Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı şiddet sarmalına sokmak için ihlallerini artırmaya devam ediyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin, işgal altındaki Batı Şeria'yı şiddet sarmalına sokmak için ihlallerini artırmaya devam ettiğini bildirdi.

Dünya - 2 yıl önce

Ramallah
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hem İsrail güçleri hem de Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.
İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa çevresi başta olmak üzere Kudüs kentindeki Filistinlilere ait evleri yıkma suçlarını artırdığına işaret edilen açıklamada, "İşgalci İsrail, Batı Şeria'yı şiddet sarmalına sokmak için ihlallerini artırmaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.
Tel Aviv yönetiminin Batı Şeria'daki yerleşim projelerini artırmak için kaos ortamı oluşturmaya çalıştığına dikkati çekilen açıklamada, İsrail hükümetinin Batı Şeria'da sükünet için sarf edilen çabalara meydan okuduğu kaydedildi.
İsrail güçlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarla hem sivilleri öldürdüğü hem de masum insanları sürekli korkuttuğu, Yahudi yerleşimcilerin ise Filistinlilere saldırarak topraklarını gasbettiği hatırlatılan açıklamada, uluslararası toplumun Gazze Şeridi'nde işlenen soykırım suçlarına varan savaşı durdurmaktan aciz kaldığı ve bunun da İsrail'in aşırı sağcı hükümetine cesaret verdiği ifade edildi.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.
İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 576 Filistinli öldürüldü, 68 bin 291 kişi yaralandı.
Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 233'ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 570 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.
Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 395 Filistinli hayatını kaybetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Küresel otel zincirlerinin ve gruplarının Türkiye'ye ilgisi sürüyor

2024-02-13 12:57 - Ekonomi

BM: Gazze'deki okulların yüzde 30'u doğrudan vuruldu

2024-02-13 21:17 - Dünya

Amazon Ormanları'nın neredeyse yarısı 2050'ye kadar yok olabilir

2024-02-14 23:32 - Çevre-Hayat

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Han'dan İsrailli yetkililere uyarı

2024-02-12 21:57 - Dünya

ABD'li oyuncu Ruffalo, Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısı yaptı

2024-02-11 23:38 - Dünya

Bulgaristan'da tarım sektörü çalışanları ülke genelinde protestolarını sürdürüyor

2024-02-08 23:03 - Dünya

6. Etnospor Forumu, 16-18 Şubat'ta yapılacak

2024-02-12 16:08 - Spor

Emekli Orgeneral Saldıray Berk vefat etti

2024-02-14 14:33 - Gündem

Bülent Uygun ile çıkışa geçen Sivasspor, Avrupa kupalarını hedefliyor

2024-02-13 11:23 - Spor

Meclis, Erzincan'daki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasını araştıracak

2024-02-14 20:03 - Siyaset

İlgili Haberler

İran basını: ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hamaney, Meşhed'de toprağa verilecek

22:17 - Dünya

Trump, İran ile savaş sona erdiğinde petrol fiyatlarının düşeceğini söyledi

21:47 - Dünya

Trump, ABD'yi İran'la savaşa İsrail'in soktuğu yönündeki görüşleri reddetti

21:37 - Dünya

İngiltere, Doğu Akdeniz'e savaş gemisi ve iki dron savar helikopter konuşlandırma kararı aldı

21:12 - Dünya

Rusya ve İran dışişleri bakanları, Orta Doğu'daki durumu görüştü

20:57 - Dünya

Günün Manşetleri

IMF Başkan Yardımcısı Katz, Orta Doğu'daki savaşın potansiyel ekonomik etkileri konusunda uyard

22:23 - Ekonomi

İran basını: ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hamaney, Meşhed'de toprağa verilecek

22:17 - Dünya

Trump, İran ile savaş sona erdiğinde petrol fiyatlarının düşeceğini söyledi

21:47 - Dünya

Trump, ABD'yi İran'la savaşa İsrail'in soktuğu yönündeki görüşleri reddetti

21:37 - Dünya

İngiltere, Doğu Akdeniz'e savaş gemisi ve iki dron savar helikopter konuşlandırma kararı aldı

21:12 - Dünya