?>

Filipinler Kanada’nın çöplerini geri gönderdi

Kanada’dan 5 yıl önce Filipinler’e gönderilen çöpler bu sabah geri gönderildi.

Dünya - 6 yıl önce

Kanada’dan 5 yıl önce Filipinler’e gönderilen çöpler bu sabah geri gönderildi.

5 yıldır Filipinler’de bulunan Kanada’ya ait çöpler bugün geri gönderildi. MV Bavyera adlı 69 konteyner taşıyan Kanada gemisi, sabah saat 07.00 civarında Zamablaes eyaletindeki Subic bölgesinde bulunan limandan ayrılarak 22 Haniran’da Kanada’nın Vancouver şehrine varmak üzere yola çıktı. Raporlarda, Kanada’nın Burnaby’deki çöpleri yakacağı ifade edildi.

Uluslararası Konteyner Terminali Servisleri Anonim Şirketi çöplerin karadaki tüm masraflarını öderken, Kanada ise yükleme ve nakliye masraflarını üstlendi.

69 konteyner dolusu çöp, Kanada ve Chronic Plastics Inc. tarafından 2013 ve 2014 yıllarında Filipinler’e yasa dışı yollarla gönderilen 2 bin 500 ton atığın bir parçası. Bu çöpler Filipinler’e gönderilirken maddelerin geri dönüştürülebilir plastik atıklar olduğu konusunda yanlış beyanatta bulunulmuştu.

Manila Bölge Mahkemesi, Kanada firması Chronic Plastics ve gümrük komisyoncularının çöp kaçakçılığına karşı çevre ve gümrük yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla ilgili davalar açıyor.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Nisan ayında Filipinler ve Kanada arasında savaşa yol açsa bile çöpleri geri göndereceğini söylemişti. Duterte daha sonra Kanada çöpleri geri almakta başarısız olursa onları ülkenin plajlarından birine boşaltacağını söylemiş, Kanada’ya 15 Mayıs’a kadar çöplerini alması için süre vermişti.

Kanada’nın çöplerin alınmasının Haziran ayı sonuna kadar süreceğini bildirmesinden sonra Duterte Mayıs ayında özel bir nakliye firmasının kiralanması talimatını verdi. Filipinler, gecikmenin kabul edilemez olduğunu ve Mayıs ayında çöpü geri göndereceklerini bildirdi.

Duterte, çöpün geri alınmasından sonra Kanada ile diplomatik ilişkilerinin normalleşmesini bekliyor.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Teröristlere ait hedefler imha edildi

2019-05-24 20:03 - Asayiş

'Bu şehre şampiyonluğu getirmeye çalışacağız'

2019-05-28 15:47 - Spor

'Şampiyon' küme düştü

2019-05-27 16:04 - Spor

Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu

2019-05-30 07:32 - Ekonomi

1000 kişilik dev öğrenci kadrosu Milli Mücadele’nin 100. yılını taçlandırdı

2019-05-27 19:42 - Gündem

İngiliz otomotiv sektörüne Brexit darbesi

2019-05-30 21:37 - Ekonomi

'Seçimin en sağlıklı şekilde tamamlanmasını sağlayacağız'

2019-05-25 21:02 - Siyaset

Beşiktaşlı taraftarlardan Abdullah Avcı tepkisi

2019-05-25 01:40 - Spor

Filipinler Kanada’nın çöplerini geri gönderdi

2019-05-31 14:40 - Dünya

Erdoğan'dan DMD hastası Çağlar Özyiğit ile videolu paylaşım

2019-05-31 03:07 - Gündem

İlgili Haberler

Portekiz'de tramvayın raydan çıktığı kazada 15 kişi öldü, 18 kişi yaralandı

23:32 - Dünya

İskoçya, İsrail'i silahlandıran şirketlere kamu fonu aktarımını durduracak

22:47 - Dünya

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

22:37 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail'e karşı “Musa'nın Asası Operasyonu”nu başlattı

22:22 - Dünya

ABD Kongresi üyeleri ve bazı mağdurlar, Epstein dosyasının tamamının açıklanmasını istedi

21:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Uşak'ta tekstil fabrikasında ve deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

02:33 - Gündem

Kayseri'de keçe fabrikasındaki yangına müdahale sürüyor

00:43 - Gündem

Sapanca Gölü'nde azalan su miktarı nedeniyle tedbir alınacak

00:37 - Gündem

İstanbul'da restoranda bıçaklanan Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan hayatını kaybetti

00:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Erkek Basketbol Takımına tebrik

23:42 - Gündem