?>

Fikret Orman: 'Bir seneden fazla ceza alan kulüp başkanlığını bıraksın'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Futbolda bir seneden fazla ceza alanlar kulüp başkanlığını, yöneticiliği bıraksın. Bunlar ile bu iş düzelecek, yoksa öyle yapalım böyle yapalım demekle değil" dedi.

Spor - 9 yıl önce

Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'nda konuşan Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, “Hepimiz Türk sporuna hizmet veren kişileriz. Görevlerimizin bir tanesi de; genel spor ahlakına hizmet etmek. Basın mensupları için de aynı şey geçerli, federasyon üyeleri, futbolcular için de aynı şey geçerli. Bu sporun içerisinde bulunan herkesin görevinin bir parçası, bu güzel oyunu çirkinleştirmeden insanlara sevdirebilmek. Her şey yapıyormuş gibi yapıldığı için sonuca ulaşamıyoruz. Sporda şiddet Dünyada ilk defa Türkiye’de olan bir şey değil. Bugün burada konuşuyorsak bunun nasıl engelleneceğini konuşmamız lazım. Buradaki suçluları tayin edip, bunu nasıl çözebileceğimizi ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

"KÖTÜYÜ CEZALANDIRMAMIZ LAZIM"

Orman, “Burada kanunlar ile beraber kötüyü emsal yapmamamız lazım, kötüyü cezalandırmamız lazım. Avrupa’da suçlular bulunarak cezalandırılıyor, ömür boyu men edilmiş spor adamları var. Bizde sporu gerenler belli, sporu geren açıklamalar yapıldığı zaman bunla alakalı gerekiyorsa spor yöneticisini ömür boyu men ederiz. Futboldan 1 seneden fazla ceza alanlar kulüp başkanlığını bıraksınlar, yöneticiliği bıraksınlar. Bunlar ile bu iş düzelecek, yoksa öyle yapalım böyle yapalım demekle değil. Bu toplantılarda güzel güzel demeçler ile gelip sonunda polisimizden medet ummaktan başka bir sonuca ulaşamayacağız” şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise, “2011 yılında yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmelik neticesinde önemli mesafeler katedildi. Burada sporda şiddeti nasıl minimum düzeye getiririz, sıfırlarız diye toplandık. 

Demek ki hala hep beraber yapmamız gereken işler var. 6222 sayılı kanun kapsamında 2014 yılında faaliyete geçirilen elektronik bilet uygulaması ile Süper Lig ve Passolig kartı olmayan bin 532 kişinin statlara girişleri engellenmiş böylelikle bir önceki sezon ile kıyaslandığında stadyumlara usulsüz girişte yüzde 10’luk bir azalma olmuştur. Kanun çıktığı andan itibaren toplam 12 bin 6 kişi hakkında seyirden men işlemi yapılmış, işlem yapılan 3 bin 218 kişi hakkında ise seyirden men cezası hala devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şehit polis çocukları için bir araya geldiler

2016-04-27 14:48 - Gündem

Rus savaş gemisi Boğaz’dan bu kez sorunsuz geçti

2016-04-26 22:31 - Genel

Şampiyonanın ikinci etabı başladı

2016-05-02 13:43 - Spor

Kuvvetle muhtemel PKK

2016-04-28 12:26 - Genel

"CHP parlamentoda olduğu sürece..."

2016-04-26 19:02 - Politika

Hünkar Karataş: Tekrar firar edeceğim

2016-04-26 19:09 - Asayiş

Erdoğan, A Millilerle hatıra fotoğrafı çektirdi

2016-04-29 02:57 - Politika

Burhan Kuzu’dan ’laiklik’ açıklaması

2016-04-26 20:05 - Politika

Yılmaz Vural imzayı attı

2016-04-26 20:13 - Spor

Düğünevinde eşinin amcasını öldürdü

2016-04-30 17:25 - Asayiş

İlgili Haberler

Fenerbahçe'nin Feyenoord maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

22:19 - Spor

La Liga'da teknik direktörlere 'VAR incelemesi talep etme' hakkı

21:45 - Spor

Shakhtar Donetsk-Beşiktaş rövanş maçını hakem Juan Martinez Munuera yönetecek

20:06 - Spor

Galatasaray, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan'ın sözleşmelerini uzattı

19:12 - Spor

Sırbistan Milli Takımı'nın EuroBasket 2025 aday kadrosu açıklandı

17:26 - Spor

Günün Manşetleri

ABD: BM'deki "Filistin meselesine barışçıl ve iki devletli çözüm" konferansını reddediyoruz

23:15 - Dünya

56 ilde hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı

23:12 - Çevre-Hayat

İsrail ana muhalefet lideri Lapid: Gazze'ye saldırılar durmazsa dünya İsraillilere kapılarını kapatacak

23:10 - Dünya

Pakistan Enformasyon Bakanı Tarar'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel alandaki güçlü duruşuna övgü

23:01 - Dünya

Şırnak'ta kayalıklardan düşen jandarma uzman çavuş şehit oldu

22:52 - Gündem