?>

Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ’a büyük darbe

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı’nın 111. gününde 2 muhalifin şehit olduğunu, 4 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 1 bombalı aracın ise imha edildiğini açıkladı.

Asayiş - 9 yıl önce

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 12 Aralık 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, gün içerisinde birlik bazında yaşanan çatışmalarda, 4 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, çok sayıda teröristin yaralandığı; 1 bombalı aracın imha edildiği, 2 muhalif şehit olduğu ve 12 muhalifin de yaralandığı kaydedildi.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 109 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarının etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait 29 hedef, çok sayıda barınma yeri (içindeki teröristlerle beraber), malzeme deposu, mühimmat deposu, karargah binaları, 2 kontrol noktası, bombalı araç imalathanesi, silahlı araç garaj binasının imha edildiği belirtildi.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından, harekat alanında bulunan unsurlarca silahlı İHA veya uçak ile hava saldırısı gerçekleştirilmesi ihtimaline karşı, saldırıyı önlemek/bertaraf etmek ve anında en ağır şekilde cevap vermek üzere havada bekler vaziyette uçak görevlendirildiği bilgisi verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermekte olduğuna dikkat çekildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cezaevleri 'SOS' veriyor

2016-12-05 17:42 - Gündem

Diyarbakır’da polis noktasına EYP’li saldırı

2016-12-06 23:37 - Asayiş

FETÖ'den ihraç edilen öğretmene AİHM'den ret

2016-12-08 14:22 - Dünya

Emekliye ikramiye! Yıl sonunda yasa çıkacak.

2016-12-06 12:47 - Ekonomi

'Etteki indirim tüketiciye yansıtılmıyor'

2016-12-06 13:32 - Gündem

Beşiktaş'a Kiev'de soğuk duş

2016-12-07 02:02 - Spor

'Yabancı rejimleri devirme yarışına son verip DEAŞ'ı yenmeliyiz'

2016-12-07 09:37 - Dünya

Avrasya Tüneli'nin ismi için kıyasıya yarış! Avrasya Tüneli'nin ismi ne olacak?

2016-12-06 16:02 - Çevre-Hayat

Suruç'un kötü görüntüsünden eser kalmadı

2016-12-06 16:17 - Gündem

Başbakan Yıldırım, Medvedev ile görüştü

2016-12-06 16:52 - Siyaset

İlgili Haberler

İstanbul'da 'Huzur İstanbul' denetiminde 909 kişi gözaltına alındı

10:32 - Asayiş

Yasa dışı bahis operasyonlarında 59 şüpheli yakalandı

08:18 - Asayiş

Diyarbakır'da 4 kişi, temizlemek için girdikleri su kuyusunda öldü

22:13 - Asayiş

Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

20:18 - Asayiş

Sivas’ta yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada 23 kişi yaralandı

18:03 - Asayiş

Günün Manşetleri

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem

Ukrayna: Kiev bölgesine saldırı sonucu Çernobil Nükleer Santrali'nde elektrik kesintisi oluştu

01:38 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'na dünya genelinde destek gösterisi

01:17 - Dünya

Belçika'dan Küresel Sumud Filosu'na saldıran İsrail'e uluslararası hukuka saygı çağrısı

00:33 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta tamamlandı

00:28 - Spor