?>

FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden şüpheli tutuklandı

FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kalan ve kaçmasını sağlayan C.Y'nin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı

Asayiş - 11 ay önce

İstanbul

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) düzenlenen operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlayan C.Y'nin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

FETÖ'nün firar ve güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösteren kişilere yönelik çalışmalarda, Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğünün uygulama noktasında durdurulan araçtan kaçmaya çalışan şüpheliler C.Y. ve A.H. takip sonucu yakalandı.

Kaçmaya çalıştıkları aracın plaka numarası üzerinden yapılan incelemede, aracın A.B'ye ait olduğu tespit edildi. Şüpheli A.B. ikametinde gözaltına alındı.

Uygulama noktasında yakalanan şüphelilerden C.Y'nin, FETÖ'nün TSK imamı olarak bilinen Adil Öksüz ile bağlantılı olduğu, Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Üsküdar'da saklandığı evde bir hafta yanında kaldığı ve Öksüz'ü evden alarak Rüştü kod isimli örgüt üyesiyle bir araçla kaçmasına yardım ettiği tespit edildi.

FETÖ'nün sözde Amasya il imamı olarak da görev yaptığı kaydedilen C.Y'nin, örgütün Hava Harp Okulu yapılanmasında "genel müdür" konumunda sorumlu üst düzey görevli olduğu belirlendi.

8 yıldır firari şüpheli olarak aranan C.Y'nin, örgüte ait gaybubet evlerini temin etme ve örgüt üyelerinin yurt dışına kaçmasına yardım etme faaliyetlerinde bulunduğu, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullandığı tespit edildi.

C.Y'nin, örgüte iltisaklı kurumlarda öğretmen olarak çalıştığı ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan arandığı anlaşıldı.

Diğer şüpheliler...

C.Y. ile yakalanan şüpheli Yavuz kod adlı A.H'nin de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli örgüt üyesi askeri personellerden sorumlu doktor konumunda olup, askeri mahrem yapılanma içinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Öğretmenlikten ihraç edildiği ortaya çıkan A.H'nin de ByLock kullandığı ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu tespit edildi.

Şüpheli A.B'nin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde binbaşı rütbesindeyken Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne" üye olma suçundan işlem gördüğü öğrenildi.

Örgütün güncel yapılanmasında aktif rol aldığı anlaşılan A.B'nin, firari örgüt üyelerine barınma imkanı sağladığı ve örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu öne sürüldü.

Yakalanan şüpheliler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildikten sonra çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hindistan ve Bangladeş'te seller nedeniyle 15 kişi öldü

2024-08-22 12:58 - Dünya

Kur Korumalı Mevduat'ın büyüklüğü toplam mevduatın yüzde 10'unun altına geriledi

2024-08-22 15:48 - Ekonomi

Galatasaray, bugün Avrupa'da 317. maçına çıkacak

2024-08-21 10:17 - Spor

Ticaret Bakanlığından kapıdan satışta tüketicilerin cayma hakkını kolaylaştıran düzenleme

2024-08-23 09:47 - Ekonomi

KKTC'de askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı

2024-08-22 11:52 - Dünya

Gazze'de tıbbi malzeme eksikliği yaşanan Nasır Hastanesinden dünyaya çağrı

2024-08-23 01:38 - Dünya

İngiltere İçişleri Bakanlığı, sınır güvenliğini artıracak yeni tedbirleri açıkladı

2024-08-21 18:38 - Dünya

Rusya, Ukrayna sınırındaki Belgorod, Kursk ve Bryansk'ta 3 yeni askeri birlik oluşturdu

2024-08-20 18:37 - Dünya

Putin, Ukrayna'nın Kursk Nükleer Güç Santrali'ne saldırı girişiminde bulunduğunu söyledi

2024-08-22 16:08 - Dünya

Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı ölümlerin 2100 yılında 5 kat artması bekleniyor

2024-08-22 17:57 - Dünya

İlgili Haberler

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 757 kişi gözaltına alındı

17:58 - Asayiş

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda çıkan yangın söndürüldü

16:27 - Asayiş

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda yangın çıktı

15:53 - Asayiş

Ankara'da EGO otobüsünün yandığı anlar güvenlik kamerasında

23:57 - Asayiş

Beşiktaş'taki alt geçitte özel halk otobüsünde çıkan yangın söndürüldü

22:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale sürüyor

01:48 - Gündem

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya

İsrailliler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteriler düzenledi

00:58 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert: İsrailliler, Batı Şeria'da her gün Filistinlileri öldürüyor

00:52 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de, TRT'de yönetim değişti

00:48 - Medya