?>

Fikret Orman: "İktidar olmak istiyorsan, çıkar aday olursun”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, düzenlediği basın toplantısında divan kurulu başkanlık seçimine değindi. Orman, “Divan kurulunda kürsüyü işgal etmişsin, yakışıyor mu? İktidar olmak istiyorsan, çıkar aday olursun” dedi.

Spor - 8 yıl önce

Vodafone Arena’da düzenlenen basın toplantısında divan kurulunda yaşananlara değinen Fikret Orman, bu kurulda bulunan kişilerin Beşiktaş’ın akil insanları olduğunu ifade etti. Divan kurulu üyesi olmanın söylenmesinin bile çok hoş bir şey olduğunu ifade eden Orman, “Divan kurulu, bu insanların Beşiktaş’taki onore olma makamıdır. Ben de divan kurulu üyesiyim. Bunu söylemek hoş bir durumdur. İcra görevi, genel kurul tarafından yönetim kuruluna verilmiştir. Divan kurulu, bir istişare kurumudur. Burada her şey kamuoyunun önünde gerçekleşiyor. Beşiktaş’ta taraftar, genel kurul, yönetim kurulu ve divan kurulu arasında kopukluk yoktur. Fakat bu temsil makamlarını, muhalefet makamları gibi mahkeme mahkeme gezmek yakışıyor mu?” ifadelerini kullandı.

“BİZ NE KÖTÜLÜK YAPTIK"

Divan kurulu başkanlık seçiminde Yalçın Karadeniz’in kürsüde konuşma yapmak için ısrar etmesinin yakışık almadığını ifade eden Orman, “Orada çıkıp konuşma yapacağım diye zorlamak yakışıyor mu? Mahkeme karar vermiş. Seçime gitmiyorsun, kürsüyü işgal etmişsin, hiç yakışmıyor. İktidar olmak istiyorsan aday olacaksın. Çıkarsın ben bu işi daha iyi yapacağım deyip aday olursun. Divan kurulu, Beşiktaş’ın muhalefet kurulu değildir. Divan başkanlık kurulu, 5 senedir aynı yerde, yeter. Üyelere de soruyoruz, niye böyle oluyor diye, onlar da durduramıyorlar. Biz ne kötülük ettik. Nedir bu hırs. Beşiktaş’ın temsiliyle alakalı bir sıkıntı var mı, yok. Mehmet Üstünkaya Tesisi’ni yeni yaptık. Takımlarımız iyi gidiyor, mali olarak tek kar eden takımız. Bugün gazetede gördüm, ‘2 büyük yok, 1 büyük var o da Beşiktaş’ yazmış. Maddeler halinde de sebebini yazmış. Bunu ukalalık olarak söylemiyorum. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Trabzonsporlu da aynısını söyleyecektir” dedi.

“TARİH ONLARI BU ŞEKİLDE ANACAKTIR"

Kendilerinin kimseye aday olma demediğinin altını çizen Fikret Orman, “Seçim vardı, aday olmak isteyen aday olsaydı. Biz kimseye aday olma mı dedik. Bir sayfayı kapattık. Tevfik Yamantürk abimiz ve arkadaşları aday oldular ve ikinci bir aday olmadığı için onlar seçilecekler. Türkiye’nin en saygın ailelerinden birisidir. Süleyman abiyle çok hizmetleri oldu. Divan Kurulu Başkanı camianın abisidir. Rekabet isteyen çıksın seçim zamanı. Beşiktaş şampiyonluğa giderken nasıl destek oluruz diye yemek düzenliyorlar. Bugün mü aklınıza geldi. Artık tarihte bu şekilde anılacaklardır” diyerek sözlerini tamamladı.

"FORMA İÇİN ANKET Mİ YAPALIM"

Orman, Lyon maçında takımın bordo forma giymesine tepki gösterenlere cevap verdi. Orman, “UEFA formayı seçiyor. Üzerinde Beşiktaş amblemi olan formadan bahsediyoruz. Her maç taraftara anket mi yapalım forma için?” dedi.

Fikret Orman, bu konuda çok sert açıklamalar yaptı. İnsanların bir konu üzerinde bilmeden yorum yapmalarının çok yanlış olduğunu söyleyen Orman, “Kulübümüz açıklama yaptı ancak ben de açıklayayım; sene başında 3 forma seçiyoruz. Bir deplasmana gittiğimizde, ilk seçme hakkı ev sahibine aittir. Ondan sonraki formayı da UEFA seçiyor. Biz buna müdahil olamıyoruz. İtiraz edebiliriz ama etmeyiz. Neyi tartışırız. Bu formanın üzerinden Beşiktaş amblemi var. İşi gücü bıraktık bunu konuşuyoruz. Anket mi yapacağız taraftara? Beşiktaş takımının oyuncuları hangi formayla çıkarsa, o bizim kutsal formamızdır. Satış oranlarına baktım, yüzde 35 beyaz forma, yüzde 35 siyah forma, yüzde 30 da bordo forma satılmış. Bir işi konuşurken sorsunlar öğrensinler” diye konuştu.

LYON MAÇINA KADAR YÜZDE 20 İNDİRİM

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kartal Yuvası Mağazaları’nda Lyon maçına özel indirim uygulayacaklarını ifade etti. Orman, Lyon maçına kadar yüzde 20 indirim sağlanacağını söyledi.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kremlin'den Suriye açıklaması

2017-04-10 18:47 - Dünya

'Terörle mücadele için güçlü bir irade, güçlü bir hükümet lazım'

2017-04-15 04:37 - Gündem

FETÖ'nün askeri yapılanması soruşturmasında 17 şüpheli adliyede

2017-04-12 15:17 - Gündem

Oy zarfından çıkan fazla kağıt oyu geçersiz kılacak

2017-04-11 18:52 - Gündem

Kaçkar Dağları 'maceraperestleri' ağırlayacak

2017-04-12 16:38 - Kültür Sanat

Kuzey Kore 'Güneş Günü'nde gövde gösterisi yaptı

2017-04-15 14:37 - Dünya

Afyonkarahisar’da FETÖ soruşturması: 6 gözaltı

2017-04-13 15:07 - Gündem

Ayakkabı düğümünün çözülme sebebi bulundu

2017-04-14 08:17 - Teknoloji

'Bir maceraya atılıp cumhuriyetimizi yıkmayalım'

2017-04-14 15:37 - Siyaset

'Yeşil kartlı kanserli çocukları artırdığım ilaçlarla tedavi ettim'

2017-04-15 13:47 - Sağlık

İlgili Haberler

Bordo-mavililerin prensipte anlaşmaya vardığı Kazeem Olaigbe, Trabzon'a geldi

22:53 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: İyi bir takıma karşı zor bir maç oynayacağız

20:27 - Spor

Galatasaray, Süper Lig'in yeni sezonu için kadro bildirimi yaptı

17:43 - Spor

FIBA'nın 2025 Avrupa Şampiyonası 'güç sıralaması'nda Türkiye 4. sırada yer aldı

16:09 - Spor

TFF, Süper Lig'in ilk haftasında oynanacak 3 maçı erteledi

16:03 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya

ABD, Ukrayna'ya 203,5 milyon dolarlık muhtemel askeri satışı onayladı

00:03 - Dünya