önce

Flaman Bölge Hükümeti Başbakanı Matthias Diependaele, İstanbul'daki MEXT Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen "Endüstri 4.0'dan 5.0'a: Küresel Jeopolitik Değişimler Arasında Üretimin Geleceği Üzerine Belçika-Türk Diyaloğu" toplantısının açılışında konuştu.
Küresel sanayi üretiminin jeopolitik gerilimler, tedarik zinciri kırılmaları ve enerji kısıtları nedeniyle yeniden şekillendiğini ifade eden Diependaele, üretim sistemlerinin artık akıllı, verimli, sürdürülebilir ve dayanıklı olması gerektiğini söyledi.
Diependaele, Türkiye ile Belçika'nın güçlü sanayi altyapıları ve birbirini tamamlayan yetkinliklere sahip olduğuna dikkati çekerek, mevcut jeopolitik ortamda işbirliğinin her zamankinden daha önemli hale geldiğini vurguladı.
İki ülke sanayisinin de birçok ortak zorlukla karşı karşıya olduğuna işaret eden Diependaele, "Bu nedenle, günümüz jeopolitik koşullarında işbirliği hayati önem taşıyor ve bakanla daha fazla işbirliği yapma imkanlarını görüşmüş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum." dedi.
Diependaele, Flaman bölgesinin Türkiye ile kurduğu ortaklığı derinleştirmek için büyük bir istekle çalıştığını belirterek, "Türkiye gibi güçlü ortaklarla işbirliği yaparak, hem geleceğin hem de imalat sektörünün geleceğinde hayati rol oynayabileceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Dijitalleşme, otomasyon ve yapay zekanın sanayi üretiminin merkezine hızla yerleştiğine dikkati çeken Diependaele, "Dijital dönüşüm, döngüsel üretim ve insan odaklı inovasyon alanlarında birlikte çalışarak, ortak zorlukları ortak fırsatlara dönüştürebileceğimize inanıyoruz." ifadesini kullandı.
Diependaele, üretimin geleceğinin "soyut vizyonlarla değil, pratik tercihlerle" şekilleneceğini kaydederek, verimliliğin artırılması, nitelikli iş gücünün güvence altına alınması ve sınır ötesi güvenilir ortaklıkların kurulmasının kritik önem taşıdığını vurguladı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yönelik yaptırım konusunda anlaşma sağladı

2026-05-11 16:27 - Dünya

Polonya, İsrail askerinin Lübnan'da Meryem Ana heykeline hakaretini kınadı

2026-05-07 22:51 - Dünya

MSB'den Efes-2026 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatına ilişkin paylaşım

2026-05-08 12:53 - Gündem

YSK, yeni Başkanı Serdar Mutta ve üyeleriyle ilk toplantısını yaptı

2026-05-08 16:23 - Gündem

Organizasyonunuz için Mükemmel Masa Sandalye Nasıl Seçilir

2026-05-08 10:23 - İnsan-Hayat

Türk devletleri yapay zekaya ve ekonomik işbirliğine odaklandı

2026-05-12 12:23 - Teknoloji

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin 5 yıllık akreditasyonu diplomaların tanınırlığını güçl

2026-05-12 11:47 - Gündem

İngiltere Başbakanı Starmer, seçim mağlubiyeti sonrası istifa etmeyeceğini yineledi

2026-05-11 13:42 - Dünya

Sağlık Bakanlığından "hantavirüs" açıklaması: Ülkemizde henüz pozitif vaka tespit edilmemi

2026-05-08 15:17 - Gündem

Bulgaristan'da Başbakan Radev'in hükümeti parlamentodan güvenoyu aldı

2026-05-08 12:13 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset