?>

Filistin'in Brüksel Büyükelçisi Jadou, AA'ya "Gazze'nin sesi" olduğu için t

Gündem - 9 ay önce

Brüksel

Avrupa Birliği (AB), Belçika ve Lüksemburg nezdinde Filistin Büyükelçisi Amal Jadou, Anadolu Ajansına (AA) düzenlediği İstanbul Photo Awards sergisi vesilesiyle İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazzelilerin sesini AB'nin başkentinde duyurduğu için minnettar olduğunu söyledi.

Jadou, AA'nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması İstanbul Photo Awards'ın 10. yılının üçüncü sergisi için Brüksel'de verilen resmi davet etkinliğinde AA muhabirine konuştu.

Fotoğraflara baktığında, "dehşet, muazzam bir üzüntü, öfke ve hayal kırıklığı" hissettiğini söyleyen Jadou, "Gazze'de halkıma karşı yapılan her şey ve karşı karşıya kaldıkları soykırım yüzünden çaresizlik hissediyorum." dedi.

Jadou, Gazze'deki savaş suçları, insanlığa karşı suçlar, ölüm ve yıkımın İstanbul Photo Awards sergisinde yer alan fotoğraflarda tümüyle yansıtıldığını ifade etti.

Büyükelçi Jadou, "Biliyorsunuz, ölen insan sayısı 44 bin. İşgalci gücün temelde işgal altındaki ulusa karşı işlediği en büyük suç budur." diye konuştu.

"Kalbimi kıran bir fotoğraf"

AA'ya sergi dolayısıyla teşekkür eden Jadou, şu değerlendirmede bulundu:

"AA'ya bu sergiyi buraya getirerek Gazze'deki sessizlere ses verdiği, fotoğraflarla neler olduğunu gösterdiği, AB'nin başkentinde halkımın yaşadığı trajedi hakkında farkındalık oluşturduğu için minnettarım. Onur duyuyorum."

Jadou, Filistinli Gazeteci Mohammed Salem'in "Yeğeninin Ölü Bedenine Sarılan Filistinli Kadın" başlıklı eserinin birincilik ödülünü almasından da ayrıca minnettarlık duyduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Jadou, "Kalbimi kıran bir fotoğraf. Ölü yeğenini saran bir kadın. Gazze'de, Batı Şeria'da ve Filistin'in her yerindeki birçok fotoğraf temelde trajik ve bu da onlardan biri." diye konuştu.

İstanbul Photo Awards 2024 sergisi

Haber, spor, çevre, portre ve günlük yaşam dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirildiği yarışmaya, bu yıl 20 binden fazla fotoğraf başvurusu oldu. Yarışmada toplam 10 kategoride, 32 fotoğrafçı ödül kazandı.

Bu yıl Turkcell'in iletişim sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya, Sony ödül sponsoru, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yurt dışı etkinlik sponsoru, Türk Hava Yolları (THY) ise hava yolu sponsoru olarak destek veriyor.

Ödül alan fotoğraflara dair bilgilere "istanbulphotoawards.com" adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AJet filosuna 9 uçak daha katıyor

2024-11-15 15:08 - Ekonomi

Devletten aldığı destekle 30 dönümlük arazisine 3 bin 500 fidan dikti

2024-11-11 15:53 - Çevre-Hayat

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde yarın Yunanistan temsilcisi Kolossos'u konuk ede

2024-11-11 10:22 - Spor

Fenerbahçe Sivasspor'u 4-0 yendi

2024-11-10 21:28 - Spor

ABD askerleri, Güney Kıbrıs'ın verdiği Mari'deki üsse yerleşmek için gün sayıyor

2024-11-13 11:48 - Dünya

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın CEV Şampiyonlar Ligi serüveni yarın başlıyor

2024-11-12 09:03 - Spor

Çiftçilere 252,8 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldı

2024-11-15 18:33 - Ekonomi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yapay zeka uygulamalarına tam not

2024-11-15 14:08 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabul edecek

2024-11-14 13:08 - Siyaset

ABD seçimlerinde Cumhuriyetçiler, Kongre’nin iki kanadında da üstünlüğü sağladı

2024-11-14 10:18 - Dünya

İlgili Haberler

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem

Şırnak'ta orman ve örtü yangınına müdahale ediliyor

15:37 - Gündem

Çin'den yola çıkan iki yük treni yarın Türkiye'den Avrupa'ya hareket edecek

15:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Anket: İsrail halkının hükümete ve orduya olan güveni azaldı

16:33 - Dünya

Pakistan'da etkili olan muson yağmurları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 299'a yüksel

16:27 - Dünya

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem