?>

Finansal Hizmetler Güven Endeksi mayısta geriledi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), mayısta geçen aya göre 9,2 puan azalarak 168,5 seviyesine indi.

Ekonomi - 2 ay önce

İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mayıs ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni açıkladı.

????

Finansal sektörde faaliyet gösteren 147 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre, FHGE mayısta geçen aya göre 9,2 puan azalarak 168,5 seviyesinde gerçekleşti.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talep beklentisi, son 3 aydaki iş durumu ile son 3 aydaki hizmetlere olan talep olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE’yi azalış yönünde etkilediği görüldü.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler bir önceki aya kıyasla zayıfladı.

Son 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin de bir önceki aya göre zayıfladığı gözlemlendi.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler ile gelecek 3 ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin güçlendiği görüldü.

2025 yılı mayıs ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, bir önceki aya göre “64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)” ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler“ sektörlerinde sırasıyla 10,4 ve 7,6 puanlık azalış, "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)“ sektöründe ise 8,8 puanlık artış olduğu tespit edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emlak danışmanları kira artış hızının yazın daha da yavaşlamasını bekliyor

2025-05-17 12:12 - Ekonomi

Bakan Memişoğlu, Dünya Sağlık Asamblesi'nin 78'inci toplantısına katıldı

2025-05-19 18:52 - Siyaset

Türkiye Kupası'nda şampiyon Galatasaray

2025-05-14 22:53 - Spor

Atama kararları Resmi Gazete'de

2025-05-17 01:00 - Gündem

ABD'de mortgage başvuruları arttı

2025-05-14 16:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ülkenin büyükelçisini kabul etti

2025-05-14 17:57 - Siyaset

Sivas Valiliğinden KKKA uyarısı

2025-05-20 13:07 - Sağlık

İstanbul'da TÜRGEV Akademi II. Öğrenci Sempozyumu düzenlendi

2025-05-17 18:58 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terörsüz Türkiye' ile inşallah en büyük eserimizi inşa ediyoruz

2025-05-15 16:57 - Siyaset

Manisa'daki Suuçtu Şelalesi doğaseverlerin uğrak noktası oldu

2025-05-14 14:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Dünyada yılın ilk yarısındaki elektrikli araç satışları 9,1 milyona ulaştı

07:18 - Ekonomi

Türk Telekom, varlık kiralama şirketi kurulmasına karar verdi

22:13 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

19:00 - Ekonomi

AB, ABD'ye karşı tarife misillemesi üzerinde çalışıyor

18:22 - Ekonomi

MÜSİAD bünyesinde Terörsüz Türkiye Çalışma Grubu oluşturuldu

18:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul'da, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verilen mücadele akıllara kazındı

11:43 - Gündem

İzmir'de 15 Temmuz gecesi darbedilen emekli müezzin Kuzgun, yaşadıklarını anlattı

11:38 - Gündem

MSB'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

11:32 - Gündem

Ekonomi yönetiminden "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı

11:28 - Gündem

Danıştay Başsavcılığından yalan ihbarla gazilik ünvanı geri alınan kişiye iadeiitibar talebi

11:22 - Gündem