?>

FETÖ üyesinin tahliyesine 'tehlike devam ediyor' şerhi

Eski Danıştay üyesi Işıldak, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesince FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi. Üye Dağ ise "örgütün mahrem yapılanma şekli ile tehlikelilik halinin devam ediyor olması" nedeniyle karara katılmadı.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya eski Danıştay üyesi Bedrettin Işıldak ile avukatı katıldı.

Duruşmada sanık ve avukatı esasa yönelik savunmalarını yaptı.

Örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği, FETÖ içinde yer aldığı, seçildikten sonra da örgüt faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilen Işıldak hakkındaki suçlamaları reddetti.

FETÖ mensubu Danıştay üyelerinin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in İstanbul Altunizade'deki FEM dershanesinin üst katında kaldığı boş odaya yaptıkları ziyarete katıldığı iddiasını da kabul etmeyen Işıldak, tahliyesine ve beraatına karar verilmesini istedi.

Karar

Savunmaların tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi. Aranın ardından Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi heyetinin aldığı karar, Daire Başkanı Burhan Karaloğlu tarafından açıklandı.

Sanık Bedrettin Işıldak'ın, "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçunun sabit olduğu belirtilen karara göre, sanığa Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2'nci maddesi gereğince "kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte kaldığı süre" dikkate alınarak, alt sınırdan uzaklaşılarak 6 yıl hapis cezası verildi.

Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri uyarınca sanığa verilen ceza artırılarak 9 yıla çıkarıldı.

Sanığın cezası, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle TCK'nin 62. maddesi uygulanarak 7 yıl 6 aya indirildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti, sanığın tutuklu bulunduğu sürenin infazından düşülmesine ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verdi.

Üye Dağ'dan muhalefet şerhi

Daire Üyesi Abdurrahman Orkun Dağ ise çoğunluğun tahliye yönündeki kararına katılmadı. Dağ, karşı oy gerekçesinde, "Örgütün mahrem yapılanma şekli ile sosyal ve kamusal tehlikelilik halinin devam ediyor olması nedeniyle çoğunluğun tahliye yönündeki görüşüne iştirak etmiyorum." ifadesini kullandı.

Karara karşı temyiz yoluna başvurulabiliyor.

Temyiz istemini, Yargıtay Ceza Genel Kurulu görüşecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'da pole pozisyonu Leclerc'in

2019-09-08 00:32 - Spor

Türkiye milli teknoloji hedefini göklere taşıyor

2019-09-07 14:32 - Teknoloji

İklim değişikliği şiddetli hava olaylarını tetikliyor

2019-09-10 16:07 - Teknoloji

Hatay Emniyet Müdürü Karabörk kaza geçirdi

2019-09-09 17:17 - Gündem

Gurbetçi bu yıl yola 'dinç' çıktı

2019-09-06 15:22 - Gündem

Otomotiv ihracatı ağustosta yüzde 8 arttı

2019-09-08 16:12 - Ekonomi

Kuveyt Türk'te QR kodla hesaptan ödeme dönemi

2019-09-09 18:36 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Pekcan: ABD ile öncelikli sektörleri belirledik

2019-09-10 17:06 - Ekonomi

Balıkçılar rotayı salyangoza çevirdi

2019-09-04 19:02 - Çevre-Hayat

Kuru ağaç kökleri akvaryumları süslüyor

2019-09-06 17:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AFAD'ın "Sındırgı 6,1 Depremi Raporu" yayımlandı

21:57 - Gündem

Dışişleri: (Küresel Sumud Filosu) Konsolosluk görevlileri Türk vatandaşları ile bugün ilk defa yüz yüze iletişime geçti

19:51 - Gündem

Konya'da 1 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

19:53 - Gündem

Denizciler, Küresel Sumud Filosu'na destek için Karadeniz'e açıldılar

19:03 - Gündem

İstanbul'da 3 adliyenin başsavcısı değişti

17:02 - Gündem

Günün Manşetleri

AFAD'ın "Sındırgı 6,1 Depremi Raporu" yayımlandı

21:57 - Gündem

Almanların çoğunluğu Filistin'in devlet olarak tanınmasını istiyor

21:32 - Dünya

BM: İsrail'in Gazze'de süren saldırıları nedeniyle durum gittikçe kötüleşiyor

21:17 - Dünya

Özgürlük Koalisyonu Filosu: Gazze için İtalya'dan çıkan 11 gemi yoluna devam ediyor

20:52 - Dünya

İsrail'in ABD'li sosyal medya fenomenlerine yaptığı ödemeler FARA kayıtlarına yansıdı

20:28 - Dünya