?>

Fındık üreticisi cevizle kazancını ikiye katlayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ordu İl Müdürü Yılmaz, "Hedefimiz bu projeyle ceviz üretim alanını 2 bin 500 dekara, üretimi ise yıllık 3 binden 4 bin tona çıkarmak olacak." dedi. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

ORDU

Ordu'da yürütülen "Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi" ile yıllık 3 bin ton olan ceviz üretiminin 4 bin tona çıkartılması hedefleniyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Kumru Kaymakamı Deniz Kılınç ile ceviz fidanı dağıtılan üreticilerden birinin bahçesinde incelemede bulundu.

Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da tarım alanının yüzde 89'unda fındık üretimi yapıldığını anımsatarak, fındığın Ordu ve Karadeniz halkı için son derece önem arz eden, çok değerli bir ürün olduğunu söyledi.

Ordu'da ekonominin temelinin fındığa dayalı olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu bilinçle fındıkta verim ve kaliteyi artırma noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bu kapsamda orta ve yüksek kesimler için önemsedikleri ceviz yetiştiriciliği konusunda ciddi adımlar attıklarını aktaran Yılmaz, "2016 yılı sonunda bakanlığımıza bir proje sunduk. Bu proje kapsamında şu anda ilimizin 11 ilçesinde ceviz üretimini artırmaya yönelik fındığında yanında ilave gelir getirmesi amacıyla ceviz bahçelerini artırmaya çalışıyoruz. Toplam 5 bin 500 ceviz fidanının dağıtımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Özellikle ithal ceviz çeşitlerinin Türkiye'de kullanılmasıyla birlikte bu üretimin daha da önem kazandığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Verimi de oldukça fazla olan bu ceviz fidanlarını, özellikle orta ve yüksek kesimli yerlerde üreticilerimize fındığın yanında yeni bir ürünü olarak hediye etmiş olacağız. Üreticilerimizin fındığın yanında cevizden de gelir elde etmesini sağlayacağız. Şu anda ilimizde 2 bin 147 dekar alanda ceviz yetiştiriciliği yapılmaktaydı. Hedefimiz bu projeyle üretim alanını 2 bin 500 dekara, üretimi ise yıllık 3 binden 4 bin tona çıkarmak olacak."

Yılmaz, ceviz üretimini yaygınlaştırma çalışmalarının artarak devam edeceğini belirterek, üreticilere fındığın yanında ilave ürün kazandırma çalışmalarının da süreceğini ifade etti.

Muhabir: Hayati Akçay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

KYK spor turnuvaları başlıyor

2017-03-15 17:52 - Spor

'Bir direksiyon başında iki şoför olmaz'

2017-03-17 10:52 - Gündem

Kamboçya'da başbakan yardımcısı hayatını kaybetti

2017-03-15 22:47 - Dünya

Gasol ile Westbrook'tan 'triple-double'

2017-03-17 14:12 - Spor

Vodafone ve Samsung'dan işbirliği

2017-03-15 18:02 - Ekonomi

'Bizim Avrupa'ya ve Türkiye'ye ihtiyacımız var'

2017-03-15 04:57 - Dünya

Cemal Candaş davasında sanıklar hakim karşısında

2017-03-15 19:07 - Asayiş

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

2017-03-15 13:17 - Gündem

Galatasaray'da 3 isim kadroda yok

2017-03-17 18:32 - Spor

İskoçya yeni bağımsızlık referandumu sürecini başlatıyor

2017-03-13 19:07 - Dünya

İlgili Haberler

Avro Bölgesi'nde enflasyon mayısta geriledi

13:13 - Ekonomi

Ordu'da kooperatif çatısı altında üretim yapan kadınların hikayesi kayıt altına alındı

13:07 - Ekonomi

ABD'de Senato, "GENIUS" kripto yasa tasarısına onay verdi

12:27 - Ekonomi

Çin dijital yuan için uluslararası operasyon merkezi kuracak

12:18 - Ekonomi

Mobilya kenti Kayseri tarım sektöründe de iddialı

11:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail saldırganlığının durdurulması dünya, insanlık için elzemdir

13:17 - Siyaset

Avro Bölgesi'nde enflasyon mayısta geriledi

13:13 - Ekonomi

Ordu'da kooperatif çatısı altında üretim yapan kadınların hikayesi kayıt altına alındı

13:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımızı yaptık ve yapıyoruz

13:02 - Siyaset

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımızı yaptık ve yapıyoruz

12:58 - Siyaset