?>

FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden şüpheli tutuklandı

FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kalan ve kaçmasını sağlayan C.Y'nin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı

Asayiş - 1 yıl önce

İstanbul

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) düzenlenen operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlayan C.Y'nin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

FETÖ'nün firar ve güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösteren kişilere yönelik çalışmalarda, Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğünün uygulama noktasında durdurulan araçtan kaçmaya çalışan şüpheliler C.Y. ve A.H. takip sonucu yakalandı.

Kaçmaya çalıştıkları aracın plaka numarası üzerinden yapılan incelemede, aracın A.B'ye ait olduğu tespit edildi. Şüpheli A.B. ikametinde gözaltına alındı.

Uygulama noktasında yakalanan şüphelilerden C.Y'nin, FETÖ'nün TSK imamı olarak bilinen Adil Öksüz ile bağlantılı olduğu, Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Üsküdar'da saklandığı evde bir hafta yanında kaldığı ve Öksüz'ü evden alarak Rüştü kod isimli örgüt üyesiyle bir araçla kaçmasına yardım ettiği tespit edildi.

FETÖ'nün sözde Amasya il imamı olarak da görev yaptığı kaydedilen C.Y'nin, örgütün Hava Harp Okulu yapılanmasında "genel müdür" konumunda sorumlu üst düzey görevli olduğu belirlendi.

8 yıldır firari şüpheli olarak aranan C.Y'nin, örgüte ait gaybubet evlerini temin etme ve örgüt üyelerinin yurt dışına kaçmasına yardım etme faaliyetlerinde bulunduğu, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullandığı tespit edildi.

C.Y'nin, örgüte iltisaklı kurumlarda öğretmen olarak çalıştığı ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan arandığı anlaşıldı.

Diğer şüpheliler...

C.Y. ile yakalanan şüpheli Yavuz kod adlı A.H'nin de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli örgüt üyesi askeri personellerden sorumlu doktor konumunda olup, askeri mahrem yapılanma içinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Öğretmenlikten ihraç edildiği ortaya çıkan A.H'nin de ByLock kullandığı ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu tespit edildi.

Şüpheli A.B'nin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde binbaşı rütbesindeyken Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne" üye olma suçundan işlem gördüğü öğrenildi.

Örgütün güncel yapılanmasında aktif rol aldığı anlaşılan A.B'nin, firari örgüt üyelerine barınma imkanı sağladığı ve örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu öne sürüldü.

Yakalanan şüpheliler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildikten sonra çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Başakşehir Teknik Direktörü Atan: Tamamen konsantrasyonumuzu Avrupa'ya ayırmış durumdayız

2024-08-21 21:18 - Spor

Batı Kudüs'te Ultra Ortodoks Yahudiler zorunlu askerlik karşıtı gösteri düzenledi

2024-08-21 15:02 - Dünya

İsrail ordusunun, gece Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli öldü

2024-08-24 08:18 - Dünya

Metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle bazı duraklar hizmet veremeyecek

2024-08-22 15:57 - Gündem

BM'den Afrika'da M çiçeği riski altındaki göçmenler ve yerinden edilenler için yardım çağr

2024-08-21 15:58 - Dünya

Orman yangınları alan olarak en çok İzmir ve Bolu'yu etkiledi

2024-08-22 14:59 - Gündem

Düzce'de zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2024-08-19 23:03 - Asayiş

İsrail heyeti, Hizbullah ile yaşanan gerilime rağmen esir takası müzakereleri için Mısır'a gide

2024-08-25 09:52 - Dünya

Alex, Antalyaspor'un başında ilk galibiyet sevincini yaşadı

2024-08-26 10:23 - Spor

Adalet Akademisinin yeni çevrim içi eğitim platformu hizmete sunuldu

2024-08-25 13:18 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 10 şüpheli yakalandı

09:13 - Asayiş

Antalya'da toptancı halindeki patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

16:48 - Asayiş

Antalya'da toptancı halinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

16:23 - Asayiş

İstanbul'da mıknatısla açılan özel düzenekte uyuşturucu bulunan otomobilin sürücüsü yakalandı

14:48 - Asayiş

Siber suçlarla mücadele kapsamında 5 günde 170 şüpheli yakalandı

09:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 10 şüpheli yakalandı

09:13 - Asayiş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin konser harcamalarına ilişkin soruşturmada 13 gözaltı

09:07 - Gündem

Amaç, Rus-Türk ilişkilerini gerginleştirmek! -Fuad Safarov, Moskova'dan yazdı-

08:38 - En Son Yazılar

80. BM Genel Kurulunun gerçekleştirildiği New York'ta olağanüstü güvenlik önlemleri

08:37 - Dünya

BM'deki konferansta İsrail'e tepki sesleri yükseldi

08:33 - Dünya