?>

FETÖ'nün YTÜ'deki yapılanması davasında mütalaa

FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi yapılanmasına ilişkin 13'ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada, mütalaasını açıklayan savcı 22 sanığın onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) açığa alınan, aralarında profesörlerin de bulunduğu 13'ü tutuklu 23 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılandığı davada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, 22 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 13 tutuklu sanık, 1 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Duruşma, mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla başladı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Salih Demirel hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkmesi'nde görülen dava ile bu davanın birleştirilmesine karar vererek ve sanık hakkındaki dosyanın bu davadan ayrılmasına karar verdi.

Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı Aydın Boztaş, davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu beyan ederek, mütalaasını okudu.

Mütalaada, terör örgütü FETÖ'nün yapısı ve kuruluşuna ilişkin bilgiler ve 15 Temmuz darbe girişimine giden süreç anlatıldı.

FETÖ'nün üniversite ve akademik yapılanmasına ilişkin bilgilere de yer verilen mütalaada, YTÜ'de akademisyen ya da memur sıfatıyla kamu görevi ifa eden sanıklar hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, bir kısmının banka hesaplarında artış olduğu, bir kısmının da Bylock kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi üzerine dava açıldığı anımsatıldı.

Yapılan yargılama sonucunda, üniversitede akademisyen sıfatıyla kamu görevlisi olan 22 sanığın Bylock programını indirdiğini ve kullandığı tarihlere yer verilen mütalaada, sanıklar Abdullah Bal, Fatih (Fetullah) Karabiber, İbrahim Özbek, Muhammed Çinkaya, Mustafa Dağcan Şentürk, Osman Gürbüz, Selahattin Aydoğdu, Serdal Şahin, Tamer Coşkun, Yusuf Duran, Mustafa Başıbüyük, Ergün Yaşar, İbrahim Eren, İbrahim Şener, Kürşat Hakan Oral, Muzaffer Aydın, Recep Uysal, Süleyman Hakan Sevilgen, Şaban Çetin, Harun Akif Kabuk, Mehmet Rıfat Kamber ve Bünyamin Yağcıtekin'in ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mütalaanın ardından ara kararını açıklayan heyet, sanıklara esas hakkındaki son savunmalarını yapmak üzere süre verilmesine, sağlık sorunları nedeniyle tutuklu sanık Selahattin Aydoğdu'nun adli kontrol ile tahliyesine karar verdi.

Diğer 12 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı 14 Şubat 2018 tarihine erteledi.Muhabir: Muhammed Enes Can, Murat Kaya, Murat Paksoy

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş galibiyet peşinde

2017-12-16 13:02 - Spor

'ABD, Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlı'

2017-12-14 08:42 - Dünya

"Göz tansiyonu görme kayıplarına yol açabilir"

2017-12-15 15:20 - Sağlık

'Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdik'

2017-12-13 23:24 - Gündem

Motor üretimine 205 milyon liralık yatırım

2017-12-17 17:30 - Ekonomi

TİKA Afganistan'da okul yaptırdı

2017-12-15 13:52 - Genel

'Türkiye sığınmacılar konusunda üzerine düşeni yapıyor'

2017-12-15 15:30 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bangladeş Cumhurbaşkanı Hamid ile görüştü

2017-12-13 19:36 - Genel

Türk doktorun buluşuna ABD'den patent

2017-12-15 18:39 - Sağlık

Hamsiköy sütlacı tescillendi

2017-12-19 21:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye ile Suriye arasında eğitimde kapsamlı işbirliği başlıyor

21:03 - Siyaset

Kathimerini gazetesi: Savunma sanayisi Ankara'yı yabancı silah bağımlılığından kurtardı

20:37 - Medya

Süper Lig'den 8 kulüp PFDK'ye sevk edildi

20:22 - Spor

Fransa'da yaz aylarındaki yangınlarda 30 bin hektar ormanlık alan yok oldu

20:13 - Dünya

ABD, TSMC'nin Çin'e çip ekipmanı sevkiyatındaki muafiyetini iptal etti

19:47 - Dünya